Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

انتہائی کشش اور حوصلہ افزائی تعلیمی پروگرام Undervisningsopplegg for 4. klasse Årstid :Høst Hva : samfunnsfag Tid: ca 5 timer Tema: avfall og avfallsbehandling.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "انتہائی کشش اور حوصلہ افزائی تعلیمی پروگرام Undervisningsopplegg for 4. klasse Årstid :Høst Hva : samfunnsfag Tid: ca 5 timer Tema: avfall og avfallsbehandling."— Utskrift av presentasjonen:

1

2

3 انتہائی کشش اور حوصلہ افزائی تعلیمی پروگرام

4 Undervisningsopplegg for 4. klasse Årstid :Høst Hva : samfunnsfag Tid: ca 5 timer Tema: avfall og avfallsbehandling.

5 Situasjon Samfunnsfag timene starter kvart over åtte. Elevene i 4kl er samlet i en gruppe. Tema i denne uken er om gjenvinning, kildesortering. Dette blir elevene informert om. De er med hele veien og blir informert av læreren hvordan vi kan behandle avfallet. Hva skal til for å redusere avfall mengden? Hva kan barn gjøre for å ta være på naturen? Hvordan gjenvinner de i Pakistan? Har Pakistan og Norge noe å lære av hverandre når det gjelder gjenvinning av papir? Elevene har hatt besøk i skolestua (REN) og de har opplevd en spennende og annerledes skoledag på Brobekk. Tor og Dag guidet skolebarn gjennom avfallets verden. Elevene ble svært motivert og engasjert av denne turen. Elevene skal gå gruppevis og se hva som er finns i skogen. Elevene opplever da at avfall er en nyttig ressurs. Tema er fortsatt gjenvinning av papir, elevene skal eksperimentere ved å lage papir. og elevene skal lære videre om at gjenvinning er bra, men avfallsreduksjon er best.

6 Elevforutsetninger Det er stor variasjon i klassen både med hensyn til det faglige og sosiale, klassen består av flerkulturelle elever. Også et par IOP – elever. Samt en som vimser i klassen og en annen ble fort sint. Elevene er kreative. De er glad i å gå på tur.

7 Rammefaktorer Klassen består av 20 elever. 2 lærere og en assistent. Klasserommet er utstyrt med data og det er mulighet for å dele klassen i grupper da det finnes en gruppe rom. Elevene skal gjennomføre aktiviteter i skogens nærmiljø. Mye av materialet for undervisningsopplegget blir hentet fra boka ” globus 4 ” skrivesaker tursekk med hansker, søppelsekk, mobil, kniv. førstehjelp pakke, kompostbinge, varm drikke.

8 Mål Hvordan avfall sorteres, gjenvinnes. Håndteres Hovedmål : Vi vil at elevene skal bli miljøvennlige

9 Innhold Temaet i undervisnings opplegget er avfallhåndtering. Vi ønsker å formidle hva som må gjøres dersom de finner noe i skogen som ikke hører til naturen. Det er viktig å bli kjent med kompostbinge. For å vekke enda mer interessen hos elevene kan det være fornuftig å gjøre forsøke i naturen. Den vil motivere og inspirere både lærer og elever. Nysgjerrighet blir vekket, og elevene får lyst til å lære mer. ved å lese brosjyrer (LOOP), tegne, skrive i temaboka om avfall og avfallshåndtering.

10 Arbeidsmåter Samlet gruppe er ute på tur om høsten. Gruppe inndeling 5 barn og en voksen pr gruppe. gruppe 1 har fått oppgave om kompost. De skal legge noen matrester og et par flasker i kompost binge. De andre 2 gruppene skal på avfall jakt. Samarbeid om å konstruere og utvikle ny felleskunnskap

11 Resultater Gruppe 2 har funnet handlevogn og drikkekartonger og flasker, mens gruppe 3 har funnet en moped og masse annet. vi ringte politiet de har vært her og sett og etter 2 til 3 dager har politiet funnet den som eide denne mopeden, og ungene har fått belønning, tur til Tusenfryd. Gruppe 2 har også fått belønning, 150kr til klassen. Når de har levert handle- vogn til butikken, og ikke minst de har pantet flasker de fikk 50 kr. Og læreren kjøpte puslespill som kostet 65 kr. FantFikk Gruppe 1var i kompositbingen Gruppe 2handle vogn og drikke flasker150 kr Gruppe 3Moped Gruppe 4Moped Alle Grupper Tusenfryd billeter

12 Lærerens rolle: Å veilede, aktivisere, skape motivasjon, ressursperson, inspirator, lærere oppmuntrer, og støtter i samarbeidsprosessen. Vurdere: Vi vil gjerne vurdere om ”de har lært noe om hva som hører til naturen”. Avfall i kompostbingen har de lagt matrester og et par flasker. Og se det ble jord? Har de lært forskjellige begreper, å sortere, håndtere. Vi vil gjerne vurdere underveis. Ved en prøve.

13 Gruppen har arbeidet med Gjenvinning av papir i Norge og gjenvinning av papir i Pakistan. Kort om avfall i Pakistan. Hatt intervju med Dag på forbrennings anlegg på Brobekk Telefon samtale med Hurum gjenvinnings bedrift Eksperimentert med klassen Undervisnings opplegg

14 Gruppen Består av Torill Mads Nayyar Takk for oss


Laste ned ppt "انتہائی کشش اور حوصلہ افزائی تعلیمی پروگرام Undervisningsopplegg for 4. klasse Årstid :Høst Hva : samfunnsfag Tid: ca 5 timer Tema: avfall og avfallsbehandling."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google