Folkehelse på dagsorden Hordaland fylkeskommune si rolle i partnarskap for folkehelse.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kunnskapsløftet og fysisk aktivitet: Kompetanseutvikling i skolen
Advertisements

Ny lov om folkehelsearbeid
Universell utforming Nytt fra nasjonalt nivå Anne Folkvord Seksjon for antidiskrimineringsarbeid.
hva betyr universell utforming i utvikling av gode lokalsamfunn?
Fylkesmannen i Buskerud Study trip Estonian municipalities Hvordan arbeider vi med universell utforming hos Fylkesmannen i Buskerud? Ved rådgiver.
Dahlgren & Whitehead 1991.
Folkehelsearbeid i Møre og Romsdal Hva gjøres i Kristiansund
Prosess Ide Fra ide til handling Forberedelse Kurs Hva lærte vi
Universell utforming og folkehelse. Helse i plan som verktøy •Femårig utprøvingsprosjekt i samarbeid mellom MD og Sosial og helsedirektoratet –oppfølging.
Ny folkehelselov – styrer staten helseaktiviteten i kommunene?
Folkehelse i Plan 29. august 2007 Lillehammer INTRODUKSJON TIL DRØFTING Asle Moltumyr HOD/MD/SHdir.
Statlige finansieringsmuligheter for tiltak Pilotkommunesamling, Trondheim. 16. – 17. februar 2006 Se linken: bygning_og_uteomr_der/finansiering/
Felles profilering av ”Det marine Hordaland” Tanja K. Hoel Fiskeriforum Vest og Norsk Sjømatsenter
Regionalt Utviklingsprogram Møte med kommunene Vigdis Hjulstad Belbo RUP 2003 Fylkeskommunen – ny og forsterket rolle Den nye fylkeskommunen.
FOLKEHELSE I SOGN OG FJORDANE RUSFØREBYGGING Forankring: Programmet ”Folkehelse og helsesamarbeid” Målsetting: Målsettinga er å redusere alkoholbruken.
Partnerskap om folkehelse i Møre og Romsdal
Mulighetenes Oppland Kommunale råd Det lovpålagte råd for funksjonshemmede skal trekkes med som aktiv part i kommunens planarbeid.
MaHa DELT RÅDGJEVING Rådgjevarsamling I Magnus Barfot.
Nye rammebetingelser for folkehelsearbeidet Samling for folkehelsekoordinatorer/HEFO koordinatorer 13.april 2010 Kjetil Drangsholt Seniorrådgiver Regionalutviklingsenheten.
Folkehelsearbeid Nasjonale mål og prioriteringer for kommunene i 2010 Kristiansand
Forvaltningsnivåenes roller i planleggingen
Entreprenørskap i lærarutdanningen
Royal Ministry of Culture and Church Affairs 1 Kommunal plan for idrett og fysisk aktivitet Status revisjon 10 oktober 2006 Rådgiver Frode Langø.
Universell Utforming – regional samling Velkommen til Oslo
Ny handlingsplan for økt tilgjengelighet i Presentasjon - Soria Moria erklæringen - Statsbudsjettet for 2007.
Økt tilgjengelighet – Ny diskriminerings- og tilgjengelighetslov PresentasjonPresentasjon Soria MoriaSoria Moria StatssekretærutvalgetStatssekretærutvalget.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Handlingsplan for økt tilgjengelighet gjennom universell utforming Satsingen på pilotkommuner (tiltak BU 31) Forventninger til pilotkommunene Ekspedisjonssjef.
Pilotfylkesamling Innledning Gardermoen 11. juni 2009 Einar Lund, Miljøverndepartementet.
”Aktiv på dagtid” ”En resept å gå for…” Sommarøy, m ai 2009 Informasjon om arbeidet i Finnmark.
Folkehelse, idrett og friluftsliv Handlingsplan for Troms 2008 – 2013
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Reidun Braut Kjosås Folkehelse Reidun Braut Kjosås
HORDALAND MUSIKKRÅD Konferanse for lokale musikkråd Bergen, 12. – 13. mars 2010.
Folkehelse og universell utforming
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Universell utforming Fagsjef Toril Laberg Fagpolitisk konferanse
Arbeidstidsavtalen.
Kva er vår oppgåve i Bømlo?
TILSYN FOLKEHELSE  Brev frå fylkesmann  Praktisk tilrettelegging og rykte går…  Møte med rådmann og kommunalsjef  Innsending av dokumentasjon.
Revisjon av kommunikasjonsstrategien for Møre og Romsdal fylkeskommune Presentasjon for OD-møte september 2014.
Hvordan kan regionalt nivå bidra til verdiskaping og regional utvikling? Hva er ambisjonene for neste regionalmelding? Kommunal- og regionalminister Erna.
Effektiviseringsnettverk - Oslo Fjell kommune Nær innbyggjarar Kommune i vekst - ung befolkning Matriseorganisasjon - 5 tenesteavdelingar.
EN DRIVKRAFT FOR UTVIKLING 1 Hva gjør fylkeskommunen som folkehelseaktør ? Thore Westermoen Fylkesordfører Vest-Agder.
Inn på tunet som moglegheit i velferdstenestene Karoline Bjerkeset, prosjektleiar, Inn på tunet-satsinga Bruk av Ipt innan rusomsorg.
Konferanse om kunnskapsløftet 23. og 24. mars 2006 Grunnlaget for verksemda i skulen ligg i læreplanen. Følgeleg vert det viktig å ha kompetanse på dette.
Strategisk planlegging
Vurdering av konsekvensar av klimaendringer i Sogn og Fjordane Innleiing på arbeidsseminar om klimasårbarheit arrangert av Sogn og Fjordane.
Forebygge sammen i Namdalen Overskrift Arial 28 Sett inn tekst og dato her.
FYLKESMANNEN I SOGN OG FJORDANE Høyringskonferanse 7. mai 2007 Fylkesmannen og den regionale inndelinga –Basis for Fylkesmannen –Prinsipp –Stoda i Sogn.
Nasjonale mål og hovudprioriteringar for 2010 Koordinatorsamling Skei Hotell.
Regional planstrategi
Mulighetenes Oppland Oversikt over helsetilstanden og påvirkningsfaktorer som grunnlag Folkehelseloven stiller krav til fylkeskommuner og kommuner om å.
Verdiskapingsforum Østfold Forventninger Aktuelle saker Aktuelle arbeidsmetoder.
KIF-planens innhold og formål Innspill til Handlingsprogram Kommuneplan Kunnskapsgrunnlag Kartvedlegg Vedlegg fra Asker Idrettsråd Strategier, mål og.
Hva kan regionale politikere tilføre folkehelsearbeidet? Thore Westermoen Fylkesordfører.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Hedmark fylkeskommune Presentert for UFT på høstmøtet , Trysil Hotell.
Sammen for bedre: LEVEKÅR INKLUDERING NÆRMILJØ PSYKISK HELSE AKTIVE ELDRE
Sogn og Fjordane Fylkeskommune Regionalavdelinga FOLKEHELSE I SOGN OG FJORDANE Frå regional organisering til lokal handling i Sogn og Fjordane.
Fylkeskommunene ”Fra tjenesteprodusent til regional utviklingsaktør” – sykehusene over til staten Ansvarsreformen Regionreformen
Kommunen og fylkeskommunen. Formannskapslovene 1837 Noreg skulle delast i kommunar Kommunane skulle velje kommunestyre til å styre Folket kjenner heimstaden.
Arbeidsgruppemøte 2.desember 2010
Ung i Buskerud 2017 Lampeland 26. januar 2017.
Splitting av årsverk i helsestasjons- og skulehelsetenesta
RULLERING HOVEDPLAN FOR FYSISK AKTIVITET, IDRETT OG FRILUFTSLIV
Hordaland fylkeskommune
Samfunnsøkonomiske verknad av friluftsliv Vista Analyse presenterer sin rapport 6. desember kl 9.00 – på Friluftslivets hus i Bergen Vista Analyse.
Regional plan for kultur
Organisering og planhandtering
Utskrift av presentasjonen:

Folkehelse på dagsorden Hordaland fylkeskommune si rolle i partnarskap for folkehelse

Resept for et sunnere Norge ”fylkeskommunen skal ha ei sentral rolle i folkehelsearbeidet gjennom ansvaret for regional planlegging, som regional utviklar og som rettleiar overfor kommunane i kommuneplanarbeidet”

Hordaland – ei kjelde til folkehelse

Hordaland fylkeskommune sine roller Regional utviklingsaktør Planlegging Næringsutvikling Lokalsamfunnsutvikling, nærmiljø Tenesteytar Vidaregåande opplæring Offentleg transport Tannhelse Kultur og idrett Forvaltar

Fylkeskommunen og planlegging Rådgjeving overfor kommunane Fråsegner til kommunale planar etter plan- og bygningslova Rettleiing Fylkesplanlegging Fylkesplan for Hordaland 2005 – 2008 Fylkesdelplan for idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv, 2002 – 2005 Deltaking for alle – universell utforming. Fylkesdelplan. Vedtak juni 2006

Fylkesplan for Hordaland

Fylkesdelplan for idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv Mål - folkehelse Hordaland skal vere eit leiande fylke når det gjeld å leggja til rette for fysisk aktivitet. Fokus skal vere retta mot lågterskeltilbod som innbyd til fysisk aktivitet utan krav til den einskilde om fysisk tilstand, sosial tilhøyrsle, utstyr eller økonomisk evne Strategiar 1.Det må leggjast til rette for meir fysisk aktivitet i kvardagen 2.Eigenorganisert fysisk aktivitet må få plass i idrettsanlegga 3.Hordaland fylkeskommune skal vere ein pådrivar for samarbeid

Folkehelse i fylkeskommunen Kva skjer? Tilrettelegging for fysisk aktivitet Hordaland på sykkel Idrettsanlegg Nærmiljø Friluftsliv - tilrettelegging Tannhelsetenesta Vidaregåande opplæring

Hordaland på sykkel Sykkel som transportmiddel Hordaland - ein av tre fylkeskommunar i det nasjonale Sykkelbynettverket Sykkel og trafikksikring Handlingsplan for trafikksikring i Hordaland Sykkelturisme Den internasjonale sykkelruta North Sea Cycle Route Sykling som fysisk aktivitet

Sykkelturisme

Vidaregåande opplæring

Vidaregåande opplæring og folkehelse Fysisk aktivitet Skulemat – ernæring Rusførebygging Tobakk – røyking Skulehelsetenesta (kommunal oppgåve) Strategiplan for vidaregåande opplæring i Hordaland – UTFORDRINGAR

Tannhelse - folkehelse

Ernæring Røyking Rusførebygging Samarbeid med primærhelsetenesta

Folkehelse i Hordaland Torill Selsvold Nyborg Fylkesordførar Fylkesutvalet : 1.Fylkesutvalet meiner det er viktig at fylkeskommunen engasjerer seg i folkehelsearbeidet i Hordaland og at fylkeskommunen tar på seg å leie eit partnarskap for folkehelse 2.Trong for auka ressursar vert å vurdere under budsjettarbeidet for Fylkesutvalet ber om at det vert teke initiativ til ein strategi-konferanse som munnar ut i ein handlingsplan for Folkehelsa.

Folkehelse – eit samarbeid