Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Splitting av årsverk i helsestasjons- og skulehelsetenesta

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Splitting av årsverk i helsestasjons- og skulehelsetenesta"— Utskrift av presentasjonen:

1 Splitting av årsverk i helsestasjons- og skulehelsetenesta
Sak 2. Arbeidsgruppemøte desember 2012

2 Bakgrunn Ønske om meir statistikk om helsestasjons- og skulehelsetensesta Både auka omfang og større detaljeringsgrad Behov for eit nytt system for innsamling av styringsdata Behov for å skilja mellom deltenestene helsestasjon, skulehelsetenesta og helsestasjon for ungdom Ei av årsakene er ei nedbygging av tenesta dei seinare åra, særleg for skulehelsetenesta For å kunna følgja med på utviklinga å bidra til å styrka tenestene treng ein meir kunnskap om personellsituasjonen i dei ulike deltenestene

3 Saksgangen Sak på arbeidsgruppemøte 9.-10. mai 2012
18.juni – møte i Helsedirektoratet om mulegheitene for å få til ei splitting av årsverk KS, Oslo kommune, Helsedirektoratet og SSB deltok 30. juni – rapport til samordningsrådet Ber om å få nedsetta eit utval som skal kartleggja mulegheitene for å splitta årsverk Utvalet skal leiast av Helsedirektoratet KS har utarbeidd ein rapport for ASSS-nettverk der ein har splitta årsverk mellom: Helsestasjon, skulehelseteneste og helsestasjon for ungdom. P.t. er det ikkje blitt nedsett eit utval 18.juni vart det halde møte om splitting av årsverk i helsestasjons- og skulehelsetenesta, og skulehelseteneste for ungdom (funksjon 232). Representantar frå Helsedirektoratet, KS og SSB deltok. Bakgrunnen for møte var eit ønske frå helsemyndigheitene og KS om å nedsetja eit utval som skulle kartleggja og føreslå korleis ein kan samla inn årsverksdata, splitta på dei ulike tenestene. På møtet vart ein einige om at arbeidsgruppa for KOSTRA kommunehelse skulle føreslå overfor samordningsrådet å nedsetja eit utval. Meininga vidare er at arbeidsutvalet skal samanstilla og samla inn forslaga i ein eigen rapport som skal drøftast i KOSTRA arbeidsgruppa for kommunale helse og omsorgstenester, seinast våren 2013.

4 Forslag til vedtak Det vert nedsett eit utval for å vurdera fordeling av årsverk mellom helsestasjon, skulehelseteneste og ev. helsestasjon for ungdom Utvalet skal vurdera følgjande: Ein metode for standardisert fordeling, i første rekkje ved uttrekk av fagsystem Må vurdera om fordelinga vil vera aktuell for alle/dei fleste kommunane, eller om det i første rekkje er aktuelt for større kommunar Utvalet bør samla forslaga sine i ein rapport som bør drøftast i arbeidsgruppa, seinast våren 2013 Aktuelle representantar i utvalet er Helsedirektoratet (leiar), KS (ev. kommune) og SSB Forslag til vedtak: Det nedsettes et arbeidsutvalg for å vurdere fordeling av årsverk mellom helsestasjon, skolehelsetjeneste og ev. helsestasjon for ungdom. En skal vurdere metode for standardisert fordeling av årsverk, fortrinnsvis ved uttrekk fra fagsystemer. Det må videre vurderes i hvilken grad en slik fordeling vil være aktuell for alle/de fleste kommuner, eller om det først og fremst er aktuelt for større kommuner. Aktuelle representanter i arbeidsutvalget, er Helsedirektorater, KS (ev. kommune) og SSB. 3746 årsverk totalt 3340 utan legar og fysioterapeutar. Har stige jamt og trutt sidan 1994 i absolutte tal.


Laste ned ppt "Splitting av årsverk i helsestasjons- og skulehelsetenesta"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google