MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Elevsamtalen i Færder videregående skole
Advertisements

Tidlig Innsats Early Years 1. – 4. årstrinn
TØYENSTANDARDEN.
Ekstern skolevurdering Sandnes skole,
- Et samtaleverktøy for styrking av sosial og emosjonell kompetanse
PALS – Skoleomfattende tiltaksmodell
Veiledning av elever / lærlinger
Systematisk bruk av klasseregler Introduksjon av klasseregler for å fremme konsentrasjon og god arbeidsinnsats Gunn Kragseth & Henry Liamo. Utadrettet.
Visjoner For oppvekstsektoren: Barn og unge først! For elevene på Seiersten: Study more, get smarter! For ansatte på Seiersten: Vi åpner nye dører …
- Hovedrolle eller birolle
PEDAGOGISK UTVIKLINGSPLAN 2008 /2009
Tema 4: BEDRIFTEN SOM LÆRESTED Systematisk opplæring av framtidas fagarbeidere.
Av Oda, Magnus, Elfrid og Siw-Anita
IKO – Ny GIV, én gruppe Struktur - pedagogikk
Kroppsøvingsdidaktikk
Kontaktmøte for Vg Del 1: Samling i kantina med informasjon fra rektor og Elevtjenesten (rådgivere, PPT, helsesøster og miljøarbeider) Del 2:
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR VG1
Velkommen til foreldremøte for Vg Ny visjon og nye verdier: Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. Mestring – Engasjement - Respekt.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE 11.SEPTEMBER 2013 Stikkord og dato.
Oslo kommune Utdanningsetaten Nordberg skole Elevsamtalen/ elevmedvirkning Hanna Berntsen Øybø Stephanie Buadu Sebastian Sommerfeldt Hanne Bender Grønstad.
Oslo kommune Utdanningsetaten Lambertseter videregående skole 1 Tiltak for bedre læring 4. november 2009 Tiltak for bedre læring - Felles ansvar.
Vurdering for læring på Linderud skole
Early Years ”New Zealand-modellen”
Kunnskapsdepartementet Norsk mal: Startside Tips for engelsk mal Klikk på utformingsfanen og velg DEPMAL – engelsk Eller velg DEPMAL– engelsk under ”oppsett”.
VURDERING FOR LÆRING VFL SAMLING NAMSOS.
Forventninger til oss som skole:
Elevundersøkelsen 2008 Resultater Sauda Vidaregåande skule.
Impulsuka 2013 Kristiansand
Hvordan har vi arbeidet med elevundersøkelsen?
Den gode lærer Elevrådskonferansen 2009 Petter Hagen 4. november 2009.
Elevundersøkelsen 5. – 7. trinn Motivasjon og innsats Vår 2011Vår Motivasjon (interesse for å lære) Grønn 1.2 Innsats Grønn 1.3 Lyst.
Prosjektledersamling oktober Holmenkollen Kommunenes erfaringer Våren 2012.
Hvordan ivareta ”særskiltelever” på Design og håndverk Vg1 2007/08?
Den systemteoretiske analysemodellen Levanger 20. – 21. april 2006
OTH prosjektet Inger Langseth Program for Lærerutdannning Inger Dolmset Moan Åfjord videregående skole.
VIP Introduksjon til nye kontaktlærere. Undersøkelser viser at Unge ønsker mer kunnskap om psykisk helse og at opplæringen skal foregå på skolen. Elever.
Elevmedvirkning Prinsipper for opplæringen:
SYKEHUSUNDERVISNINGEN ”…en ordentlig skole, men ingen vanlig skole…” Mål: Å skape et positivt læringsmiljø som gjennom trygghet, trivsel og mestring.
Samarbeid mellom skole og hjem
Mandal videregående skole - vi bryr oss ”Hospitering på videregående skole” - utprøving av utdanningsprogram. Et samarbeid mellom ungdomsskolen og videregående.
Vurdering for læring.
Vedtak i bystyret 2008: ”Drammensskolen – Norges beste skole, en skole der hver enkelt elev oppfyller sitt fulle faglige potensial og blir et trygt og.
Skolens verdisyn Elevsyn Lærings- syn Foreldre-samarbeid
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Hilde Holen / Svein Liane sept -07
Velkommen til et nytt skoleår!
Hop ungdomsskole/Bergen kommune
Helhet og sammenheng - UiU skoleeierkonferanse
TE - ISP-UIO 1 Klasseledelse Hva veit vi? Hva tror vi? Erfaringsbasert viten.
Språk Fra Temaheftet Språkmiljø og språkstimulering i barnehagen:
Drop-In metoden En metode for å veilede elever til en mer positiv elevrolle Fra bekymring til forandring gjennom samtale, veiledning og oppfølging Utviklet.
Hvordan skape et godt læringsmiljø?
Arbeidsplan for 7. Trinn Hva vi ønsker å gjøre for elevene:
LEDELSE Tema for uke 44 Pedagogikk A2A Rakel K.R.Næss.
KLASSELEDELSE.
Hvorfor MAKKERSKAP? Hanne Gry og Katinka. Målsettingen for Makkerskap Å skape et inkluderende klasserom der færre elever skal oppleve at de faller utenfor.
Hva er viktig for elevers læring?
Hvordan skal vi gjennom fokus på læringsmål og elevvurdering skape et økt utbytte for den enkelte elev? Læringssamtalen Hvordan skal vi gjennom fokus på.
NY VRI Nina og Ingvild.
Elevrådet presenterer spørsmål om læring
Utruste til et godt liv gjennom trygghet, kunnskap og humør
Foreldremøte 10. trinn Velkommen Roar Bjarne Kvamme.
FUTURE Fagseminar 23. mai 2017.
Spørsmål om læring i klasse på […] skole
Jon Espen Palm, Kjøsterud skole
Finsk lærer i svensk skole
Vurdering og undervisning
Nasjonale prøver på 5. trinn høst 2017
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Samarbeid hjem – skole (en veileder)
Utskrift av presentasjonen:

MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet Bakgrunn Arbeidsmål 2.MAS Sammenheng MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet Observasjon 1.MAS Utviklingsmål Oppfølging

….men hva skjer i klasserommet… ….dere er gode på utviklings- Bakgrunn ….dere er gode på utviklings- arbeid…. Hvorfor tre medarbeidersamtaler i året og observasjon Utfordret fra vgo om å komme tettere på det som skjer i klasserommet. MÅL: komme tettere på i arbeidssituasjonen til våre medarbeidere, gjennom blant annet samtale, samarbeid og observasjon. Skal være nyttig for både medarbeider og leder – fokus på å se muligheter. Fokus på personlig kompetanse: se den enkeltes utviklingsmuligheter - læring og veiledning

1.MAS Skolens verdier (respekt – raushet og lojalitet) Mål i utviklingsplan Roller og arbeidsoppgaver - IAP HMS Arbeidsmål Utviklingsmål med bakgrunn i personlig utviklingsplan Avtaler tidspunkt for observasjon og hva som skal observeres

Arbeidsmål ut i fra mål i utviklingsplanen: økt gjennomføring, inkludering og mestring - inneværende år med ekstra fokus på motivasjon og tilrettelegging Motivere elev til å fullføre arbeidsoppgaver. Jobbe med rutiner for å unngå uro Trygge elevene – at det er bra nok det de gjør. Når de er trygge kan du etterhvert justere målene slik at alle får noe å strekke seg etter. Motivere elev til å ta vg1 over ett år. Følge opp med beskjeder til hjemmet der det er nødvendig. Skape trygghet og mestringsfølelse for elever. Tilpasse etter elevenes interesser og nivå. Tenke arbeidsmetoder og variasjon. Umiddelbare tilbakemeldinger er motiverende for de fleste. Klare vurderingskriterier. Gi mer positiv tilbakemeldinger til den enkelte. Jobbe med å bygge bedre relasjoner i en klasse og motivere for gjennomføring i faget. Bedre på planer og struktur for mer forutsigbarhet for elevene og motivasjon for arbeidsoppgavene som skal gjøres

Utviklingsmål Håndtering av elever med atferdsvansker – ønsker veiledning fra habiliteringstjenesten Kurs på tilpasset opplæring i matte – opplæring på dyskalkuli Sette meg bedre inn i rutiner i fjøs, tettere samarbeid med andre - bli tryggere selv og øke motivasjonen hos elevene Mer opplæring på tilrettelegging i matte - hjelpe elevene på en bedre måte, bruke ulike metoder for å motivere elevene Jobbe mer det det en vet skal til for at undervisningen skal bli enda bedre. Være godt forberedt til hver time, holde frister.

Oppfølging Sammenheng oppsummering av mål og observasjoner blir lagt fram på avd. møte – erfaringsdeling tørre å være åpne for egne utfordringer i klasserommet avdelingsmøter, resultatmøter, klassemøter refleksjon fra kontaktlærer/klasselærerråd om årsak til fravær i klassen og forslag til tiltak Raskere inn med tiltak – vi som ledere vet mer hva som skjer og hvorfor

Observasjon kort samtale i etterkant + skriftlig tilbakemelding og fremover melding oppfølgingssamtale hvis behov Eks: Arbeidsmål: Jobbe med å bygge bedre relasjoner i en klasse og motivere for gjennomføring i faget. Lærer har klassen to timer i uka og synes han ikke får til den gode relasjonen som han har med andre grupper der han har flere timer. Observasjon: Hvordan jobber denne læreren med å bygge relasjoner og øke motivasjonen for gjennomføring i faget? Arbeidsmål: Motivere elev til å ta vg1 over ett år. Følge opp med beskjeder til hjemmet. Skape trygghet og mestringsfølelse for elev. Assistent er med eleven/klassen hele uka. Følger opp tett. Det er planlagt med vg1 over to år, men assistent ser at eleven kan klare dette på ett år med god støtte og veiledning + samarbeid med hjemmet, det er viktig for eleven og følge klassa videre – det sosiale er på plass på en helt annen måte enn tidligere Tilpasse etter elevenes interesser og nivå. Tenke arbeidsmetoder, variasjon. Konkurranse motiverende for noen. Umiddelbare tilbakemeldinger er motiverende for de fleste. Klare vurderingskriterier. Gi mer positiv tilbakemeldinger til den enkelte. Observere på om mål og vurderingskriterier er på plass når økta begynner, varierer lærer undervisning og benytter han ulike arbeidsmetoder. Gir han umiddelbare tilbakemeldinger til elevene og er han mer bevisst på å gi mer positive tilbakemeldinger? Tilbakemelding på at det en gjør er riktig – styrke selvfølelsen

2.MAS Justering av arbeidsmål ut i fra fremovermelding observasjon Justering av arbeidsmål ut i fra resultater fagevaluering og elevundersøkelse Justering av arbeidsmål ut i fra resultater på oppmøte og gjennomføring Evt avtale ny observasjon

3.MAS Tilbakeblikk på året som har vært. Hva har den enkelte oppnådd og resultater Kursen videre – tiltak og målsettinger Mer innsikt og forståelse for vurdering for både lærere og assistenter og et ønske om utvikle seg videre på dette området.

Kommer vi som ledere inn i klasserommet? Vi som ledere vet mer om hva som skjer i klasserommet for leder å vite ikke tro hva som skjer der ute. Overføringsverdier – mange erfaringsutvekslinger på avdelingsmøter. Som har resultert til utprøving av nye metoder og arbeidsmåter.