Den videre satsingen på vurdering Samling i kvalitetssikringsnettverk - etterutdanning 2009/2010 03.12.2009.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vurdering og IKT Egenvurdering i matematikk med
Advertisements

Samarbeid ungdomsskole – UH-sektor
Ekstern skolevurdering Sandnes skole,
Skriftlig vurdering på barnetrinnet formål, bakgrunn, historikk
Nasjonal satsing på Vurdering for læring
Vurdering for læring.
Forventninger og videre arbeid…...
Vurdering for læring V/ Trude Slemmen Wille
IKT i Vurdering for læring 3. oktober 2012
Tema 6 VURDERING OG DOKUMENTASJON
4ªsesión 7 y 8 de abril 2011 Formación continua Proyecto piloto Español como lengua extranjera en la escuela primaria 4. samling Forsøk med fremmedspråk.
Dag Johannes Sunde, Ida Large, Trude Saltvedt, Hedda Huse
Vurdering for læring UDF/AH 3. og 4.november 2010 Else Ravn
Forslag til ny vurderingsforskrift
Møte med RKK Info -Dialog -Samarbeid De beste skolene ligger i Nordland.
Rådgiver Kjell A. Standal FAGOPPLÆRINGA FOR FRAMTIDEN - sett i lys av nye vurderingsbestemmelser i forskrift til opplæringsloven og privatskoleloven.
1 Etterutdanningstilbud ved PLU Organisering av arbeidet •Prosjektgruppen for elev- og lærlingevurdering ved PLU •Planen ble utarbeidet av fagansvarlig/i.
Melding til Stortinget…
Nokre prinsipp •Modulbasert og studiepoenggivande som hovudprinsipp •Fleksibilitet •Praksisnært Studiepoeng ved obligatorisk frammøte og gjennomføring.
Vi forandrer Norge! Motivasjon - Mestring - Muligheter Ungdomstrinnet Melding til Stortinget nr. 22 ( ) KD ah.
Hovedprinsipper i forslaget til endring av forskrift til opplæringsloven og forskrift til privatskoleloven Vurdering.
FORSKRIFTSENDRING Gjennomgang av sentrale deler av forskriften Konkrete eksempler på vurderingspraksis v/ lærere fra skolen.
Vurdering for læring på Linderud skole
Ungdomstrinnsstrategien Hva er nytt? Personalmøtet GFU – Vibeke
VURDERING.
GNIST og Ungdomstrinns-satsingen VFL-samling Susanne Lavik
Ungdomstrinn i utvikling
VURDERING FOR LÆRING VFL SAMLING NAMSOS.
Nasjonal satsing på Vurdering for læring
Velkommen til Fylkesmannens fagsamling 29. og 30. oktober 2013.
Velkommen til fagsamling i klasseledelse 26/9-13
Skoleeierforum «De beste skolene ligger i Nordland»
Vurdering Na /4-09. Hvordan få til god vurdering Hemmeligheten: for å kunne gi god vurdering er gode oppgaver viktige! Den formelle vurderingen.
Nasjonal satsing på Vurdering for læring
F Skolebasert kompetanseutvikling i ungdomsskolen Forskning på piloteringen.
Ungdomstrinn i utvikling - Ressurslærersamling
Arbeidslivsfag Kan arbeidslivsfaget bidra til at ungdomskoleelevene blir mer motivert??
Prosjektsamling 5. mars Fra julebrevet: – det hjelper ikke å redusere klassestørrelsen dersom lærerne fortsetter med den samme undervisningen. Nordlandsforskning.
Prosjektsamling 4. mars 2013.
IKT i Vurdering for læring UiS 25. januar Hvorfor slik satsing på vurdering? Kunnskapsløftet ga oss –Nye læreplaner – med fokus på kompetanse:
Skolebesøk februar 2008 Forskrift Retningslinjer for lokalt gitt eksamen i Oppland fylkeskommune Hjelpemidler ved lokalt gitt og sentralt gitt eksamen.
”Programfag til valg” En nyskaping innen yrkes- og utdanningsveiledning?
PORTEFOLIO Ekrom skole.
Lillian Kjeldsrud Faglærer HS Dokka Videregående skole Lærerrollen og faglig leder sin “nye rolle» i prosjektet og i Kunnskapsløftet. Konkrete endringer.
Onsdag 13. mars Sam Eyde vgs
Individuell vurdering
Satsingen Vurdering for læring - hvordan kan UH bidra? Kvalitetssikringsnettverk etterutdanning UH Gardermoen 3. juni 2010 Hedda B. Huse, Anne Husby, Ida.
Erfaringer fra HiL ulike samarbeidsprosjekter innen vurdering 3 hovedmodeller Etterutdanning Veiledning av team Undervisningsrekke.
Vurdering; Hvem, hva hvorfor
Kvalitetssikring gjennom kvalitetsvurdering
VFL Lindesnesregionen - høsten 2014
Praksiseksempel fra Lørenskog
Vurdering i barnehage og skole Utdanningsforbundet Troms Nordreisa 1.feb
Lokalt arbeid med læreplaner og vurdering, KRS FYLKESMANNENS UTVIDEDE UTDANNINGSMØTE TEMA: LOKALT ARBEID MED LÆREPLANER OG VURDERING.
Vurdering av og for læring Ida Large Regional konferanse Tønsberg
Om å undervise, tilrettelegge veilede, kartlegge, teste, prøve og vurdere elever i en læringsaktivitet Berit Bratholm:
Velkommen til samling for regionsledere Nyheter fra Utdanningsdirektoratet (skoleutvikling, etter- og videreutdanning): Ungdomstrinnsatsning Mulig videreføring.
Aust-Lofoten videregående skole1 RUNDSKRIV UDIR – Individuell vurdering i grunnskolen og videregående opplæring etter forskrift til opplæringslovens.
VURDERING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
GEGENVURDERINGEGENVURDERINGEGEN
Sagt om utdanning….
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Utdanningssystemet sitt årshjul
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Utforskende undervisning A – Forarbeid
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
H ”På min skole får jeg tilbakemeldinger som gjør at jeg får lyst til å lære!” Hadde det vel ikke vært kjekt om alle elever på vår skole etter hvert satt.
VELKOMMEN TIL NETTVERSSAMLING!
Gjeldende regelverk om vurdering
Utskrift av presentasjonen:

Den videre satsingen på vurdering Samling i kvalitetssikringsnettverk - etterutdanning 2009/

Viktige elementer i satsingen Forskrift fastsatt fra Tiltak for at intensjonene i forskriften realiseres –Hele fagdager hos FM høst 2009 for skoleeiere/skoleledere –Rundskriv med merknader –Informasjonsbrosjyrer, materiellpakke, idébank dokumentering Ny nettside vurdering og læring

..elementer forts Midler i 2010 til nasjonal satsing på vurdering og læring Udir har foreslått veiledende nasjonale kjennetegn på måloppnåelse i noen fag –Saken til behandling i KD Udir har foreslått forskning på vurdering og læring –Kvalitativ studie av læreres standpunktpraksis våren 2010

Satsing på vurdering og læring Skoleeiere, skoler, VO, lærebedrifter, lærere og instruktører deltar i et opplegg for praksisutvikling i mnd i regi av Udir Fortsette å samarbeide med UH-sektoren om vurdering slik at institusjonene -bidrar i den fireårige satsingen -utdanner lærere med kompetanse i vurderingsarbeid -tilbyr etter- og videreutdanning i elev- og lærlingvurdering også etter 2009 Minst 10 UH-institusjoner med kompetanse og erfaring Styrke NELVU og koble nettverket til satsingen

Oppdragsbrev nr 27/09 Utprøving av nye vurderings- og eksamensformer

KD ber Udir om å prøve ut: bruk av mapper som grunnlag for standpunktvurdering og/eller som eksamensform evt. andre vurderingsformer som er i tråd med nye former for undervisning og læring Utprøvingene skal omfatte både ungdomstrinnet og videregående opplæring Oppdraget skal gjennomføres innenfor eksisterende budsjettramme.

Oppdraget gjennomføres innen følgende frister: Innen 1. mars 2010 skal direktoratet foreslå hvordan en slik utprøving kan foregå, bla hvilke fag, omfang av fag og antall skoler som skal være en del av utprøvingen Utprøvingene skal starte skoleåret Utprøvingene avsluttes innen 1. august 2012 Innspill? Noe å bidra med? Ta kontakt med Ida på epost:

Her finner dere mer informasjon om Udirs sluttrapport 2009 med vedlegg Endringsforlag i forskriften om vurdering udir.no Utprøving av kjennetegn på måloppnåelse Etterutdanning i elev- og lærlingvurdering

Ny nettside Vurdering og læring

Ingress Hvorfor VFL? Forskning/forskrift tilpasset opplæring OSS Eksempler fra praksis Filmer Praksiseksempler med kommentarer Ressurshefte K-FOTH/BV Utforsk din egen praksis Innhold fra brosjyren om underveis- vurdering Liste med spørsmål til refleksjon Vurderingsverktøy Egenvurdering Tilbakemelding Samtaler Halvårsvurdering Tydelige mål og kriterier Aktuelt

Hasle Elevene gir hverandre muntlige tilbakemeldinger og læreren forteller hva de kan gjøre for å forbedre seg. –Hva preger skriftlige og muntlige tilbakemeldinger som du og kollegene dine har erfaring med å gi? –Beskriver de elevens kompetanse i forhold til mål og peker de fremover, slik at eleven kan lære av dem? Det er alltid en risiko for at vurderingsskjemaer blir skjemaer for skjemaenes skyld. –Hva skal til for at slike skjemaer bidrar til læring?

Halbrend Elevene lager individuelle mål ut fra resultatet på en før-prøve i matematikk. Dette gjøres før hvert nye tema i faget. –Drøft hvordan lærere kan gi elevene tilbakemeldinger ut fra både individuelle mål og de nasjonale kompetansemålene? Elevene på Halbrend skole er opptatt av å få tilbakemeldinger de både blir motiverte av og som de lærer noe av. –Hva mener du kjennetegner slike tilbakemeldinger? –Hvordan vet du at tilbakemeldingene dine motiverer elevene til å lære mer? –Har du og kollegene dine eksempler på tilbakemeldinger som elevene har lært noe av?