Problemstilling Frode Svartdal UtTø H-2007.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Formelle krav og sjangerkonvensjoner
Advertisements

Hvordan skrive en vitenskapelig artikkel?
Fra ide til problemstilling
Rett på sak.
22 tips for den faglitterære forfatteren
Novelle En novelle er en skjønnlitterær fortelling.
H.Høie/N.Dolve april 2005 Oppgaveløsning i pedagogikk
Riktig bruk av kilder i skolearbeidet
Skrivetrening Profesjonsstudiet (1.-3. semester)
Plagiering plagiat (fra fr., av senlat. 'røve mennesker') utilbørlig utnyttelse av en annens åndsprodukt, idet man utgir dennes ideer som sine egne, eller.
Oppgaveløsning Metode og tilnærming.
Å skrive en sakpreget tekst
Forskningsrapporten: Sjekkliste før innlevering (empirisk rapport)
Meta-analyse Frode Svartdal UiTø April 2014 © Frode Svartdal.
Hvordan utforme den perfekte forskningsrapport
SEMESTEROPPGAVEN Design og detaljer Referanser Temavalg
Noen enkle studieteknikker ved innlæring av DRI-emner
Hva vi skal se på Prosjekt og prosjektfaser Oppgaveskriving
Seminar fagartikkel Pedagogikk uke 1 AU1.
Anette Kure Bibliotekar  Det dere gjør her ved Høgskolen er en forberedelse til og en øvelse i forskningsarbeid.  All forskning og alt akademisk.
Hvordan skrive en god utredning?
Hva er en artikkel?.
Om eksamen Eget rom på Fronter det oppgaven ”hentes” og leveres Dere får e-post med eksamensnummer, i tillegg litt mer.
Forskningsrapporten Frode Svartdal UiT.
Prosjekt og forskningsrapport
Skolebesøk februar 2008 Forskrift Retningslinjer for lokalt gitt eksamen i Oppland fylkeskommune Hjelpemidler ved lokalt gitt og sentralt gitt eksamen.
Forskningsrapporten: Sjekkliste (empirisk rapport)
Aggression Replacement Training
Om å skrive masteroppgave MEVIT4000, vår Skriveutfordringer ifb. med masteroppgave Mengdetrening: tidligere erfaring er viktig Storstrukturens betydning.
Om å disponere masteroppgaver i forvaltningsinformatikk
Formelle krav og sjangerkonvensjoner
Resonnerende tekst.
REFERANSETEKNIKK Forelesning for: Spesialpedagogikk tirsdag tirsdag Anette Kure.
Formelle krav og sjangerkonvensjoner
Studentprosjekt Videreutdanningen Frode Svartdal UiT/Diakonhjemmet Høgskole H-2014.
Å skrive akademisk Formelle krav.
Oppsummering PSY 1000 Våren 2005
Norsk Mål for timen: Arbeidsoppgaver:
Praksis krav, rapport & eksamen SPED 4000 – LML -
Noen råd til essayskrivingen. formalia 1)Essayet skal ha hode, kropp og hale 2)Kort og informativ tittel 3)Alle sitater skal ha referanser til forfatter,
Masterskolen 2012 : Introduksjon Opplegget for Masterskolen –Opplegget, timeplan med mer Elementene i en masteroppgave –Teori, metode og empiri (data)
Fagartikkel – et eget prosjekt Noen påminnelser. Det jeg lurer på … … fører meg til problemstillingen Er det ingen ting jeg lurer på, undrer meg over,
Individuell fagtekst fra praksis.
Lesing og lesestrategier
Velkommen som student Anne-Beathe Mortensen-Buan
Tekster og etikk Om posisjoneringer og ansvarsfulle lesninger Litteratur: Taguchi, H.L. (2004) In på bara benet: En introduktion til feministisk poststrukturalism.
Seminar 1: EXFAC august Opplegget De første fire seminarene vil konsentreres om pensum. Her vil vi forsøke å nærme oss det teoretiske ved.
Å drøfte Å drøfte er å diskutere – med seg selv. Diskusjonen skal foregå med argumenter. Gå alltid fra det generelle til det spesielle. Et argument er.
Hvordan bør oppgaven bygges opp? Avsluttende arbeid Spama.
Å skrive sin mening Fempunktsmetoden.
Retorikk og skriving. Begrepskart litteratur skjønnlitteratur epikklyrikkdrama sakprosa.
Referanser Institutt for statsvitenskap. Agenda Hvorfor referanser? Nettsider og informasjon Referanser i Word Oppgaver.
Lærebokteksten 9. April Lærebokanalyse i mappeoppgaven – mange relevante spørsmål:  Hva kjennetegner framstillingsformen? Er teksten informerende,
Saktekster Skriving i norskfaget. Kompetansemål fra læreplanen skrive ulike typer tekster etter mønster av eksempeltekster og andre kilder gjenkjenne.
Kilde-/litteraturliste
Hamar katedralskole Biblioteket
Info. til Geofag 1 om oppgaveskriving, prosjektoppgave
Studieverkstedet v/ Grethe Moen Johansen
Prosjekt og forskningsrapport
Kilder og kildebruk.
Fordypningsoppgave Håkon Swensen 5. mars 2014
Teksttype «I den reviderte læreplanen i engelsk finnes ikke lenger begrepet sjanger. I stedet brukes det videre begrepet «type tekst». […] Til eksamen.
Å skrive akademisk Formelle krav og sjangerkonvensjoner
Fra idé til publikasjon
Panorama Vg3 Kapittel 9 Før eksamen © James Oliver/Getty Images.
Basis Lesing Panorama Vg3 Læreplanmål:
Frode Svartdal UiTø Sept. 2011
Gjøre greie for hovedsyn og argumentasjon
Dybdelæring – regneark B – Samarbeid
Sitering, referering og plagiering
Utskrift av presentasjonen:

Problemstilling Frode Svartdal UtTø H-2007

Hva er en problemstilling? Forskningsspørsmål Generelle & mer spesifikke EKSEMPLER Rosenhan (1972): ”If sanity and insanity exist, how shall we know them?” Har kognitiv atferdsterapi positiv effekt på behandling av tvangshandlinger? Har ART positiv effekt på atferdsproblemer? Er det forskjeller i læreres og foreldres vurdering av problematferd?

Problemstillinger Problemstillinger reises i innledningen ”Hovedhensikten med denne artikkelen er å undersøke om det er samsvar mellom foreldre og lærere i vurdering av elevers sosiale kompetanse og problematferd.” Problemstillinger reises også løpende i teksten, gjerne som presiseringer av en mer generell problemstilling ”… Vi vil derfor undersøke om det er slik at det er systematiske forskjeller mellom foreldre og lærere i vurdering av problematferd på subskalaene xxxx på CADBI.”

Problemstillinger Reis gjerne flere problemstillinger enn du besvarer (og begrunn hvilke du vil besvare) Ta utgangspunkt i problemstillinger Formuler spesifiserte problemstillinger løpende i teksten

Avgrensning Avgrens temaet! Hva er det mulig å skrive om? Hva vil du faktisk skrive om? Begrunn avgrensning!

Avgrensning Problem! Hold deg innenfor temaet!

Andre tips

Andre tips Begrunn alle viktig valg HOVEDVALG MINDRE VALG ”Denne oppgaven omhandler … Dette temaet er viktig av flere grunner. Først og fremst …. Dessuten … I tillegg… ” MINDRE VALG ”I denne sammenheng vil jeg bare undersøke…”

Andre tips Gjennomfør en diskuterende stil Ta utgangspunkt i problemstillinger Unngå referat uten problemstillinger ”Et sentralt spørsmål her er hvordan holdninger endres. Forskning har gitt ulike svar på dette. Festinger mente at holdninger…” Gi uttrykk for at du forstår at temaet er komplekst “En rekke studier har støttet … Samtidig finnes det studier som tyder på at …”

Andre tips Hold fokus på temaet Det er lett å miste tråden. Minn deg selv – og leseren – på at du husker hva temaet er Dårlig: ”Et annet syn er …” Bedre: ”… Et annet syn på samspillet mellom arv og miljø er … ” [Dvs. minn leseren på hva spørsmålet er.]

Andre tips Skift perspektiv og nivå Vær noen ganger generell, andre ganger mer konkret Beskriv gjerne en undersøkelse nokså detaljert (= konkret), men fortell oss også hva funnet er (= generelt)

Andre tips Impliser kunnskap Det er umulig å fortelle alt du kan i en gitt oppgave, derfor impliser at du kan mer enn du kan vise Eksplisitt: ”Korrelasjon betyr at det er samvariasjon mellom hendelser. ….” Implisitt: ”Slike konklusjoner er basert på en observert korrelasjon mellom …. Konklusjonene er derfor usikre, …” Her definerer du et begrep Her bruker du begrepet, og tar for gitt at leser forstår

APA (American Psychological Association) APA-krav til utforming Krav til struktur/form på oppgaven Krav til format på referanser I teksten refererer du til en kilde slik (Skinner, 1938), og denne må så oppgis i referanselisten Skinner, B.F. (1938). The behavior of organisms. NY: Appleton-Century. Nettside for APA: http://www.sv.uit.no/seksjon/psyk/frapport.htm

Fusk, plagiat

Oppgaveløsning: Fusk og plagiat Fusk i denne sammenheng kan være å levere en besvarelse som… du tidligere har brukt i forbindelse med en annen innlevering andre tidligere har brukt i forbindelse med en innlevering andre har skrevet for deg du har hentet fra Internett inneholder stoff som er kopiert fra en artikkel eller en bok siterer utstrakt fra andres arbeider uten å oppgi kilde

Oppgaveløsning: Fusk og plagiat Ofte grensetilfeller Avskrift i mindre omfang (deler av en setning), lett omskriving av et avsnitt i en pensumbok Fusk eller umoden og uselvstendig behandling av fagstoff? Bruk av notater fra forelesning Fusk?

Oppgaveløsning: Fusk og plagiat Hovedregel: Kilder du bruker, skal alltid oppgis Kildebruk innebærer at du siterer andres konklusjoner, argumenter, teoretiske fortolkninger, osv. Å unnlate å oppgi kilde (f.eks. ved å utgi et argument du har lest for å være ditt eget) vurderes som fusk Bruk av andres arbeider er grunnleggende i forskning All kildebruk skal oppgis ved referanse i teksten og kildehenvisning i referanselisten Sitert tekst kan stå i anførselstegn, eller man kan på annen måte vises hva referansen henspeiler på ”Et viktig argument som taler mot dette synet er at bla bla bla (Piaget, 1948)”. Her viser referansen direkte til argumentet