Elevråd er makt Elevrådet er elevenes viktigste organ i skoledemokratiet Elevene har tillit til tillitselevene Tillitselevene fremmer elevenes interesser.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
Advertisements

Kommunale råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne – en ”vaktbikkje” også for utviklingshemmede? Gunn Strand Hutchinson, medlem av Bodø kommunale råd.
MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
Møte med elevrådet 1.
Opplæring for representanter i skolemiljøutvalget
Elevmedbestemmelse erfaringer fra møte med elever Seminar for elevenes tillitsvalgte – 9. januar.
Motivasjon og begeistring. Foreldre er viktige i skolen
Unge & Rus Erfaringer og knyttet til planlegging og gjennomføring av tiltaket Unge og Rus Torsdag 4. juni 2009 Andreas Kjærnet Oddvar H. Heen, Årvoll skole.
Salhus Skole Et trygt sted for læring hvor alle opplever mestring og utvikling i et inkluderende fellesskap.
Tillitsvalgte og administrasjon - roller og ansvar Børre Rognlien 15. Mars 2012.
Det kommunale og det statlige barnevern
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
8 Det politiske systemet i Norge
Ved Svein Helland Sivertsen SLT- koordinator
Oslo kommune Utdanningsetaten Nordberg skole Elevsamtalen/ elevmedvirkning Hanna Berntsen Øybø Stephanie Buadu Sebastian Sommerfeldt Hanne Bender Grønstad.
Ungdommens Bystyre 21 januar 2011 Erlend Jordal (Høyre)
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
FAU Møte 3. september 2013 Velkommen Registrering ved døren.
Ingjerd, Beate, Kristin, Arne Olav
VALGKOMITEENS ARBEID i KLUBB - KRETS
Skolen – en kommunal virksomhet
Arbeidsseminar om elevmedvirkning ELEVUNDERSØKELSEN Slik følger vi opp resultatene på Lambertseter videregående skole.
9 Politikk – noe for meg?. Stemme ved valg Frie politiske valg er et av de viktigste kjennetegnene på et demokrati. Ved å delta ved valg stemmer vi på.
Hundsund ungdomsskole
Organisering og arbeidet i kommunene
LOBBYVIRKSOMHET Hvordan få gjennomslag for våre meninger og standpunkter hos politikere? Jon G. Olsen Styreleder VOFO-Akershus Daglig leder Akershus musikkråd.
Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4
FAU - Lysarkene ligger på MEDLEM AV FAU - HVA NÅ? - Hva gjør FAU? - Hvordan jobber FAU? - Hvorfor har vi FAU? Alle foreldre som.
Nittedal 19. sept
Plan-og utviklingskomité Driftskomité
11.00 –11.10 Innledning  Velkommen ved Hedda Bondehagen og Oda Lien. Begge tidligere representanter i elevrådet ved Hov og valgte medlemmer i ungdomsrådet.
Foreldrekontaktenes rolle
KONTROLLUTVALGETS ROLLE OG OPPGAVER
Cafédialog – elevmedvirkning
Motivasjon = Begeistring Tillitsvalgte foreldre er viktige i skolen!
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
Grete Monsen Evaluering av ledelsesmodell i bergensskolen.
Riksrevisjonen – Stortingets kontrollorgan
Foreldreråd og elevråd i kulturskolen Foreldrekontakter og elevtillitsvalgte er rekruttert: Hva nå! Vi reflekterer over utfordringer og muligheter. organisering.
Om å være foreldre til Ris-elever
Oppfølging av driftsstyreskoleringen 2015 Program.
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
Frittstående kurs Vi gjennomfører årsmøtet Robert Olsvik.
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Europapolitisk samarbeid informasjon til nye politikere høsten 2015.
Visjon for bergensskolen: «Kompetanse for alle i mulighetens skole»
EO on TOUR 2008 Fornavn Etternavn tillitsverv Sted, Dato.
Eldrerådsopplæring Øygarden eldreråd Sigmund Olsnes 1Arna Rådgivning Sigmund Olsnes.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Velkommen til FAU Sammen skal vi: Jobbe for et godt skolemiljø Ta initiativ til sosiale aktiviteter for elevene Informere og høre alle foreldre om aktuelle.
Kap 6: Demokrati - Styreform og levesett
Den gode skoleeier I Nes.
SU – Mortenstua skole skoleåret
Elevundersøkelsen 2016 Færder vgs
Dosent Ingun Sletnes Presentasjon 6
Møte kontaktlærere og personal tutors
Kommunalt foreldreutvalg
Sandnes Kommunale Foreldreutvalg
Hva jobbet vi med i går? Kommunen i systemet Rollene og spilleregler
«Et FAU blir det som vi foreldre gjør det til»
Saksliste årsmøte USS
Den lovgivende makten i Norge
Oppstart SU Jevnakerskolene
Kjære foreldre Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Velkommen til Engebråten skole
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015
Seniorråd og ny Kommunelov
Kurs for klassekontakter Rossabø skole
Utskrift av presentasjonen:

Elevråd er makt Elevrådet er elevenes viktigste organ i skoledemokratiet Elevene har tillit til tillitselevene Tillitselevene fremmer elevenes interesser i klassen og i elevrådet Elevrådet skal jobbe for elevenes interesser og har full mulighet til å stå med en selvstendig mening Men realiteten er ikke slik på alle skoler…

Tre kategorier for elevrådenes kompetanse og slagkraft Likegyldig Ufullkommen Skapende Kvalitetssikring av elevrådet er både skoleledelsen og elevenes ansvar Et fungerende elevråd og elevdemokrati er en forutsetning for at elevene i Oslo skal få være med å bestemme i sin egen hverdag.

Likegyldig Ufullkommen Skapende Valg av tillitselever og elevrådsstyre preges av tilfeldigheter. Elevene er informert om elevrådets, og de klassetillitsvalgtes rolle før valget foregår. Valgrutinene sikrer at det hele tiden er god kontinuitet i elevrådsstyret, og klassene velger den representanten de tror er best egnet til å tale deres sak i elevrådet. Det er få elevrådsmøter med dårlig oppmøte. Det er jevnlige møter, de fleste klasser er representert. Det er jevnlige møter, saksfremlegg og andre dokument er ute i god tid, slik at klassene kan diskutere sakene før møtet. Elevrådet har ikke fått organisert skolering. Elevrådet er godt skolert og følges opp av administrasjonen. Elevrådet får tilført ny kompetanse gjennom skoleringer ved behov, og bruker erfaringer fra tidligere år. Elevrådet behandler få saker. Elevrådet engasjeres og uttaler seg i de fleste sakene ved skolen. Elevrådet setter dagsorden ved å bringe saker som elevene er opptatt av til ledelsen. Det eksisterer ikke gode planer for elevrådets arbeid. Elevrådet har utarbeidet årsplan med mål for arbeidet og ansvarsfordeling. Elevrådets årsplan er diskutert med skolens ledelse og er implementert som en del av skolens utviklingsarbeid.

Elevrådet – et helhetlig byggverk Ledelse og administrasjon Forberedelse og rekruttering Oppfølging og etterarbeid Saksbehandling og vedtak Støttefunksjoner og rammebetingelser DU/DERE - SKOLEN - VI

Støttefunksjoner og rammebetingelser Tiltak: Nødvendig opplæring/ kompetanseutvikling En kompetent og egnet kontaktlærer eller veileder Fysiske rammebetingelser Økonomiske rammebetingelser En kultur som tar medvirkning og demokrati på alvor Ledelse og administrasjon Forberedelse og rekruttering Oppfølging og etterarbeid Saksbehandling og vedtak Støttefunksjoner og rammebetingelser

Forberedelse og rekruttering Tiltak: Aktiv skolestart Innføring i rettigheter Prosedyrer for valg av tillitselever Etablere klassens time/klasseråd/klasse-forum Klargjøring av forventninger og roller Sammenhengen mellom læring, opplæring og demokrati Ledelse og administrasjon Forberedelse og rekruttering Oppfølging og etterarbeid Saksbehandling og vedtak Støttefunksjoner og rammebetingelser

Saksbehandling og vedtak Tiltak: Saksforberedelser Innkallinger Møtereglement eller forretningsorden Ordskifte Votering/avstemning Personvalg Ledelse og administrasjon Forberedelse og rekruttering Oppfølging og etterarbeid Saksbehandling og vedtak Støttefunksjoner og rammebetingelser Klassemøtet Elevrådsstyret Elevrådet Grupper/komiteer Allmøter

Oppfølging og etterarbeid Tiltak: Drøftingsmøter med ledelsen Skoleutvalget Elevforsamlinger og elevting Kommunestyre og fylkesting Elevombud Ledelse og administrasjon Forberedelse og rekruttering Oppfølging og etterarbeid Saksbehandling og vedtak Arbeidsprogram Årsberetning Ungdommens fylkesting Politiske ungdomsorganisasjoner Andre interesseorganisasjoner Media Støttefunksjoner og rammebetingelser

Ledelse og administrasjon Tiltak: Valgprosedyrer Valgkomité Ulike verv Kontinuitet Informasjon til skolesamfunnet Presentasjon Ledelse og administrasjon Forberedelse og rekruttering Oppfølging og etterarbeid Saksbehandling og vedtak Støttefunksjoner og rammebetingelser Skaffe seg tilgang til informasjon Dele og spre informasjon og kunnskap Postjournaler og arkiv Budsjett og regnskap Elevrådsreglement