Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015"— Utskrift av presentasjonen:

1 Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015
Eldrepolitikk i praksis - kontakt med eldrerådet v/ Mellvin Steinsvoll

2 Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015
Tre påstander:

3 Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015
Tre påstander: 1. Gode og trygge forhold for eldre er politikk

4 Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015
Tre påstander: 1. Gode og trygge forhold for eldre er politikk 2. Gode muligheter for politisk påvirkning og medvirkning er nødvendig

5 Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015
Tre påstander: 1. Gode og trygge forhold for eldre er politikk 2. Gode muligheter for politisk påvirkning og medvirkning er nødvendig 3. Ha talerør der politikk blir utformet og gjennomført er nødvendig

6 Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015
Tre påstander: 1. Gode og trygge forhold for eldre er politikk 2. Gode muligheter for politisk påvirkning og medvirkning er nødvendig 3. Ha talerør der politikk blir utformet og gjennomført er nødvendig Kan vi omgjøre de tre påstander til realiteter?

7 Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015
Pensjonistforeningens rolle Pensjonistforbundets vedtekter §1 — Formål Pensjonistforbundet (Pf) er en partipolitisk uavhengig landsomfattende organisasjon. Formålet er å samle alle pensjonister i ett forbund for dermed å stå sterkere sammen. Pensjonistforbundet skal ivareta medlemmenes sosiale, økonomiske, helsepolitiske og kulturelle interesser. Pensjonistforbundet skal arbeide for å skape best mulige forhold for pensjonistene og for at deres stilling i samfunnet skal bli styrket.

8 Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015
Forbundets vedtekter §1 - Formål forts. For å fremme disse formål skal Pensjonistforbundet: a) Arbeide aktivt gjennom sine valgte organ på sentralt plan, i fylkesforeningene og i lokalforeningene. b) Føre forhandlinger/drøftinger med representanter for Regjeringen i samsvar med regelverk avtalt med Regjeringen. c) Spre informasjon om pensjonistenes stilling i vårt samfunn, alene eller i samarbeid med opplysnings- organisasjoner eller andre. d) Arbeide for at pensjonistforeninger som ikke er tilsluttet Pensjonistforbundet, søker slik tilslutning for å styrke pensjonistenes stilling i samfunnet. e) Samarbeide med offentlige og private organisasjoner, styrer, råd og utvalg som har som formål å arbeide for bedring av pensjonistenes stilling i samfunnet.

9 Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015
Eldrerådets rolle - Eldrerådsloven § 3.(Oppgåvene for kommunale eldreråd) Eldrerådet er et rådgivende organ for kommunen. Alle saksdokument skal legges fram for rådet i god tid før kommunestyret behandler sakene. Eldrerådet skal ha til behandling alle saker som gjelder levevilkårene for eldre. Eldrerådet kan selv ta opp saker som vedkommer eldre i kommunen. Protokollen frå rådsmøtet skal følge saksdoku- mentene til de kommunale organ som tar endelig avgjørelse i saken

10 Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015
Samarbeid mellom Pensjonistforening og Eldrerådet - er det ønskelig?

11 Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015
Samarbeid mellom Pensjonistforening og Eldrerådet - er det ønskelig? Hvordan er det eldrepolitiske arbeidet organisert i din kommune?

12 Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015
Samarbeid mellom Pensjonistforening og Eldrerådet - er det ønskelig? Hvordan er det eldrepolitiske arbeidet organisert i din kommune? Er det tilrettelagt for felles innsats?

13 Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015
Samarbeid mellom Pensjonistforening og Eldrerådet - er det ønskelig? Hvordan er det eldrepolitiske arbeidet organisert i din kommune? Er det tilrettelagt for felles innsats? Hvordan foregår arbeidet i din kommune?

14 Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015
Samarbeid mellom Pensjonistforening og Eldrerådet - er det ønskelig? Hvordan er det eldrepolitiske arbeidet organisert i din kommune? Er det tilrettelagt for felles innsats? Hvordan foregår arbeidet i din kommune? Hva gjør din Pensjonistforening for å legge til rette for godt samarbeid med Eldrerådet?

15 Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015
Samarbeid mellom Pensjonistforening og Eldrerådet - er det ønskelig? Hvordan er det eldrepolitiske arbeidet organisert i din kommune? Er det tilrettelagt for felles innsats? Hvordan foregår arbeidet i din kommune? Hva gjør din Pensjonistforening for å legge til rette for godt samarbeid med Eldrerådet? Hva gjør Eldrerådet i din kommune for å legge til rette for godt samarbeid med Pensjonistforeningen?

16 Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015
Hva vil vi gjøre på dette området når vi kommer hjem?

17 Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015
Hva vil vi gjøre på dette området når vi kommer hjem? Konklusjon: 12/29/2018

18 Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015
Hva vil vi gjøre på dette området når vi kommer hjem? Konklusjon: Handlingsplan - oppgaver i prioritert rekkefølge – ”Hvem gjør hva til hvilken tid” (?)

19 Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015
Hva vil vi gjøre på dette området når vi kommer hjem? Konklusjon: Handlingsplan - oppgaver i prioritert rekkefølge – ”Hvem gjør hva til hvilken tid” (?) Evaluering

20 Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015
Hva vil vi gjøre på dette området når vi kommer hjem? Konklusjon: Handlingsplan - oppgaver i prioritert rekkefølge – ”Hvem gjør hva til hvilken tid” (?) Evaluering Lykke til


Laste ned ppt "Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google