FORELDREMØTE I KORSVOLLTOPPEN BARNEHAGE 24 SEPTEMBER 2008

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Evaluering av oktober på blå
Advertisements

Turdag Mandag 26.August gikk til Askedalen/ Idrettsplasssen Vi hadde en helt topp tur til Askedalen/ Idrettsplassen Vi hadde med fotballer på banen, men.
RAMSJØ GÅRDSBARNEHAGE A/S
Barns trivsel Tjenesteområde barnehage Gjøvik kommune Til barns beste – satsingsområde i Oppland 2013 – 2014.
Oppsummering Kvalitetsutviklingsplan
SOSIAL KOMPETANSE. BARNEHAGEN SKAL FORMIDLE VERDIER OG KULTUR, GI ROM FOR BARNS EGNE KULTURSKAPNING OG BIDRA TIL AT ALLE BARN FÅR OPPLEVE GLEDE OG MESTRING.
DET DIGITALE VERKTØYET I HAGEN BARNEHAGE
Språk i barnehagen - mye mer enn bare prat -.
Vurdering for læring på Linderud skole
Rolighetsmoen barnehage
BARNS TRIVSEL - VOKSNES ANSVAR
Å bruke praksisfortelling En måte å lære på
Oversikt over rammeplanene Ulikheter
Ny rammeplan for barnehagen
FORELDREMØTE I KORSVOLLTOPPEN BARNEHAGE 21 OKTOBER 2008
Studietur New Zealand LEDELSE: Voksne skal lede seg selv og barna Gi barna trening i å lede seg selv og andre. Egenledelse. De voksne støtter det positive.
Evaluering av november på Blå avdeling:
Vi henter inspirasjon fra barnas livsglede og positive energi.
Tanker om barnehagens læringsmiljø
Oslo kommune Bydel Bjerke Barnehageområdet
 Lovpålagt organ  Godkjenne årsplan  Gjennomgang av brukerundersøkelse  Høringer fra kommunaldirektøren  Status økonomi  Saker fra foresatte 
"God bagasje på livets reise."
Magritt Lundestad, høgskolelektor, pedagogikk, FLU,
Ilhaugen barnehage Årsplan 2011/2012 Finnmyrveien 7350 BUVIKA Ilhaugen
Vi har en tydelig struktur gjennom barnehagedagen
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
FORELDREMØTE Hommelvik, Grønberg, og Mostadmark barnehage
Barnehagekontoret Møte for familiebarnehagene 27.oktober 2009.
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Lek og Læring i barnehagen
© Bergen kommune Budsjettmål for 2008 For barnehagesektoren Etablere full barnehagedekning Styrke barnehagenes kvalitet.
© Bergen kommune Pedagogisk utviklingsarbeid i barnehagen 2007/08 Språk og tallforståelse Digitale verktøy Barns medvirkning.
FORELDREMØTE 1. KLASSE 11. MARS 2015.
Pundslia barnehage Årsplan 2011/2012 Pundslia Barnehage Pundslibakken 7350 BUVIKA Telefon: Epost: Åpningstider:
Språk Fra Temaheftet Språkmiljø og språkstimulering i barnehagen:
Barnehagens samfunnsmandat
Barnehagekontoret Møte for nye barnehagestyrere 4. september 2008.
Etikk og nettvett Eva Marie, Heidi og Mona.
Rammeplan for barnehagen. Nytt på nytt eller noko heilt anna? Loen mars 2006.
Ny rammeplan for barnehagen Konsekvensar for matematikkfaget.
Barns læring og medvirkning i det fysiske miljø
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Helsefremmende skoler og barnehager Bjørn-Are Melvik Bodø Den store roen Foto: Bjørn-Are Melvik.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.
VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.
Brukerundersøkelse i barnehage Rælingen kommune Februar-mars 2016 Overordnet rapport for Petrine barnehage.
TLF: –
GRUNNKOMPETANSE FOR ASSISTENTER I BARNEHAGE 2015 / 2016 Assistenter i kommunale og private barnehager i Harstad –Assistenter fra Kvæfjord, Skånland, Ibestad.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Velkommen til foreldremøte. Stavangerbarnehagen  kompetanse heving av alle ansatte i stavanger kommune sine barnehager.  En felles kompetanse plattform.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
Du och jag, Alfred! «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en Alfred for noen barn?» «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en «Alfred» for.
Velkommen til foreldremøte i Holvik barnehage i Grendahuset i Vågsvåg høsten 2015.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2017.
Dmmh.no Ledelse av personalets læring og barns læring – TO SIDER AV SAMME SAK? Kari Hoås Moen
Velkommen til foreldremøte Brunes naturbarnehage 24.september 2015 «Trivelig og annerledes - En herlig barndom»
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Introduksjon med styrer Sonja Iversen
Periodeplan for Lekestua uke 9-17 Språkmiljø: Uttale, ordproduksjon og setningsproduksjon Hva er viktig for oss i Sommerly når vi fokuserer på TRAS.
JORDBÆRVEIEN BARNEHAGE
Velkommen til foreldremøte
Velkommen til foreldremøte!
Oppstart i barnehagen.
Dialogmøte Regional ordning kompetanseheving barnehage
Del 3 Lek og samarbeid mot mobbing
Foreldremøte Odderøya barnehage
Handling i hverdagen der barna er
Utskrift av presentasjonen:

FORELDREMØTE I KORSVOLLTOPPEN BARNEHAGE 24 SEPTEMBER 2008

KORSVOLLTOPPEN BARNEHAGE 5 avdelinger 70 barn 20 ansatte Flott beliggenhet Barnehage med fokus på læring og gode opplevelser, med barna i fokus! Matpolitikk i tråd med retningslinjer for mat i barnehagen fra sosial og helsedirektoratet Fokus områder; natur og miljø og kommunikasjon, språk og tekst

NATUR OG MILJØ Satsningsområde for oss de siste årene Egen miljø og friluftskalender hver måned Faste turdager, og tur områder Gi kjennskap til samspillet i naturen Positiv fokus på klima og miljølære Gode og positive opplevelser ute i naturen Legge vekt på å ta vare på naturen Naturen som læringsarena

MILJØFYRTÅRN Resertifisering, gjennomgang og oppfølging av krav gitt fra stiftelsen Miljøfyrtårn. Miljøpatrulje Kildesortering, glass/metall, plast, papir og restavfall Kompost for mat, og hageavfall Energimåling med førskoleklubben Redusere energiforbruket i det daglige Lære barna om å ta miljø og naturhensyn www.gronnhverdag.no www.ecolabel.no

SOSIALE RELASJONER I BARNEHAGEN Sosial kompetanse, vår ”grunnmur” Voksenrollen Verdi og kulturformidling Gode opplevelser og gleden av å være del av et fellesskap Barns medvirkning Kontinuerlig læringsprosess Kommunikasjon og samhandling

KOMMUNIKASJON, SPRÅK OG TEKST Kommunikasjon og språk er en basisferdighet Gi barna rike og varierte erfaringer innenfor dette fagområdet Voksne og barn som forbilder Godt stimulerende språkmiljø Godt og variert språkmateriell Språkprosjekt på hver avdeling

KOMMUNIKASJON Den nonverbale kommunikasjonen, kroppspråket, utgjør ca 80% av det mottakeren oppfatter av budskapet…

LEK OG LÆRING Barnehagen en viktig læringsarena Barna lærer gjennom leken og de uformelle hverdagsaktivitetene Barna som rollemodeller Vekke nysgjerrighet, lyst og evne til å lære Tilpasset læring til modenhet Voksenrollen viktig Formelle læringssituasjoner, eks samlingstund 7 fagområder i Rammeplanen, se progresjonstrapp i Årsplanen vår. ABC,123, fokus på språk og matematikk

IKT I BARNEHAGEN Rammeplanen(2006); barn i barnehagen bør få oppleve at digitale verktøy kan være en kilde til lek, kommunikasjon og innhenting av kunnskap PC og digitale kamera på hver avdeling Bilde – og filmbehandling Tekst og tegneprogram Pedagogiske spill Dokumentasjon i form av bilder, henges opp på avdeling eller vises som lysbildeframvisning

KOMPETANSEPLAN Kompetansemidler Kurs Styrke og utvikle personalets faglige kompetanse Øker barnehagens faglige innhold og kvalitet Arbeidsbasert førskolelærerutdanning, en student hos oss i år.

Kvalitetskommuneprogrammet Et samarbeid mellom tre departementer, fire arbeidstakerorganisasjoner og KS Kvalitetsforbedring innen flere sektorer bl. barnehage

Politikere Administrativ ledelse Ansatte 3 – parts samarbeid Politikere Administrativ ledelse Ansatte

Bydel Nordre Aker Hjemmetjenesten Tilrettelagte boliger Barnehager (Haugensjordet, Badebakken, Sognsveien, Korsvolltoppen )

Barnehagenes prosjekt Oppstart i år, og skal være sluttført og implementert i vårt arbeid innen 31.12.09 Bakgrunn i brukerundersøkelsen Satsningsområde: Informasjon og brukermedvirkning Utvikle prosedyre for arbeidet i SU Styrke kompetansen hos den enkelte medarbeider

Barnehagens samarbeidsutvalg Lov om barnehager Foreldrene og barnehagens dialog i forhold til tiltak for å bedre kvalitet innenfor satsningsområde Avklare forventninger, komme med forslag til tiltak som prøves ut i barnehagen.

FORELDREUTVALG(AU) OG SAMARBEIDSUTVALG(SU) Kort presentasjon og informasjon ved AU leder, Line Kvalvaag