HARSTAD KOMMUNE I Harstad bor det ca

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PALS – Skoleomfattende tiltaksmodell
Advertisements

Fredrikstad og Sarpsborg Kriminalitetsforebyggende samarbeid for trygge nærmiljø SLT koordinator Tone Faale i Sarpsborg.
SLT i Sandnes Orientering om bakgrunn, formål, organisering og tiltak
Fotograf Eiliv Leren © Destiansjon Tromsø
Birkenes kommune Tidlig intervensjon.
N orges mest framtidsrettede fagskole, der fagmiljøene møtes og kompetanse utvikles SAMHANDLIGSREFORMEN Pål Storå avd.leder helsefag fagskolen.gjovik.no.
Nordisk tilsynskonferanse
Stafettloggen Bedre tverrfaglig innsats
Det kommunale og det statlige barnevern
Bakgrunn for stillingen
Tverrfaglig samarbeid Skien kommune
ISO-sertifisering av Dagkirurgisk enhet - etablering og praksis
Erfaringer fra Kristiansand kommune Ved psykolog Kenneth Haugjord
Trygge eldre, et prosjekt i regi av Eldresikkerhetsrådet
Bosetting Nina Gran.
Kommunedelplan oppvekst – mot 2020
Joachim Bjerkvik
Det du gjør, gjør det helt Bedre samordning for utsatte barn og unge (NOU 2009:22) Geir Kjell Andersland Hafjell, 17. mars 2010.
Implementeringserfaringer Edderkoppen 8.desember 2006
Innføring av Hverdagsrehabilitering i Bodø kommune
barn og unge med funksjonshemming
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Hva skjer akkurat nå? Ny organisering i Sosial-, helse- og barnevernsavdelingen hos Fylkesmannen Embetsoppdraget/samhandling. Familieveiviserprosjektet.
Fysisk aktivitet, folkehelse og samhandling
Erfaringer med tverrfaglig samarbeid Bydel / IMDI / Skole/ Politi
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Side 1 Husbankens arbeid mot bostedsløshet Kriminalomsorgen Overgangsboligsamling Stavanger 13. – 14. mars 2006 Geir Barvik.
KS Folkevalgtprogram Thomas Scheen, rådgiver KS.
Manifest mot mobbing 2011 – 2014 Statsminister Stoltenberg og sentrale parter signerte i januar et nytt Manifest mot mobbing. Manifestet skal gjelde.
Hva skjer i Troms etter avsluttet prosjekt Sjumilssteget i linjeorganisasjonen.
”BARNAS PROBLEMER ER IKKE INNDELT I FAG- OMRÅDER, FORVALTNINGSNIVÅ ELLER I KONTORER. UTFORDRINGEN ER DERFOR Å SE HELE BARNET OG I TILLEGG Å FLYTTE KOMPETANSEN.
Barn og unge Barn og unge er en sentral målgruppe i forhold til arbeidet med sosial og økonomisk inkludering, noe som også gjenspeiler seg i bl.a. formålsparagrafen.
Organisering og arbeidet i kommunene
LIVSLØPSPERSPEKTIV Tigris Barn i rusfamilier Barn som bekymrer
Tanker til den regionale samlingen for opplæringsprogrammet.
Tidlig innsats HS styret 7. desember 2010 Svein Ove Ueland
Prosjekt tidlig innsats
Presentasjon av Skien kommune 27
BAKGRUNN FOR PROSJEKTET
Utsatte barn: Kommunenes tilrettelegging for samarbeid Funn fra landsomfattende tilsyn i 2008 Regional konferanse i Stavanger 2. desember 2009 Avdelingsdirektør.
Forebygge sammen i Namdalen Overskrift Arial 28 Sett inn tekst og dato her.
Nytt fra NAV på boligfeltet Hege Løchen, KS storbyforum
SAMBA småbarnsteam - sammen om barna –
Sør-Odal kommune Prosjekt barn og unge
Om barne- og familievernet
Rådgiverkoordinatorforum i Bodø 27.januar 2015
Temamøte Skole 2. februar 2009 Velkommen !. Skolen og grenda.
Fylkesstrategi for lesing. Familien Politisk nivå og kommuneadministrasjon Skole Lærer Rektor Skolesjef Barnehage Førskolelærer Styrer Helsetjenesten.
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
Sentral støtte til lokal innsats Direktør Bjørn-Inge Larsen.
Tidlig innsats og samordning av tjenester til utsatte barn og unge Mette Smedstad KS, Innovasjon og utvikling.
Guri Kaurstad, Kari Bachmann, helge Bremnes, Gøril groven
Bekjempelse av barnefattigdom i Drammen
Bakgrunn RISKBA prosjektet i Bydel Ullern
Forebygge sammen i Namdalen Overskrift Arial 28 Sett inn tekst og dato her.
Ås kommune God samhandling til det beste for barn og unge i Ås kommune «Ansatte i ulike tjenester møter det samme barnet, hvordan gir vi da barnet et helhetlig.
Kontekst: Kompetanseprogram i Familiestøtte Utviklet ved KoRus-Øst. Igangsatt Målgruppe: Tjenesteutøvere og ledere innen rus og psykisk helse i kommuner.
Fokus på koordinerende enhet
Guri Kaurstad, Kari Bachmann, helge Bremnes, Gøril groven
TIBIR PMTO PALS KONSULENT TERAPEUT Kjært barn osb… RÅDGJEVAR.
SAMMEN OM BARN EN MODELL FOR TVERRFAGLIG SAMHANDLING
Nord-Trøndelag fylkeskommune – hva har vi gjort siden sist?
Kontaktinformasjon: Ønsker du mer informasjon? Ta kontakt med:
Foreldremøte Tidlig Trygg i Fet
Avdelingsleder Jannie Rasmussen, Molde kommune
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
Prosjekt tverrfaglig samarbeid barn/unge i Nordre Land kommune
Seksjon barn og familie
Oppstart i barnehagen.
Koordinerende enhet (KE) i UNN
Utskrift av presentasjonen:

HARSTAD KOMMUNE I Harstad bor det ca 23 240 Ordfører er Helge Eriksen, Høyre Kommunen er er 2 nivå kommune, med 40 enheter. - 15 skole enheter (en enhet skole/barnehage) - 7 barnehage enheter - 8 sosial, pleie og omsorgsenheter - 10 øvrige enheter

Tverrfaglig samarbeid i Harstad Kommune BAKRUNN FOR TVERRFAGLIG SATSNING Fram til 2004 hadde Harstad følgende utgangspunkt; - Økt antall tilmeldinger til barnevernet, PPD og BUP. I skolen så man et økende antall barn og unge med atferdsproblemer. - Faste og formaliserte tverretatlige samarbeidsarenaer ble færre.

Tverrfaglig samarbeid i Harstad Kommune På bakgrunn av dette startet Harstad kommune en langsiktig satsning på tverrfaglig forebyggende arbeid. Juli 2004 inngikk Harstad kommune og adferdssentret en intensjonsavtale om implementering av PMTO i kommunen. PMTO opplæringen var en tverretatlig satsning med kommunen ( barne- og ungdomstjenesten og PPD) og BUP. Harstad hadde fra før to PMTO-terapauter hos BUP. Modell: TIBIR Tidlig innsats for barn I risikosonen.

Tverrfaglig samarbeid i Harstad kommune Avtalen med Adferdssentret innbefatter; Etablering av system for opplæring og oppfølging av intervensjoner for barn og familier med atferdsproblemer

Tverrfaglig samarbeid i Harstad kommune Hovedmodul I: Opplæring som PMTO terapeut Hovedmodul II: Grunnkurs i Foreldrerådgivning 3 påbygningskurs under hovedmodul II i : (kun for de med grunnkurs i foreldrerådgivning) konsultasjon for ansatte i barnehager og skoler ledelse av foreldregrupper kartlegging og identifisering av atferdsproblemer Hovedmodul III: Grunnkurs i Sosial Ferdighetstrening Hovedmodul IV: PALS- Tilbud om innføring i en skoleomfattende intervensjon

Tverrfaglig samarbeid i Harstad kommune Hvor langt er vi kommet I samarbeidet med Adferdssentret. 2 PMTO terapeuter, 1 under opplæring. I tillegg er det 3 PMTO terapeuter hos øvrige samarbeidspartnere utenfor kommunen. 20 foreldrerådgivere 5 Sosialeferdighetstrenere 17 kartleggere Alle barneskolene I Harstad er PALS skoler.

Tverrfaglig samarbeid i Harstad kommune - Koordinator for forebyggende arbeid, februar 2006. Målet var at koordinator skulle samordne det tverrfaglige forebyggende arbeidet for barn og unge i kommunen.

Tverrfaglig samarbeid i Harstad kommune Etablering av Forebyggende forum( FF ) i 2006. FF er ett tverrfaglig og tverretatlig samarbeidsfora for ledere og faglige rådgivere. Rådmannen er øverste leder. Koordinator for forebyggende arbeid er koordinator for FF. FF består av ledere i enheter som jobber med barn og unge. Samt BUP, PPD, NAV og Politi FF møtes 1 gang pr mnd og er et aktivt organ i utviklingen av det forebyggende arbeidet i Harstad kommune.

Organisere det tverrfaglige arbeidet slik at der er forankret på ledernivå i Harstad kommune og hos samarbeidspartnere.

Tverrfaglig samarbeid i Harstad kommune Forankring av det tverrfaglige arbeidet ble tidlig nødvendig. I desember 2006 vedtok kommunestyret en helhetlig strategi- og tiltaksplan for det forebyggende arbeidet. I etterkant av dette ble det dannet 2 ulike tverrfaglige arbeidsgrupper som skulle; Utvikle rutiner for tverrfaglig samarbeid. Lage en tverrfaglig og helhetlig kompetanseplan.

Tverrfaglig samarbeid i Harstad kommune Håndbok for tverrfaglig samarbeid. Tverrfaglig kompetanseplan Prosedyrer og rutiner Oversikt over forebyggende tiltak

Tverrfaglig samarbeid i Harstad kommune Harstad kommune etablerte også andre tverrfaglige tiltak i denne perioden. Oppsøkende ungdomsteam. Skoleteam Prosjektstilling knyttet til familieråd

Tverrfaglig samarbeid i Harstad kommune Andre tverrfaglige prosjekt vi jobber med; Sammen for barn og unge Gjennomgang av Fylkesmannens sjumilssteg. Bygget på FN’s barnekonvensjon. Forprosjekt knyttet til etablering av Familiens hus.

Tverrfaglig samarbeid i Harstad kommune Hva har vært utfordrende - Tidkrevende prosesser. Holdningsendringer hos ansatte. Lite tillit til øvrige samarbeidspartnere. Utvikling av samarbeidskompetanse. Med respekt og god kommunikasjonsferdigheter som utgangspunkt. Øke forståelsen/innsikten for ulike arbeidsfelt.

Tverrfaglig samarbeid i Harstad kommune Videre arbeid i Harstad kommune; Evaluering av strategiplanen for tverrfaglig forpliktende samarbeid. Følge opp og videreutvikle tverrfaglig håndbok. Fortsette å markedsføre håndboken til ansatte i organisasjonen. Gi ansatte økt bevissthet om felles interesse for å gi bruker best mulig helhetlig tilbud.

Tverrfaglig samarbeid i Harstad kommune Hospitering Legge til rette for ulike samarbeidsformer som gir mer samhandling. TTT

Tverrfaglig samarbeid i Harstad kommune

Tverrfaglig samarbeid i Harstad kommune

Tverrfaglig samarbeid i Harstad kommune

Tverrfaglig samarbeid i Harstad kommune