Arbeidsgiverkonferansen november 2010

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Å kunne kommunisere om seksualitet
Advertisements

LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
Ledelse i UB God morgen! På en skala fra 1-10 …
Fra ord til liv Mars 2011.
Nasjonal satsing på Vurdering for læring
Fra ord til liv August 2012.
- Et samtaleverktøy for styrking av sosial og emosjonell kompetanse
Novelle En novelle er en skjønnlitterær fortelling.
Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).
Vurdering for læring V/ Trude Slemmen Wille
Motivasjon.
Tema 6 VURDERING OG DOKUMENTASJON
Forandringsfabrikken
Møte med RKK Info -Dialog -Samarbeid De beste skolene ligger i Nordland.
Vi møter sommeren med respekt og undring… med utgangspunkt i eget ståsted er vi nysgjerrig i møte med * ulike årstider – nye erfaringer *små og store dyr.
Fra ord til liv september 2010.
AKB-Pårørende en ressurs
Cary C K Huang Er utnevnt til RI President-E for perioden Han tiltre 1/ Forretningsmannen Gary C K Huang, har vært medlem av Taipei Rotary.
Barnehagepersonalets betydning i barns liv
Hva er coaching og ”coachende” lederstil?
Ansvar i teori og praksis Fagdag, Grimstad 24. mai 2010 Dag G. Aasland.
Skoleeierforum «De beste skolene ligger i Nordland»
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
Min Problemløsningsbok Navn: ____________________________________ Slik ser jeg ut (tegn eller lim inn bilde):
Tre håndfuller vann for livet.
LÆR DEM Å LEDE. LÆR DEM Å LEDE MARIA Det kan virke som om Maria er en rolig innadvendt person. Hun er stille. Hun liker å lytte til Jesus. Hun.
Bokpresentasjon Oslo.
Bufdirkonferansen Før – stue bort - På høy tid at barna selv blir spurt ”Jeg har satt meg fore å endre på at voksne diskuterer hva som er best.
Rett og galt Kapittel 8 – Horisonter 8.
Det grenseløse oppdraget Kan et godt samarbeid bidra til å løse Oppdraget? Mette Nord, Fagforbundets arbeidsutvalg 13.mars.
Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
Avdeling for sosionomutdanning
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Trinn 3 Bruke vurdering for læring for å fremme elevenes skriveutvikling.
Hvordan ivareta ”særskiltelever” på Design og håndverk Vg1 2007/08?
Oppgave 44 Preposisjoner og uttrykk.
”jeg leser aldri – men jeg leser alltid”
Paul Harris En kreativ og nytenkende mann Han grunnla Rotary i 1905 fordi han savnet nære venner i sin nye hjemby Reiste rundt i USA i fem år.
Hvordan tar vi imot nye medlemmer?. Mine temaer ● Hvem er de nye medlemmene – og hvem er vi? ● Hva må vi mestre for å gjøre nye medlemmer aktive? ● Hvordan.
Problemet og løsningen:
I DINE HENDER ER NÅDE Å FÅ
Vurdering for læring.
VISJON OG VIRKELIGHET RUNDT ”LEKENDE BARN I GUDS VERDEN”
Verdighet og livskvalitet hos pasienter med urinlatingsplager
Relasjoner – en beskyttelsesfaktor for sårbare barn og unge
Lederstil og Motivasjon.
Vurdering for læring Oppstart januar 2015.
ELEVENS RETT TIL ET GODT PSYKOSOSIALT MILJØ OPPLÆRINGSLOVEN §9A.
Motivasjon Din motivasjon
1 HVORDAN KAN KOMMUNENE LØSE ” DET GRENSELØSE OPPDRAGET” Langesund 13/ Harald Danielsen.
Modellkommunene Hva er unikt?
KOMMUNIKASJON MED SPILLERE OG MEDIA. PÅ BANEN…OG UTENFOR BANEN AKTØRER Spillere, lagledelse, publikum, media DOMMEREN Ærlig, blid, tydelig, seg selv,
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Kapittel 15 På litteraturgruppe
Konfirmantundervisning i Hole menighet 2012/2013
Verdensdagen for psykisk helse
Små barns vänskap - några utmaningar och dilemman Nationell familjecentralskonferens Svenska Mässan i Göteborg Anne Greve.
Problemløsning.
Vi vil «være sammen»; for barna…
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
RePULSE- styr dine impulser Presentasjon PPT
Felles tema i mars: Selvkontroll
«Du er frelst!».  יְהוֹשֻׁעַ  Jesjua = Jesus = Herren + frelse  frelse  fri + hals  «Han er den som fridde oss ut av mørkets makt og satte oss over.
Å skrive sin mening Fempunktsmetoden.
Kvalitetskommuner Hva er unikt? Trepartssamarbeid Aktiv medarbeiderdeltagelse Fokus på kvalitet i omsorgssektoren og oppvekstsektoren.
Verktøy for å kartlegge holdninger
INNSAMLING TIL REDD BARNAS ARBEID
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Fest & følelser Velkommen
Utskrift av presentasjonen:

Arbeidsgiverkonferansen 10. - 12. november 2010 VELKOMMEN TIL ”HR-utfordringen 2010” Randi Skauen – deltaker i arbeidsutvalget

ER ”HR” NYTT? Iflg professor Bård Kuvaas er HRM ”Alle aktiviteter som omhandler planlegging, anskaffelse, utvikling og ”avvikling” av menneskelige ressurser i organisasjoner”

Disse forhold sikrer suksess, iflg Kuvaas 2010 Jobbsikkerhet God rekruttering – med fokus på holdeninger og væremåte Selvstyrte team og desentralisering av beslutningstaking Konkurransedyktig lønn basert på organisatoriske resultater Investering i veiledning og utvikling Små statusforskjeller Informasjonsdeling

Per Fuggelli, professor i sos.med Refererer til solid forskning når han beskriver ”helsens moderne vitaminer”: Verdighet – Oppnås når man respekterer seg selv og blir møtt med respekt Handlingsrom i eget liv – Frihet til å bevege seg mot egne mål Tilhørighet – Det å føle seg trygg og godtatt i flokken

Confucius – Kinesisk filosof 551-479 f. Kr ”Av og til er det nyttig å lære av andre. Av og til er det lærerikt å lytte til andre. Av og til. Ikke alltid. Det er vanskelig på forhånd å vite når det er riktigst å lytte. Og når det er riktigst å skjære igjennom,ta beslutningen selv,og handle…”

Confucius beskriver fem gode kvaliteter og fire onde: En god leder… Er elskverdig, men tar aldri imot bestikkelser Arbeider ved siden av medarbeiderne, uten å vekke vrede Har ambisjoner, men er ikke gjerrig Er verdig, men uten utidig stolthet Inspirerer til respekt, men er ikke ubarmhjertig

En dårlig leder… Forventer at en mann gjør noe, uten først å ha gitt ham de riktige råd. Dette er krenkende Insisterer at en mann skynder seg med å fullføre en oppgave, når han har fått beskjed om å gjøre jobben grundig. Dette er skadelig Lover en belønning, og betaler den deretter motstridig. Dette er smålighet Straffer en mann som mislykkes i sin oppgave, selv om han ikke var gitt riktig opplæring. Dette er ubarmhjertighet

Confusius fortsetter med følgende antakelser…. ”Fortell meg – og jeg vil glemme” ”Vis meg – og jeg vil huske” ”Involver meg – og jeg vil forstå”

DERFOR BØR DERE INVOLVERES Hvert bord/gruppe dikter et vers – på melodien ”Jeg er en gammel teddybjørn” og teksten kan ha fokus på følgende: Tema på gruppe 1: Jobbtrygghet Tema på gruppe 2: Rekruttering Tema på gruppe 3: Delegering Tema på gruppe 4: Rettferdig lønn Tema på gruppe 5: Kompetanse Tema på gruppe 6: Flat struktur Tema på gruppe 7: Informasjon