Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem 12.10.08.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem 12.10.08."— Utskrift av presentasjonen:

1 HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem

2 HVILKET SYN HAR DU PÅ GUD?
ER HAN HELLIG, STRENG OG SINT? ER HAN KJÆRLIG OG OMSORGSFULL? JEG ER DEN JEG ER! 2. MOS 3,14. GUD ER UFORANDERLIG, DET ER VÅRT SYN PÅ GUD SOM FORANDRER SEG! GUD ELSKER HVERT ENESTE MENNESKE HAN HAR SKAPT! MEN ALLE HAR IKKE HØRT DET!

3 HVILKET SYN HAR DU PÅ LIVET?
VÅRT SYN PÅ GUD GJENSPEILES I VÅRT SYN PÅ LIVET. ”VI TENKER MED VÅRT LIVSSYN OG PÅ GRUNN AV VÅRT LIVSSYN, MEN IKKE OM VÅRT LIVSSYN”

4 Imellom to evigheter Har du drømt om det Å bli en lykkesmed De fleste av oss har planer Som vi aldri gjør noe med En gammel mann sa på tv Tenk all tida vi kaster bort De fleste mennesker angrer bare På ting de aldri fikk gjort Jeg tror på et liv før døden Jeg lever og lærer og er ingen profet Jeg tror på et liv før døden For hvem vil vel leve i all evighet Finn Kalvik

5 SPØRSMÅL I LIVET: Hvor kommer jeg fra? Hvorfor er jeg her på jorden?
Hva skjer når jeg dør?

6 KOL. 1,16 FOR I HAM ER ALT BLITT SKAPT………… ALT ER SKAPT VED HAM OG TIL HAM.

7 EFESERNE 5,15-17 ”Pass derfor nøye på hvordan dere lever, ikke som tåpelige mennesker, men som kloke, så dere kjøper den rette tid, for dagene er onde. Vær ikke uforstandige, men forstå hva som er Herrens vilje.” Mening: Ikke snuble gjennom livet; ikke bare driv gjennom livet! Prøv å forstå hva som er Herrens vilje!

8 Veien har stanset ved foten av fjellet
Veien har stanset ved foten av fjellet. Vandringen videre, hvor skal den gå?” Hva vil vi? Aktiviteter, venner, bedehus, naboer, jobb, familie …… Hva vil Gud at vi skal prioritere? Hvordan kan vi dele med andre, det vi tror på? Hva betyr det jeg tror på, for meg? I hverdagen? Hva er meningen med at jeg er her?

9 ”De kristne tror de er så mye bedre enn andre….”
”Det er ok med Jesus, men de kristne liker vi ikke…” Helt siden syndefallet har vi skjult oss for hverandre og gjemt oss bak fasader. Vi trenger møteplasser / arenaer der vi møter folk og kan vise hvem vi er, og hvem Jesus er.

10 Sprukne leirkar. 2. Kor.4,1-9. ”Derfor mister vi ikke motet, for ved Guds barmhjertighet har vi fått denne tjeneste… v1.

11 2. Kor. 4,1-9 viser hva som er: - menneskets problem uten Kristus
”For denne verdens gud har blindet de vantros sinn, så de ikke ser lyset som stråler frem fra evangeliet om Kristi Herlighet, han som er Guds bilde.” v.4 - vår situasjon som kristne ”For Gud som sa: Det bli lys i mørke, han har også latt lyset skinne i våre hjerter, for at kunnskapen om Guds herlighet som stråler i Kristi ansikt, skal lyse frem.” v.6

12 Det lyset som de ikke-kristne ikke ser direkte, har truffet våre hjerter, av bare nåde. Dette lyset lyser frem fra oss, slik blir Jesus synlig for andre mennesker. ”Men vi har denne skatten i leirkar, for at det skal bli klart at den veldige kraft er fra Gud og ikke fra oss selv.” v.7 Det ligger en skatt i leirkaret, i OSS!

13 Mennesker trenger ”krukker” med sprekker, så de kan se inn, å få øye på skatten, Jesus.
Vi sliter oss ut på å lage tykkveggede og glaserte krukker. Da blir ikke innholdet synlig og tilgjengelig på samme måte. La oss vise at vi har vanskeligheter og tvil. Det er jo derfor vi trenger Jesus.

14 Å skape møteplasser Ordspr. 27,19: ”Som ansiktet speiler seg i vannet, kjenner mennesket seg igjen i en annen.” Hvilke møteplasser har vi? Er vi smittsomme kristne? NB! Evangeliet smitter oftest ved nærkontakt med kristne!

15 Gud tar initiativet. Jesus satt ikke å ventet på at folk skulle komme til han. Han oppsøkte folket. Lignelser: Sauen, sønnen, pengestykket Luk. 15. Han sendte ut disiplene: Gå derfor ut.. En gjeng med vanlige folk med svakheter, tvil og redsel. Han oppsøker folk i dag også, ved Den hellige Ånd og igjennom oss!

16 I Pokot, bruker han sprukne leirkar!

17 Leve i tre sirkler samtidig
DEN HELLIGE ÅND ORDET FELLESSKAPET VERDEN BØNN

18 Noen lever i Verden og Ordet, men blir stående alene, klarer det ikke i lengden.
Noen lever dypt i Ordet og Fellesskapet, men har isolert seg fra Verden. Ingen nye. Noen lever i Verden og Fellesskapet, men er grunne i Ordet. Ingen åndskraft og budskap etter hvert.

19 Skal vi kunne leve i alle tre sirklene samtidig, må hele livet vårt bæres av BØNN og ledes av DEN HELLIGE ÅND.


Laste ned ppt "HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem 12.10.08."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google