Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fra ord til liv september 2010.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fra ord til liv september 2010."— Utskrift av presentasjonen:

1 Fra ord til liv september 2010

2 “Ikke sju ganger" svarte Jesus, “men jeg sier deg: sytti ganger sju! ”
(Mt 18,22)

3 Jesus spør Peter ham: “Herre, hvor mange
Etter å ha lyttet til Jesus spør Peter ham: “Herre, hvor mange ganger skal min bror kunne forgå seg mot meg, og jeg likevel tilgi ham? Så mange som sju?” Jesus svarer ham: “Ikke sju ganger, men jeg sier deg: sytti ganger sju!”

4 Grepet av Jesu forkynnelse ville Peter sannsynligvis
vise generøsitet og gi et storsinnet svar ved å foreslå en helt uvanlig handling: å strekke seg til å ville tilgi sju ganger. (...)

5 Med ved å uttale “sju ganger sytti ganger” viser Jesus at han mener det ikke må finnes noen grenser for tilgivelse, man må alltid tilgi.

6 “Ikke sju ganger" svarte Jesus, “men jeg sier deg: sytti ganger sju! ”
(Mt 18,22)

7 Dette ordet minner om en sang fra Bibelen som synges av Lemek, en etterkommer av Adam: “Ja, Kain skal hevnes sju ganger, men Lamek syttisju ganger.” Slik begynner hatet å trenge inn i og gjennomsyre forholdet mellom menneskene, og det vokser til en elv som flommer over.

8 Opp mot denne flommen av ondskap setter Jesus en tilgivelse uten grenser, uten betingelse, den eneste måten å stanse voldsspiralen på.

9 Tilgivelse er det eneste middelet for å sette en stopper for bråk og uro, slik at menneskeheten i fremtiden unngår å ende i selvdestruksjon.

10 “Ikke sju ganger" svarte Jesus, “men jeg sier deg: sytti ganger sju! ”
(Mt 18,22)

11 Tilgi, tilgi alltid. Tilgivelse er ikke ensbetydende med glemsel, for glemsel kan ofte bety at man ikke vil se sannheten i øynene.

12 Tilgivelse er heller ikke svakhet, som kan føre til at man ikke tar urett alvorlig, av frykt for den sterkere som har begått uretten. Tilgivelse hevder ikke at det som er alvorlig, er uten betydning, eller at det som er ondt, er godt. Tilgivelse er ikke likegyldighet.

13 Tilgivelse er en viljes- og bevissthetshandling, en handling gjort i frihet; den består i å motta vår bror eller søster slik som han er, på tross av det han har gjort mot oss, slik Gud tar imot oss syndere, på tross av våre feil.

14 Tilgivelse består i å ikke besvare urett med urett, men å gjøre som Paulus sier: “La deg ikke overvinne av det onde, men gjengjeld det onde med det gode.” Å tilgi medfører at du gir den som har gjort deg urett, muligheten til å skape et nytt forhold til deg.Den lar dere begge, ham og deg, få begynne livet på nytt og åpner en fremtid hvor det onde ikke har siste ordet.

15 “Ikke sju ganger" svarte Jesus, “men jeg sier deg: sytti ganger sju
“Ikke sju ganger" svarte Jesus, “men jeg sier deg: sytti ganger sju! ” (Mt 18,22)

16 Hvordan leve dette Ordet? Peter hadde spurt Jesus:
“Hvor mange ganger skal jeg tilgi min bror?”.

17 Gjennom sitt svar siktet Jesus særlig til relasjonene mellom kristne, mellom medlemmene av det samme fellesskapet.

18 Det er derfor fremfor alt sammen med våre brødre og søstre i troen at vi skal oppføre oss slik: i familien, på arbeidet, på skolen eller i menigheten vi tilhører.

19 Vi vet godt at vi ofte søker å gjengjelde, i handling eller med tilsvarene ord, en krenkelse som vi har vært utsatt for. Vi vet hvor vanlig det er at folk som står hverandre nær, mangler kjærlighet; det kan skyldes så mangt – ulike personligheter, nervøsitet osv.Vel, la oss huske på at bare en holdning av fornyet tilgivelse kan opprettholde freden og enheten blant brødre.

20 Vi vil alltid ha en tendens til å fokusere på andres feil, å tenke på deres fortid, å ønske at de var annerledes ... La oss legge oss til den vanen å se dem med et nytt blikk. La oss betrakte dem som nye skapninger. La oss alltid ta imot dem, straks og fullt og helt, selv om de ikke angrer.

21 Men det er dette kristendommens skjønnhet består i.
Dere vil si: “Det er vanskelig!” Ja, det er sant. Men det er dette kristendommens skjønnhet består i. Det er ikke uten grunn at vi følger etter Den oppstandne Kristus, som på korset ba Faderen om tilgivelse for dem som hadde sendt ham i døden.

22 Fatt mot! La oss begynne å leve slik, og vi vil erfare en fred og en glede som vi aldri før har kjent.

23 “Ikke sju ganger" svarte Jesus, “men jeg sier deg: sytti ganger sju! ”
(Mt 18,22) “Fra Ord til liv”, månedlig utgave av Focolare bevegelsen. Tekst: Chiara Lubich, september Løyout: Anna Lollo i samarbeid med don Placido D’Omina (Sicilia - Italia) Teksten til «fra ord til liv» blir oversatt til over 96 språk og dialekter og spres verden over.   På internet: Oversatt i forskjellige språk:


Laste ned ppt "Fra ord til liv september 2010."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google