Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24)."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Fra Ord til liv November 2009

3 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).

4 Gjør denne setningen ett visst inntrykk på deg? Jeg tror du har god grunn til å bli grepet av den. Det er bra hvis den får deg til å tenke over hvordan du bør handle. Ingen av Jesu ord var tomme ord. Vi må derfor ta disse ordene på alvor, uten å utvanne dem.

5 Men la oss forsøke å forstå den sanne betydningen av disse ordene gjennom Jesus selv, utifra hans måte å oppføre seg på overfor de rike. Han kunne jo også omgås rike mennesker. Til Sakkeus som bare ga bort halvparten av godene sine, sa han: ”I dag er frelsen kommet til dette huset”.

6 ”Apostlenes gjerninger” vitner dessuten om at eiendomsfellesskapet i urkirken var frivillig. Det var altså ikke et krav å gi avkall på alle eiendelene sine.

7 Jesus vil altså ikke grunnlegge et fellesskap som bare består av mennesker som gir avkall på alle sine rikdommer for å følge han.

8 Likevel sier han: ”Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike”.

9 Hva er det da Jesus fordømmer? Det er naturligvis ikke verdens goder i seg selv, men den måten menneskene knytter seg til rikdommene på. Hvorfor? Det er opplagt: Alt tilhører Gud. Den rike mannen i Bibelen, derimot, oppfører seg som om rikdommen er hans egen..

10 Faktum er at rikdommen lett tar den plassen Gud skulle hatt i våre hjerter, og blinder oss og gir rom for våre laster.

11 Apostelen Paulus skrev: ”Men de som vil bli rike, faller i fristelser og snarer og gripes av mange slags tåpelige og skadelige begjær som styrter mennesker ned i undergang og fortapelse. For kjærligheten til penger er roten til alt ondt. Drevet av den er mange ført vill, bort fra troen, og har påført seg selv mange lidelser.” (1 Tim 6, 9-10)

12 Allerede Platon slo fast: ”Det er umulig at et veldig godt menneske samtidig er et veldig rikt menneske.”

13 Hva slags holdning bør altså den innta som er rik på gods og gull? Hans hjerte må være helt fritt og åpent overfor Gud, han må føle seg som en forvalter av sin eiendom og være bevisst på at materiell rikdom – liksom Johannes Paul II sier – medfører en sosial forpliktelse.

14 Ettersom verdens goder ikke er et onde i seg selv, er det ingen grunn til å forakte dem, men man må bruke dem godt.

15 Man skal ikke holde sine hender borte fra sitt gods, men hjertet må man holde på avstand. Det handler om å kunne bruke rikdommen til andres beste. Den som er rik, er det for de andres skyld.

16 ”Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike.”

17 Kanskje vil du si: Jeg er egentlig ikke rik, derfor gjelder ikke disse ordene for meg. Pass på! Rett etter at Jesus hadde kommet med disse sterke uttalelsene, stilte de nedslåtte disiplene dette spørsmålet: ”Hvem kan da bli frelst?” Spørsmålet viser tydelig at JESU ord var rettet mot alle.

18 En som har forlatt alt for å følge Kristus, kan ikke ha hjertet knyttet til tusen ting. Også en fattig som banner fordi man rører tiggerposen hans, kan i Guds øyne være rik.

19 “Fra Ord til liv”, månedlig utgave av Focolare bevegelsen. Tekst: Chiara Lubich, 1979. Løyout: Anna Lollo i samarbeid med don Placido D’OminaAnna LolloPlacido D’Omina (Sicilia - Italia) ”Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike.”


Laste ned ppt "Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24)."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google