Seksjon for fengselspsykiatri

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Nye oppgaver for ergoterapeuter i kjølvannet av Samhandlingsreformen
Advertisements

Informasjon og fagdag for 1.linjetjenesten 10 sept. 2013
7-fjellskonferansen Tverrfaglige utfordringer. Straffegjennomføring - formål  Gjennomføre straff på en for samfunnet betryggende måte og på en måte som.
Habiliteringsteamet for barn og voksne
Utvikling av ny strategi for arbeidsdrift i kriminalomsorgen
Alfa kurs- og behandlingssenter
PALS – Skoleomfattende tiltaksmodell
Presentasjon av.
«Samarbeid- som ringar i vatn»
RESSURSTJENESTEN.
Enkeltfamilietilbud til første episode pasienter
Fra forvaring til frihet
Rehabiliteringskonferanse i Østfold
LAR samhandling kommune og spesialisthelsetjeneste
Rusmestringsenheter: Hvorfor – For hvem – Hva – Hvordan
Erfaringer fra Kristiansand kommune Ved psykolog Kenneth Haugjord
Arbeidet med rusmestringsenhetene: - status pr. januar 2013
AD/HD hos innsatte – fengselshelsetjenestens rolle AD/HD-konferansen mai Avd.sykepleier Turid Espegren.
i overgangen barn/voksen, sett fra habiliteringstjenesten for voksne.
Haugaland og Karmøy Distriktspsykiatriske Senter (DPS)
Å LEVE ET FRISKERE LIV SELVHJELPSPROGRAM UTVIKLET VED
Hvordan gi profesjonell kollegastøtte
BERGEN FENGSEL.
4 NYE HELSELOVER Lov om pasientrettigheter Lov om psykisk helsevern
NY LOV OM HELSEPERSONELL
Borgestadklinikken BA
Dette er Raskere tilbake
Veileder for helse- og omsorgstjenester til innsatte i fengsel
Samarbeidet på sentralt nivå om rusmestringsenhetene seniorrådgiver Anne Dahl Kriminalomsorgens sentrale forvaltning Konferanse Stavanger januar 2013.
Vestmo Behandlingssenter Rusakutt – For hvem og hvordan?
Aktuell videreutvikling -
Veksthuset Molde. Veksthuset Molde Visjon: Mestre eget liv uten avhengighet av rusmidler Styret i Rusbehandling Midt-Norge HF TSB innenfor DPS’ene.
Veksthuset Molde. Veksthuset Molde Veksthuset Molde.
Psykologspesialist/ seksjonsleder
Kommunalt Arbeidstiltak 100 % eid og drives av Orkdal kommune.
Samhandling Tilbudet til barn og unge Seksjon for habilitering v/ seksjonsleiar Solveig Glærum.
Evalueringsrapporten Evalueringsrapporten vurderes som god og samsvarer i hovedsak med RHF-ene sine egne oppsummeringer av hva som er oppnådd etter rusreformen.
Nasjonal rusmestringskonferanse
Regional seksjon for psykiatri, utviklingshemning/autisme
Ved Gunhild S. Eik og Elin Osmundsen
Soning som helsebringende tiltak Avdelingsdirektør Jon Hilmar Iversen Bergen 13. mai 2008.
HVA ER HABILITERINGSTJENESTEN FOR BARN OG UNGE?
v/Marianne Farstad Gjermo
Erfaringer med bruk av videokonferanse i Helse Stavanger, Psykiatrisk klinikk Berit Lode Helland, opplæringskonsulent.
Alternative reaksjoner for mindre alvorlige narkotikalovbrudd - intervensjonsprogram og motivasjonssamtale Arbeidsgrupperapport skrevet etter oppdrag.
Samhandling sett fra TSB- perspektiv
Tvang eller frivillighet
Hukommelsesteamets arbeid i Haugesund Kommune
FOKUS PÅ TRAUMER Forståelse og behandling av PTSD og komplekse traumer.
© Bergen kommune Samarbeid mellom Kriminalomsorgen og Bergen kommune Komite for helse og sosial 11. mars 2009.
Unge som begår seksuelle overgrep
Kristiansand kommune Bosetting ved løslatelse. Status per i dag Lite fokus på bosetting ved løslatelse Mye fokus på bostedsløshet.
ET HELHETLIG OG TILPASSET TILBUD TIL RETT TID
Oslo universitetssykehus er lokalsykehus for deler av Oslos befolkning, regionssykehus for innbyggere i Helse Sør-Øst og.
Oslo universitetssykehus er lokalsykehus for deler av Oslos befolkning, regionssykehus for innbyggere i Helse Sør-Øst og.
Å møte fremtiden med innovasjon Psykologspesialist Kim Edgar Karlsen Konst. Ass avdelingssjef Voksenpsykiatrisk avdeling Vinderen Diakonhjemmet sykehus.
JD KDI “Organisasjonsoversikt”? KO region vest BLD BUF Dir Bjørgvin fengsel Nasjonalt barneverns inntaksteam Bergen fengsel HOD Domstols- koordinatorene.
På lag med deg for din helse BFK Ekstern samhandling mars 2016.
SPF, lokale og regionale, som ledd i overordnet strategi for pasientbehandling og kvalitet i HMN Kl 09:00 – 09:45 Fagdirektør K.Å. Salvesen.
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Individuell mestring og tilfriskning IMR Ole Petter Jupskås og Hilde Andreassen, Bergfløtt Behandlingssenter, Kirkens sosialtjeneste og Tone Winnem, tidligere.
Kontekst: Kompetanseprogram i Familiestøtte Utviklet ved KoRus-Øst. Igangsatt Målgruppe: Tjenesteutøvere og ledere innen rus og psykisk helse i kommuner.
Til deg som er henvist og fått tilbud ved Allmenn psykiatrisk poliklinikk, Nydalen DPS Behandling Når utredningen konkluderer med at det foreligger en.
Status i implementeringsarbeidet
Prosjekt ”Pårørende en ressurs”
Bedre helsetjeneste inn- bedre helse ut
Samhandling mellom kriminalomsorgen, NAV og kommune
Evaluering av prøveprosjektet med etableringen av særskilte ungdomsenheter for unge lovbrytere mellom 15 og 18 år Oppdrag fra JD Evaluering.
NARKOTIKAPROGRAM MED DOMSTOLSKONTROLL (ND)
Nasjonal rusmestringskonferanse
Utskrift av presentasjonen:

Seksjon for fengselspsykiatri Lisa Stokkeland Psykolog Seksjon for fengselspsykiatri

Seksjon for fengselspsykiatri Tilbud fra spesialisthelsetjenesten Organisert under Klinikk for sikkerhetspsykiatri, Psykiatrisk divisjon – Helse Bergen. Besørger psykisk helsevern for personer som er under straffegjennomføring innen Helse- Bergen sitt område. Totalt er det inntil 400 personer i de ulike enhetene i Kriminalomsorgen. Bergen fengsel Bjørgvin fengsel Lyderhorn overgangsbolig Narkotikaprogram med domstolskontroll

Består av faste tiltak og ulike spesifikke prosjekter. Til sammen 11 psykologer som er knyttet til Seksjon for fengselspsykiatri 8 av disse har arbeidssted i Bergen fengsel Det er 6 faste stillinger, i tillegg til deltids- og prosjektansatte.

Arbeidsoppgaver kartlegging og behandling av domfelte med behov for psykisk helsevern, veiledning og undervisning overfor andre samarbeidspartnere innen Kriminalomsorgens enheter. Totalt er det inntil 400 personer i de ulike

Arbeidsområder Allmennpsykiatrisk helsetjeneste Programvirksomhet Narkotikaprogram med domstolskontroll  

Allmennpsykiatrisk helsetjeneste samlokalisert med 1. linjetjenesten i Bergen fengsel og Bjørgvin fengsel. Inntak etter ordinær legehenvisning etter anmodning fra kommunalt basert tjeneste ved fengslene. Vurdering av rett til helsehjelp er sentralt for disse Alvorlighet Forventet nytte Kostnadseffektivitet

Det kliniske arbeidet består hovedsakelig av individuelle samtaler med innsatte rene vurderingssamtaler rettet mot spesifikke problemstillinger vurdering av suicidalitet eller psykosegjennombrudd krisepreget intervenering Langvarig psykoterapi Utredning

Samarbeid 1. linjetjenesten ansatte på avdelingen hvor innsatte soner sosialkonsulenter skole etater utenfor fengselet pårørende

Programvirksomhet Programvirksomheten omfatter Seksualforbryterprogram Rusmestringsprogram Voldsprogram Sinnemestringsprogram

Seksualforbryterprogram behandlingsprogram for personer som er dømt for lovbrudd av seksuell karakter Programmet drives av 3 psykologer og 2 fengselsbetjenter Består av: 1 kjerneprogram: 6-9 mnd. Påbygging: 6 mnd. Grupper, samt individuell oppfølging av psykolog Åpne grupper 2 timer 3-4 dager i uken

Fokus på: mestring av risikosituasjoner bevisstgjøring av tankers betydning for valg av handlinger Undervisning, gruppediskusjoner, øvelser, rollespill, bruk av video, og oppgaver mellom øktene, samt individuell oppfølging av psykolog

Oppfølging av psykolog ved seksjonen etter endt program Fengsel Lyderhorn overgangsbolig Løslatelse Ved bosettelse utenfor Bergen området forsøkt tilrettelagt for kontakt der.

Rusprogram Drives av to psykologer og en fengselsbetjent. Drives i grupper, samt individuelle veilednings-/terapitimer. 80 timer

Deltakerne lager egne mål som de jobber mot i løpet av programmet. Programmet består av: Kunnskap om alkohol/narkotika. Ferdighetstrening/Selvbeherskelse. Oppfrisking av jobbferdigheter. Fritid og livstil. Planlegging før løslatelse. Forebygging og takling av tilbakefall. Oppfølging: Fra fengsel til kommune Deltakerne lager egne mål som de jobber mot i løpet av programmet.

Voldsprogram Drives av to psykologer og en betjent. Et kognitivt selvendrings program. 5 blokker: 12-16 mnd. 2 timer 3 dager i uken Målsettingen: redusere risiko for nye voldshandlinger. Fokus: bevisstgjøring og endring av tanker som fører til vold. Gruppe og individuell oppfølging

Undervisning, gruppediskusjoner, øvelser og oppgaver mellom øktene. Innhold: Bevisstgjøre den innsatte på eget tanke og handlingsmønster som kan føre til konflikter og voldssituasjoner. Bearbeiding av egen voldshistorie voldstanker og konflikter i fengsel Undervisning, gruppediskusjoner, øvelser og oppgaver mellom øktene.

Sinnemestringsprogram Drives av en psykolog og en betjent Lavterskeltilbud 16 timer, 8 samlinger Fokus på å bli kjent med eget sinne, sinnereaksjoner, samt å ta kontroll på eget sinne

Prosjektet Narkotikaprogram med domstolskontroll gir domfelte et alternativ til ordinær straffegjennomføring. et samarbeidsprosjekt som koordineres av Kriminalomsorgen. Helse- Bergen, Bergen kommune og Hordaland Fylkeskommune samarbeider med kriminalomsorgen om gjennomføringen. Tiltaket er straffegjennomføring i frihet

Tverrfaglig team jobber for et helhetlig behandlings- og rehabiliteringsopplegg. består av leder og en representant fra rusmiddeletaten, friomsorgen, opplæringssektoren og spesialisthelsetjenesten. Hensikten med tverrfagligheten er at man på denne måten får samlet forskjellig kompetanse på ett sted og videre at de forskjellige etatstilknytningene vil gi mulighet for å spille på tilbudet ved etatene.