Nett-basert-individuell plan SamPro

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forslag til ny lov om kommunale helse- og omsorgstjenester Seniorrådgiver Liv Telle Stjørdal,
Advertisements

Forelesning i SO Ann Christin Nilsen
Nasjonale føringer og suksesskriterier for gode koordinerende enheter for habilitering og rehabilitering Konferanser høsten 2010 avdelingsdirektør Bente.
Individuelle planer Foreldrekurs 2005.
Status meldingsutbredelse i region Midt
Bedre tilbud i psykiatrien Ny samhandling Rapport fra fire dialogkonferanser Psykisk helsevern for voksne Stjørdal 13. mai 2009.
Hvordan sikre best mulig samhandling for/rundt hver bruker
BRUKERMEDVIRKNING, INDIVIDUELL PLAN OG ANDRE ENKLE TING Lakselv 15 september 2009  Brukerorganisasjon for LARiNord 1 Vidar Hårvik MARBORG.
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n - på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k.
Strategisk plan for pasient- og pårørendeopplæring i Helse Nord
Hege Rismoen Kort om Elverum kommune  innbyggere  implementerte system for IP 2005  alle fagavdelinger har et ansvar  systemkoordinator.
Det Digitale Trøndelag
NY ARBEIDS OG VELFERDSFORVALTNING
Overordnet målbilde for nye arbeids- og velferdskontor
| Veien til egen bolig NFU's konferanse 13. november 2007 | 1 Statusrapport om utviklingshemmedes levekår, tjenestetilbud og rettssikkerhet.
Oppfølgingstjenesten Psykisk helse og rus
INDIVIDUELL PLAN MED FENGSELET SOM ARENA. Hvem har krav på en individuell plan?  Det er personer som har behov for langvarige og koordinerte helse –
Individuell plan.
Individuell plan og elektronisk samhandling i helsesektoren
Årsmøte 2010 Autismeforeningen i Norge Akershus fylkeslag.
LOVGRUNNLAG LOV OM PASIENTRETTIGHETER § 2-5: Pasient som har behov for langvarige og koordinerte helsetjenester, har rett til å få utarbeidet individuell.
Ettervern og samarbeid
INDIVIDUELL PLAN Presentasjon ved Kristin Langtjernet
Individuelle planer etter helse- og sosiallovgivningen
Rehabiliteringskonferanse i Østfold
Brukermedvirkning, Individuell Plan og andre enkle ting
Rusavhengige en vanlig pasientgruppe?
Koordinerende enhet Brukerutvalget NLSH 13. Juni 2006.
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
Kari Reine, mor og jurist Landskonferansen om Down Syndrom 2012
Tilpassede helsetjenester
Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
«Ferdig rehabilitert, men ikke ferdig»
Samhandlingsavtalene status og fremtid •Kvalitet i helsetjenestene •Det handler om kvalitet-medvirkning og prioritering •Brukermedvirkning i samhandlingsavtalene.
Helhetlige helsetjenester i MNS
Velkommen til opplæring- en ny start!
Samhandlingsreformen Sikre bærekraft og kvalitet
Tillitspersonforsøket i Drammen Kommune. Formål med tillitspersonforsøket Prøve ulike modeller og metoder for oppfølging Fremme sosial inkludering og.
4 NYE HELSELOVER Lov om pasientrettigheter Lov om psykisk helsevern
Joachim Bjerkvik
Det du gjør, gjør det helt Bedre samordning for utsatte barn og unge (NOU 2009:22) Geir Kjell Andersland Hafjell, 17. mars 2010.
Veileder for helse- og omsorgstjenester til innsatte i fengsel
Nasjonal rusmestringskonferanse
Nordnorsk Kompetansesenter-Rus
NAV og flyktningearbeidet ”Nytt oppdrag – nye muligheter!”
Soning som helsebringende tiltak Avdelingsdirektør Jon Hilmar Iversen Bergen 13. mai 2008.
”Brukermedvirkning for mennesker med begrenset samtykkekompetanse”.
Hverdagsrehabilitering Del 3 Brukermedvirkning
Telemedisinsk brukerforum/seminar Bergen 16. november 2005.
Opplæring av pasienter og pårørende Fagdirektør Jan Eirik Thoresen.
Erfaringer med samhandlingsreformen
Hva kjennetegner god ansvarsgruppe jobbing Rakkestad 19 mars 2015
Sosialtjenesten i Bergen
Strax-huset ”Mobilisering for et bedre liv”. A. Loennechen 28. februar 2008 Hva er Strax-huset? Bydekkende etat i Bergen kommune Tjenestetilbud til stoffavhengige.
Prosjekt og Prosjekt Fokus på overganger Fra barnevernstiltak til voksentilværelse Målgruppe: Utsatt og sårbar ungdom – Ettervern –
Samhandlingsarena / kontaktflate mellom kommunegruppene og St. Olavs Hospital Orientering til ASU
Koordinerende enhet Farsund kommune. Fra kommunens helse og omsorgsplan (vedtatt 2012) Kommunen manglet en tydelig, åpen og tilgjengelig koordinerende.
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Fokus på koordinerende enhet
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Individuell plan og koordinator Hamar kommune
Vil du vite mer om verktøyet Stafettloggen?
Nedsatt arbeidsevne og AAP 2. kvartal 2017
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Melhus Henning Irvung | seniorrådgiver
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
Velkommen til koordinatorskolen i Steinkjer kommune
Velkommen til grunnopplæring for koordinatorer
Hva er intensjonene bak KE, sett fra et overordnet faglig perspektiv?
Nasjonal rusmestringskonferanse
Utskrift av presentasjonen:

Nett-basert-individuell plan SamPro Anne Hollingen

Individuell plan Hva er en individuell plan? Brukermedvirkning Tverrfaglig samarbeid Nettbasert IP / SamPro Vise SamPro programmet -Dette er det jeg ønsker å gjennomgå i dag. -Kort om hva en individuell plan er. Hvordan vi starter opp arbeidet med en individuell plan. -Skal ta for meg selve planprosessen, hvordan vi går fram for å lage en individuell plan. -Til slutt vil jeg ta for meg det skriftlige dokumentet, og vise eksempler på en mal for individuell plan.

Personer med sammensatte og koordinerte helsetjenester har rett på en IP Sammensatte tjenester Koordinerte tjenester De som ønsker det selv IP utløer ikke retten til flere tjenester

Formålet Sikre bruker et helhetlig, koordinert og individuelt tilpasset tjenestetilbud. Styrke samhandlingen mellom bruker og tjenesteytere, mellom deltjenester (samme etat) og mellom etater. Sikre klare ansvarsforhold og forutsigbarhet. Gi brukeren medvirkningsrett.

Planen er: Overordnet Brukerens plan / ikke en fagplan En plan som skal tilpasses den enkelte

Planarbeidet / planprosessen Prosess/aktivitet, det som skjer… Kartlegging Mål / tiltak Behov og ønsker endres over tid, det er nødvendige med fortløpende evaluering og justeringer Planen er ikke et mål i seg selv, men et redskap i det tverrfaglige og tverretatlige arbeidet med å skape et tilpasset tjenestetilbud.

Rettighet og en plikt Lovbestemt rettighet (2001) Sosialtjenesteloven § 4-3a Pasientrettighetsloven § 2-5 Lovbestemt plikt Sosialtjenesteloven § 4-3a Lov om kommunehelsetjenesten § 6-2a Lov om spesialisthelsetjenesteloven § 2-5a Lov om Psykisk Helsevern § 4-1

Koordinatorrollen Hvem får denne rollen? Leder Må ikke gjøre alt…… Møteplasser / veiledning / fadderordninger Opplæring / kurs for brukere og hjelpere Ikke vær så opptatt av malen / tenk enklere Ansvarsgruppe / samarbeidsgruppe….

Tverrfaglig samarbeid Tverrfaglighet og brukermedvirkning er nært forbundet med hverandre. Tverrfaglighet uten medvirkning er som et skip uten ror. Det handler om evnen og viljen til samarbeid.

Samhandling – noe mer enn samarbeid Samarbeid kan forstås som at hver gjør sin del av oppgaven, innebærer samhandling at en i tillegg gjør sitt til at andre gjør en bedre jobb. Samhandling dreier seg om å være god selv og gjøre de andre bedre ( Nils Arne Eggen) Når samhandlingen kan utvikles til det fineste samspill, tenker jeg at det er fordi alle ønsker et best mulig sluttresultat.

Brukermedvirkning = å delta i egen behandling Hjelpen rettes mot brukerens interesser og grunnleggende behov En menneskerett å velge Det handler om å få kontroll og styring over egen livssituasjon og bli likestilt med andre samfunnsborgere og ha samme rettigheter som dem. Det er hjelperen som vurdere og på hvilke områder brukermedvirkning skal skje. Forskning viser at brukermedvirkning kan myndiggjøre brukere

For å få til samhandling rundt IP ……… For å få til samhandling rundt IP ……….må vi kanskje jobbe på en annen måte? Verktøy som gir mulighet til samhandling Alle plandeltagerne må bistå Koordinator må kjenne sin rolle Rolleskifte

Hva er: Kommunens ansvar? Helseforetakets ansvar?

Hva er SamPro? Et samarbeidsverktøy som kan realisere mange av intensjonene med individuell plan (IP). Gir flere muligheter Et elektronisk møtested - på tvers av faggrenser og forvaltningsnivå. Løsningen er tilgjengelig via internett . Like sikker tilkobling som nettbank. SamPro er ”bærer” av den individuelle planen, men inneholder også ulike samarbeidsverktøy. Tjenestemottakeren bestemmer hvem som skal ha tilgang til SamPro, og informasjon den enkelte skal få tilgang til. Det kreves ingen installasjon for å bruke SamPro.

Det kreves ingen installasjon for å bruke SamPro

Koordinator- en ny rolle. Hvem får denne rollen? Møteplasser / veiledning / fadderordninger Opplæring / kurs for brukere og hjelpere Ikke vær så opptatt av malen / tenk enklere Ansvarsgruppe / samarbeidsgruppe….

Kommuner som har tatt i bruk SamPro i Trønderlag Hitra Stjørdal Klæbu Frosta Ørlandet Tydal Bjugn Meråker Åfjord Malvik Trondheim Selbu Levanger Rissa Verdal Inderøy