Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Det Digitale Trøndelag

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Det Digitale Trøndelag"— Utskrift av presentasjonen:

1 Det Digitale Trøndelag
Samarbeid om digitale tjenester for trønderske kommuner og fylkeskommuner. Anne Hofstad, Rådgiver Trondheim kommune, og Arbeidsutvalget i DDT

2 Det Digitale Trøndelag
Selbu Tydal Meråker Klæbu Meldal

3 Prosjekt Feide og MinID

4 Problemstilling: LMS-system er verktøy som brukes i de fleste skolene.
Dagens løsning gir ikke foresatte mulighet til å gå inn på elevenes arbeidsmapper, uten at eleven må gi fra seg sitt private passord. Dette er ikke i henhold til skolenes it-sikkerhetsreglement. I prosjektet ønsker vi å se på hvordan et samspill mellom Feide og den nasjonale MinID kan styrke og forenkle samarbeidet mellom skolen og hjemmet. Prosjektet vil se på hvordan foresatte ved hjelp av MinID kan gis tilgang til skolens læringsplattform, mens eleven på sin side logger på den samme tjenesten med Feide.

5 Problemstilling Vi ønsker dessuten å se på grensegangen mellom Feide (for utdanningstjenester) og MinID (for innbyggertjenester), og på hvordan det er naturlig for det offentlige og for innbyggerne å forholde seg til flere innloggingstjenester. Vi vil se på områder hvor det er et naturlig overlapp mellom Feide og MinID, for eksempel på enkelte tjenestetyper som har brukere både i innbyggerrollen og i utdanningsrollen.

6 Mål Hovedmålet med prosjektet er å legge til rette for at foresatte på en enkel og sikker måte skal ha tilgang til sine barns elevarbeid på skolens LMS-system. Dette vil muliggjøre at foresatte i langt større grad vil bruke internett for kommunikasjon hjem/skole, og at påloggingen skjer i henhold til de retningslinjer for sikkerhet som skolene har lagt opp til. På denne måten vil også den nasjonale MinID få mange brukere og bli hyppig brukt. Målet med prosjektet er videre å bidra til bedre elektronisk samhandling mellom innbyggere og offentlige etater. Prosjektet vil se på hvordan utdanningssektorens innloggingsløsning Feide kan samspille med den offentlige innloggingsløsningen MinID.

7 Oppgaver Prosjektet skal utarbeide prinsippskisse og pilotere en teknisk løsning for integrasjon mellom FEIDE og MinID. Prosjektet skal utarbeide et sett av gjenbrukbare retningslinjer og anbefalinger for hvordan skoleeiere kan forholde seg til (og kommunisere informasjon om) Feide ogMinID. I tillegg til den tekniske løsningen, vil prosjektet også utrede ulike problemstillinger knyttet til bla.: Sikkerhetsproblematikk, Tjenester - Integrasjonsmuligheter Brukeropplevelser og tilgjengelighet.

8 Deltakere i prosjektet
Feide-organisasjonen Uninett DIFI Innherred samkommune Sør-Trøndelag fylkeskommune Trondheim kommune Stjørdal kommune

9


Laste ned ppt "Det Digitale Trøndelag"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google