Nettverk Kvinner i Ledelse - I - Inspirasjonskilde og kompetansebank Velkommen til våre websider! Nettverket vårt består av ca. 50 medlemmer, og ledes.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Advertisements

Et mangfoldig Rotary En god vei inn i det norske samfunn er gjennom kontakt og vennskap med nordmenn Kanskje Rotary er noe for deg?
Rekruttering og utvikling av klubben som nettverksarena.
Hvordan arbeide med likestilling og likeverd i barnehagen?
Tips og råd for praktisk kompetansearbeid
Identifisere og tydeliggjøre kompetanse
Medarbeiderskap + Lean + Strategisk kompetanseplanlegging
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
ORGANISASJONSBYGGING Tiltak fra Oslo og Akershus Travforbund.
Av Beate Magerholm, Drammen kommune
SOSIAL KOMPETANSE. BARNEHAGEN SKAL FORMIDLE VERDIER OG KULTUR, GI ROM FOR BARNS EGNE KULTURSKAPNING OG BIDRA TIL AT ALLE BARN FÅR OPPLEVE GLEDE OG MESTRING.
Ergoterapeutstudenter har et fagforbund OG en INTERESSEORGANISASJON  Presentasjon laget av: Ann-Heidi Adriansen, kull 07. Ergoterapeututdanningen ved.
Sør-Afrika KFUM Tensing
Styrket fellesskap Første samling 20. oktober 2009 Melhus bedehus 19:30 Kaffe 20:00 Vi starter presis 22:00 Takk for i kveld.
Sosiologi i barnehagen
Levanger kommune enhet Velkommen! Bunntekst 1. Levanger kommune enhet Bunntekst 2 Kommunedelplan oppvekst Hvorfor lager vi kommunedelplaner? Behov for.
Vennskap mellom to-treåringer i barnehagen
HOVEDMÅL  Redusere den 428 mottakere av økonomisk sosialhjelp i aldersgruppen 18 til 24 år med 50 % eller 214 personer innen STRATEGIER 1.Forebygge.
VERDIER GOD HELSE Helhetlig & optimal tilnærming / veiledning.
Friskere for LIVET! Hyggelig atmosfære Individuell samtale
Medlems-utvikling angår oss alle!
Medlemskap og mangfold
Barns læring, voksnes ansvar!
NKIs erfaring med Læringspartnere
Arbeidsevnekartlegging
NETTVERKSARBEID Kreativt verksted DK samlinga
Veien videre med Ung:leder prosjektet? Hva Hva skjer i 2012 sentralt? - Søknad inne hos Gjensidigestiftelsen om 3 nye år med støtte - Vi ønsker å starte.
FREDRIKSTAD MUSIKKRÅDS MÅL OG HANDLINGSPLAN
… en selvstendig arena for læring Fylkeskommunenes rolle i ny lov om voksenopplæring Nasjonal fylkeskonferanse Fredrikstad, 21. januar 2010 Sturla Bjerkaker.
Hovedmålsetninger:  Forebygge psykiske problem hos ungdom  Utfordre unges holdninger og deres fordommer overfor psykisk helse og psykiske problemer.
Regionplan Agder 2020 Presentasjon for Regionplanens hovedmål Utvikle en sterk og samlet landsdel som er attraktiv for bosetting og næringsutvikling.
Hva er NBU?. Av og for ungdom Levende bygder Alle muligheter NBU er et sosialt nettverk av og for bygdeungdom, som jobber for levende bygder og for å.
Mötesplats Medborgare-MSM
"God bagasje på livets reise."
Hjem-skole-samarbeid Rollemodeller Engasjement
Informasjonsforum Stilling ledig Oslo kommunes interaktive tjenester Fjernarbeid Portal CP Oslo kommune Utviklings- og kompetanseetaten.
Bjørnholtmessa ’09 Bjørnholtmessa ’09 En elev- og ungdomsbedriftmesse Bjørnholt skole onsdag den 11. februar. En inspirerende møteplass for ungdom og næringsliv.
REGIONSSEKRETÆR SØR-VEST PRESENTASJON BERGEN 30.OKTOBER 2014 RICHARD EKHAUGEN.
Skap et godt idrettsmiljø. Innhold i modulen Innledning – Hensikt og mål med modulen – Miljø- og personfaktorer For utøverne – Metoder for et utøvermøte.
Kompetente barn og unge 4.Samling April 2008 Organisasjonslæring.
Et samarbeidsprosjekt mellom: Norges Basketballforbund Norges Svømmeforbund Norges Rugbyforbund.
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Lek og Læring i barnehagen
Velkommen til et nytt skoleår!
(atg-nettverk nov-2011) –Årsmøte i Utdanningsforbundet Bergen mars Det deltar 111 delegater. –Årsmøtet er den viktigste arenaen for å være.
DEMONSTRASJONSSKOLER OG -BEDRIFTER fellessamling i Kristiansand Åge R. Rosnes, november 2005.
Utfordringer Foreldre som ressurs Tanker rundt: Engasjement Rekruttering Deltagelse.
Fagdag psykisk helsetjeneste, 12.mai 2009 Tina Skarheim, Velkommen Bakgrunn Litt om KS Dagen i dag.
Deltakende læring.
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Til tjeneste Lions Norge Til tjeneste Lions Norge Til tjeneste NY GIV Lions Norge – D 104 H Synlighet, Samarbeid, Begeistring.
Rekruttering og utvikling av klubben som nettverksarena.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
FOLK Et femårig regionalt kultur- og helseprosjekt hvor kulturelle aktiviteter benyttes som virkemiddel i folkehelsearbeidet ( – ).
Holdninger til konkurranseutsetting av velferdstjenester Befolkningsundersøkelse gjennomført i juni 2017 på oppdrag for NHO.
Utviklingsarena for digitale talenter.
Mars på Dinglebein Tiden som gikk: Tidlig sett: Tiden som kommer:
Invitasjon til Helt sjef!
VELKOMMEN Fyll inn egen tekst.
Internasjopnalisering
Hvem er vi Hvorfor er vi Om demens Fokusområder Tilbud Demensplan 2020
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016
Periodeplan for Sommerly barnehage Uke : 17
«En selvstendig og nyskapende kommunesektor»
Bærum Venstre handlingsplaner 2017
Team X-lence Hva står vi for?.
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
Velkommen til Apalløkka
Klubbmiljøplakat og fadderoppgaver
Utskrift av presentasjonen:

Nettverk Kvinner i Ledelse - I - Inspirasjonskilde og kompetansebank Velkommen til våre websider! Nettverket vårt består av ca. 50 medlemmer, og ledes av et styre på tre. Vi holder møter den siste onsdagen i måneden. Vår ambisjon er å bygge opp og videreutvikle et nettverk som kan brukes både i jobbsammenheng og til å utvikle egne interesser og ferdigheter. Vi vil hverandre vel og gjør hverandre gode! Vårt mål er å styrke medlemmenes kompetanse faglig, kulturelt og sosialt. Temaene velges på bakgrunn av innspill fra medlemmene. Vi alternerer mellom faglige og sosiale temaer. Når det gjelder det faglige, inviterer vi eksterne foredragsholdere eller trekker på kompetansen til egne medlemmer. Har dere innspill til temaer, tas disse svært gjerne i mot på mail. Neste møte finner sted onsdag den Vi kommer til å legge ut informasjon om medlemsmøtene på web og sende "påminnelser" på mail. (oppdatert ) Innhentet på internett

Hva har skjedd så langt? Ledersamling 15. november 2008 •Inspirasjon fra ungdom og sentralt i NBK •Framtidsverksted –Egne ønsker –Metode for idéutvikling •Rekruttere og beholde medlemmer •Samarbeid, indre liv og nå ut med info/PR

Regionale samlinger •24. januar – Milepelen –Brandval, Grinder og Tjura, Mo, Sør-Odal •31. januar – Rendalen –Alvdal, Dalsbygda, Folldal, Fåset, Nedre Folldal, Tylldal, Vingelen, Øvre Folldal •7. februar – Romedal –Brøttum, Åsmarka, Ringsaker, Fagernes, Romedal, Vang, Furnes, Stange

Innhold Kommunikasjon •Jeg - verktøy i ledelse – balanse/innsikt •God, motsetningsfull og negativ kommunikasjon •SE hverandre •Hersketeknikker •Planlegging av egen prosess

Ressurs- og arenamodell Levekårsundersøkelse NOU Individ Sett av ressurser som kan settes inn på ulike arena Arena Egenskaper som påvirker den enkeltes aktiviteter på arenaen Utbytte Avkastning ved å sette sine ressurser inn på arenaen Eks: Helse Intelligens Utdanning Formue Eks: Barnehage Skole Arbeidsliv Boligmarked Eks: Utdanning Lønn Formue Venner

Ressurs- og arenamodell Individ Sett av ressurser som kan settes inn på ulike arena Arena Egenskaper som påvirker den enkeltes aktiviteter på arenaen Utbytte Avkastning ved å sette sine ressurser inn på arenaen

Bygdekvinnelag som arena Individ Sett av ressurser og motivasjon/mål kan settes inn i NBK Arena Egenskaper som påvirker den enkeltes aktiviteter i laget Utbytte Avkastning ved å delta og sette sine ressurser inn i NBK Bli kjent, delta i fellesskap, ungdom, voksen, ulik utdanning og kunnskap Møtested, kultur, kommunikasjon åpen/lukket – når ut til alle? Vil vi nå ut til alle? Blir sett og hørt? Opplever hygge og læring i verv? Fellesskap? Utbytte til andre arena?