Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Klubbmiljøplakat og fadderoppgaver

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Klubbmiljøplakat og fadderoppgaver"— Utskrift av presentasjonen:

1 Klubbmiljøplakat og fadderoppgaver
Fra Mastemyr-samlingen januar 2018 v/ Øystein Eek, LC Eiksmarka-Hosle Kort presentasjon Nevne hva Mastemyr-samlingen i GLT/GMT gikk ut på Behandlet i distriktsråd 25. januar. Forarbeidene er gjort av en liten komité bestående av Per-Otto Waglen, Inger Elise Bergaust og undertegnede.

2 Klubbmiljøplakat: Fellesskap
1 Vi skal være inkluderende når det gjelder både kjønn, kulturell og etnisk bakgrunn og alder. 2 Vi skal ha spesiell omsorg for nye medlemmer, og også vise omsorg for tidligere medlemmer. 3 Vi skal bygge fellesskapet også utenfor de faste møtene og aktivitetene. Dokumentet vil bli sendt ut til klubbene etter distriktsmøtet.

3 Klubbmiljøplakat: Vekst og utvikling
4 Vi skal la rekruttering være en kontinuerlig aktivitet. 5 Vi skal bevisstgjøre hverandre om Lions som verdensomspennende organisasjon og om dens resultater. 6 Vi skal ha et engasjement for opplæring og for å delta i Lions’ arbeid også utenfor vår egen klubb.

4 Klubbmiljøplakat: Møter
7 Vi skal bruke møtene til å bli bedre kjent med hverandre. 8 Vi skal ha et variert møteprogram. 9 Vi skal ha godt planlagte møter med god struktur.

5 Klubbmiljøplakat: Aktiviteter
10 Vi skal ha eierskap til hva innsamlede midler går til og kunne forklare dette for giverne. 11 Våre aktiviteter skal aktivisere hele klubben, og vi skal legge stor vekt på aktiviteter i og for lokalmiljøet. 12 Vi skal ha en dynamisk holdning til våre aktiviteter, og bruke disse til å trekke nye medlemmer inn i klubben.

6 Klubbmiljøplakat: Profilering
13 Materiell og markedsføring skal ha høy kvalitet og følge Lions’ standarder, og virke motiverende både internt og eksternt. 14 Bruken av bilder skal best mulig understøtte vårt budskap, og ikke nødvendigvis vise frem oss selv, men gjerne det om det passer med budskapet. 15 Klubben skal bruke sosiale medier og alle andre tilgjengelige kommunikasjonskanaler på en seriøs og ansvarlig måte.

7 Koordinator og ansvarlig for rapportering: GMT-teamet
Gjennomføringsprogram/handlingsplan Klubbmiljøplakaten Versjon Koordinator og ansvarlig for rapportering: GMT-teamet Målsetning: Bevisstgjøre medlemmene og få opp Lions-entusiasmen Evaluering i forbindelse med distriktsmøte. Handling Nivå i Lions Ansvar Tid Presentere og markedsføre Klubbmiljøplakaten Distrikt Klubbmiljøgruppen i samråd med distriktsguvernøren Avtales snarest Gjennomføres 14. april Legge inn på Lions’ nettsted Klubbmiljøgruppen i samråd med webredaktøren Februar 2018 Presentere og markedsføre Klubbmiljøplakaten på sonemøtene GMT-teamet/Soneleder I løpet av 2018 Ha klubbmiljø og Klubbmiljøplakaten som sak på stormøtet 2018 GMT-teamet i samråd med distriktsguvernøren Avtales i august Gjennomføres i oktober (31.?) Ta Klubbmiljøplakaten inn i soneleder- og styreopplæringen GLT-ansvarlig Innen sommer 2018 Organisere klubb-besøk om saken Sone Soneleder. GMT team står til rådighet om det trengs. Innen sommer 2019 Oppnevne ansvarlig for klubbutvikling (MEK?) og ta opp temaene fra klubbmiljøplakaten på klubbmøtene, gjerne ett og ett tema av gangen Klubb President Start så snart som mulig etter sonemøte, behandles i klubbene innen sommer 2019 Drive en kontinuerlig prosess for å bevisstgjøre og motivere medlemmene, og få dem til å delta aktivt i gjennomføring av avtalte tiltak. Sette seg mål. (Gjerne la ett medlem ha spesielt ansvar for refleksjon og realisering av intensjonene i hvert enkelt punkt) President sammen med MEK- komiteen Komiteen mener det er viktig at det er flere enn en som skal dra dette! Har mindre tro på at ett medlem får gjennomslag på dette. Tror på grupper. Det må nedfelles i flest mulig. Skrive om saken i et nummer høsten 2018 eller våren 2019 Multippel-distrikt GMT-teamet oppnevner forfatter Diskuteres tidlig høst 2018

8 Lions-fadderens oppgaver
Fadderens oppgaver kan sammenfattes under nøkkelordene INVITASJON INFORMASJON INSPIRASJON. Fadderskapet er ikke tidsbegrenset. Det andre store temaet på Mastemyr Er ikke behandlet formelt, men vil bli sendt ut til klubbene. Bakgrunnen er et utbredt ønske om å oppdatere den eksisterende plakaten med «Fadderens plikter».

9 Invitasjon Ethvert nytt Lions-medlem skal ha en fadder.
Fadderen er ikke nødvendigvis den som inviterer ham eller henne til klubben, men en som påtar seg oppgaver for å gi kandidaten og senere medlemmet en god start og god oppfølging. Klubbens president oppnevner fadder for medlemskandidaten i samråd med medlemskontakten/medlemskomiteen så snart det er klart at kandidaten ønsker medlemskap.

10 Invitasjon Fadderens viktigste oppgave før medlemsopptaket er å bli kjent med kandidaten og orientere om Lions og om klubbens virksomhet. Ofte vil det være en god løsning at medlemskontakten eller et medlem av medlemskomiteen bistår fadderen med dette. Hvis fadderen anser at kandidaten ikke bør bli medlem av klubben, skal styret underrettes, og fadderen skal bidra til en god prosess. Ansvaret for å underrette kandidaten ligger hos styret. Fadderen, kandidaten og styret avtaler tidspunkt og plan for medlemsopptaket.

11 Informasjon I den første tiden etter opptaket er det særlig viktig at fadderen påser at den nye får invitasjon til møter og andre samlinger i god tid, og også får tilgang til annen informasjon om Lions, bl.a. om aktuelle nettressurser. Fadderen skal fremfor alt gjøre sitt beste for at den nye trives i klubben og får god kontakt det de øvrige medlemmene. Fadderen skal helst delta sammen med den nye på innføringskurs så snart som mulig etter medlemsopptaket.

12 Inspirasjon Fadderen har et særlig ansvar for at medlemmet beholder og øker motivasjonen for Lions-arbeidet. Hvis vedkommende gir inntrykk av å gli ut av klubben, skal fadderen be om en samtale og søke å inspirere ham/henne til å fortsette, og om nødvendig bidra til å finne en, helst midlertidig, tilpasset aktivitetsform.

13 Inspirasjon Fadderen skal bidra til å knytte medlemmet til klubbens aktiviteter og påse at nødvendig informasjon og opplæring blir gitt. Han/hun skal oppmuntres til å komme med ideer som kan bringe klubbarbeidet videre.

14 Inspirasjon Fadderen kan med fordel ta initiativ til uformelle samvær utenom klubbens møter og aktiviteter, gjerne sammen med medlemskontakten/medlemskomiteen.

15


Laste ned ppt "Klubbmiljøplakat og fadderoppgaver"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google