Evaluering av september på blå

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Foreldremøte i Aremark barnehage 22. Mai 2013 Sissel Marthinsen
Advertisements

Evaluering av oktober på blå
FLYTÅRN Vi fikk ei stor eske inn på avdelinga, som Rainer foreslo
Matematikklek i Solsletta barnehage
Månedsevaluering november 2011
Januar evaluering: I januar hadde vi som mål å fokusere på selvstendighetstrening i garderobesituasjonen. Dette opplever vi har vært til stor glede for.
Vi møter sommeren med respekt og undring… med utgangspunkt i eget ståsted er vi nysgjerrig i møte med * ulike årstider – nye erfaringer *små og store dyr.
Månedsevaluering april Denne måneden har vi feiret Leander 5 år, Eliart 4 år og Jon Leon 3 år. Ellers føler vi at denne måneden har gått veldig fort, med.
Månedsbrev fra Blåklokka
Språk, Tekst og Kommunikasjon
Aktivitetsskolen Rosenholm Infohefte 2013
Turene i November har gått til:
M ÅNEDSEVALUERING MAI Sommeren er kommet! Håper den varer lenge! Vi nyter dagene ute med vannlek, leting etter insekter og lek og moro. I mai har vi vært.
SOSIAL KOMPETANSE. BARNEHAGEN SKAL FORMIDLE VERDIER OG KULTUR, GI ROM FOR BARNS EGNE KULTURSKAPNING OG BIDRA TIL AT ALLE BARN FÅR OPPLEVE GLEDE OG MESTRING.
April Kropp bevegelse og helse: Vi utfolder oss på tur, har røris og vi har samlinger med tema kroppen vår. Hva kan vi gjøre med kroppen; rulle, krype,
MÅNEDSEVALUERING FEBRUAR
MÅNEDSEVALUERING NOVEMBER Vi har hatt fokus på helse og prata om at det er viktig med god håndhygiene. Vi vil ikke bli syke! Barna vasker hendene før måltid.
Rolighetsmoen barnehage
EN DAG I UKA GÅR VI PÅ PIRATEN PÅ TUR. VI ER SÅ HELDIGE SOM HAR EN EN LITEN SKOGHOLT RETT VEDSIDEN AV BARNEHAGEN, OG DER HAR VI OGSÅ EN KJEMPE FIN BÅLPLASS.
Kulturhistorisk perspektiv
UkeSatsningsområdeArenaAktivitetMål 31Trivsel og tradisjonerFast oppstartsdag 1.august. - Bli kjent med Aktivitetsskolens område og regler. - Elevene får.
Månedsbrev fra Blåklokka
Månedsbrev fra Blåklokka
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
M ÅNEDSEVALUERING MARS I mars har vi gjort mye spennende. Studenten Tonje har vært hos oss. Hun har hatt fokus på fysisk fostring og RLE. Hun har hatt.
Evaluering av november på Blå avdeling:
Månedsevaluering Januar 2012 Barna utfolder seg i snøen, er kreative og skaper. (Kunst, kultur og kreativitet) Gjennom dramatisering av Eventyr ute tar.
Vår spennende barnehagehverdag på Rød VI OPPLEVER FIN LEK, KOSER OSS VELDIG, OG DANNER STADIG NYE VENNSKAPSBÅND PÅ RØD AVDELING. HER ER SMÅ GLIMT FRA VÅR.
Tanker om barnehagens læringsmiljø
"God bagasje på livets reise."
Vi har en tydelig struktur gjennom barnehagedagen
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
Evaluering: «I kommunikasjon med mennesker og materialer utvikler jeg meg» Rør i fokus. I møte med rørene inntok barna en undrende og utforskende tilnærming.
Oktober på Rumpetrollet. Huska på Geitekillingen er et perfekt sted å slappe av for både voksne og barn.
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Lek og Læring i barnehagen
Tilbakeblikk fra desember på Rød. Natur, miljø og teknikk Barna har fått erfare hvordan teknikk kan brukes i leken.
Felles Blåbukk Da er den første måneden i 2015 ferdig alt. Vi har opplevd mye moro med barna deres, kong vinter kom på besøk, hvilket gjorde at vi fikk.
Biljana C. Fredriksen, Høgskolen i Vestfold
Barnehagene i vår tid Oppdrag En ”annen” barnehage og en annen tid? Horten Turid Thorsby Jansen.
Månedsplan for Froskene Mai 2015
Særlig fokus på vår avdeling Tilvenning og tilknytning – Trygghet, omsorg og nærhet Relasjoner – Mellom barn-voksne og barn-barn Lek, begynnende samspill/rollelek.
PROGRESJONSPLANER FOR DE ULIKE FAGOMRÅDENE TIØRINGEN BARNEHAGE SAMMEN OM EN GOD BARNDOM!
FORELDREMØTE Fugleredet Sept. ‘13 i. Fugleprosjekt vår/sommer.
Månedsbrev Småtroll. Tilbake til Oktober.. Stor koss med Eventyr Rødhette og Ulven, turer, FN dag og mye mer Forming aktivitet Vennerskap Hver onsdag.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
Månedsbrev fra Kløverhumlene Her kommer litt om det vi har gjort på i september og skal gjøre i oktober Som dere ser på bildet var noe av det mest spennende.
Oktober måned med hovedfokus på høsten og barn i andre land har vi nå lagt bak oss. Vi har studert hva som skjer i naturen om høsten- vinden som har tatt.
Dmmh.no Ledelse av personalets læring og barns læring – TO SIDER AV SAMME SAK? Kari Hoås Moen
UKE 38 – 41: SKOGUKA,BRANNVERN. PERIODEPLAN FOR LEKESTUA UKE 38 – 41: HØST, SKOGUKA,BRANNVERN. Mål for perioden: Barna skal få kjennskap til barnehagens.
Periodeplan for Minsten Uke Skoguke, brannvernuke. Periodeplan for Minsten Uke HØST; Skoguke, brannvernuke. Mål for perioden: Barna skal.
Mainytt! Dinglebein Hva gjorde vi i April: Vistestølen barnehage
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Lag dere en rolig og stemningsfull adventstid!
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Månedsbrev Småtroll Desember.
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Periodeplan for SOMMERLY Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett.
Hva har vi gjort i September?
PROGRESJONSPLAN 1-3 ÅR NÆRMILJØ OG SAMFUNN ANTALL, ROM OG FORM
Tittel Å være redd Eliessa Rivas Oslo
Periodeplan for Sommerly Uke Skoguke, påske og våren.
MatMedSmak.
BRANNVERNUKE EVALUERING OG OPPSUMMERING AV SEPTEMBER
Utskrift av presentasjonen:

Evaluering av september på blå I september har mye av fokuset blitt ”samspill og lek i barnegruppa, og oppdagelser i naturen”. Vi har hatt førskolelærerstudenter på blå som har hatt lederdager og ulike oppgaver de har gjennomført. Barna har opplevd naturen i all slags vær, vi har studert både meitemark, skrukketroll og høstblader. Her er noen glimt av dette og annet vi har gledet oss over i september: Vi trener motorikken når vi leker med vann og søle blant annet ved å balansere kopper og kar fulle av vann! Barnehagen skal skape rom for undring og utforsking! Her er det meitemark-jakt  Her er det Trude og fire barn som studerer ulike blader, -hvorfor ligger det på bakken? Har det blåst av treet? Disse bladene har ulik farge, lurer på hvorfor…

Barnas fantasi og kreativitet settes i sving når en tom pappeske blir plassert tilgjengelig. Vi brukte den bl.a. som hus, båt og bord, så lenge den varte  Her baker kjøkkengruppa grove rundstykker. Det er spennende å være med på hele prosessen, og stas å servere selvlaget lunch til hele avdelingen! I samlingsstunden lytter vi til hverandre, synger, har bevegelsesleker, rim og regler, og har magiske øyeblikk. Både språk og begreper, konsentrasjon og turtaking er ting vi får øvd oss på, samtidig som vi opplever gleden av å være en del av fellesskapet.

«Se der æ du baby!» Barna har en fantastisk kommunikasjon med latter peking og språk. Her kommer viktigheten av å dokumentere barnehagens innhold og barnas opplevelser veldig fram. Dokumentasjonen blir hengt lavt på veggen for at barna skal få glede av dem. Ved å spille spill opplever vi gleden ved å gjøre bord-aktiviteter sammen! Vi må også kommunisere, vi trener på ulike begreper, på turtaking, og vi samarbeider. Her er det billed-lotto som er med på å gi barna en hyggelig ”læring-gjennom-lek”-situasjon. Fingermaling er spennende! Her kan vi kjenne på malinga, kanskje smake?, blande farger og stryke utover med store eller små bevegelser… kanskje bruker du begge hendene og blir skikkelig klissete, eller vil du bare bruke en liten finger?