Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Oktober måned med hovedfokus på høsten og barn i andre land har vi nå lagt bak oss. Vi har studert hva som skjer i naturen om høsten- vinden som har tatt.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Oktober måned med hovedfokus på høsten og barn i andre land har vi nå lagt bak oss. Vi har studert hva som skjer i naturen om høsten- vinden som har tatt."— Utskrift av presentasjonen:

1 Oktober måned med hovedfokus på høsten og barn i andre land har vi nå lagt bak oss. Vi har studert hva som skjer i naturen om høsten- vinden som har tatt tak i greinene på trærne og revet bladene av, de flotte fargene på trær og busker som på magisk vis dukker opp, og vi har erfart høstværet med vind og regn. Hvorfor skjer så dette?...jo for snart kommer »det en liten hvit dame og det er vinteren det, og hun har spade og ryggsekk med seg og legger snø utover markene,» (sitat hentet fra Årets tider). I forkant av FN-dagen lagte alle barna hvert sitt produkt som ble solgt på kafeen. Vi så på bilder av fadderbarnet vårt Asin, og barna fikk høre om dyr som bor i India, og litt om hvor Asin bor. Vi vil takke dere alle for bidrag og for flott oppmøte den 24.oktober. Det gleder oss at så mange hadde anledning til å være med å støtte en så god sak. For mer informasjon om dette arbeidet minner vi om nettsiden til India foreningen: www.indiaforeningen.no, eller dere kan like siden deres på facebook: Beracah barnehjem. www.indiaforeningen.no Tiden som kommer: Temaet ”Meg og deg” er nå inne i sin siste måned. Gjennom arbeid med spesielt fagområdet kropp, bevegelse og helse skal vi bli bedre kjent med kroppen, kroppens funksjoner, helse og bevegelse. Vi skal blant annet bidra til at barna får et positivt selvbilde gjennom mestring av fysiske aktivitet, og få utvikle gode vaner og grunnleggende kunnskaper om ivaretakelse av egen kropp, helse og velvære. Morgentrimmen vår gir oss en god start på dagen, og turene våre gir oss gode fellesskapsopplevelser ute i naturen sammen med barna. Vi krydrer hverdagen vår med blant annet sangleker hvor vi bruker kroppen vår aktivt. Temaet «Meg og Deg» skal avsluttes med en fellessamling for barna på Konkylien fredag 25.november. Praksisbarnehage Da nærmer det seg tid for å ta imot to andre klasse heltidsstudenter fra Universitetet i Stavanger. Mandag 14.novemberstarter de, og de skal være hos oss i fem uker. De samme studentene kommer også tilbake for tre uker i januar 2017. Vi gleder oss til å bli kjent med dem! Personalsituasjonen Følgende voksne skal være på Titt i hålå ut måneden: Jeanette, Karianne og Aase Marie. Vi ønsker Aase Marie velkommen til oss! To flotte turer sammen med alle ungene på avdelingen har vi hatt. Den ene gikk til «parken» utfor Sentrum barnehage, hvor vi blant annet hadde magiske øyeblikk med høstblader, og tromming og sang på balanseringsdekk, og på den andre turen gikk vi for å se på gravemaskiner og andre store kjøretøy ved rundkjøringen ned til Bø. WOW! Det var stor stas! Vi hørte etter lyder, vi studerte kjøretøyene-hva gjorde de? Hvorfor graver de? Vi kommer nok til å gå tilbake når de begynner å bygge hus. Vi fikk også se en diger lastebil med henger som fraktet gigantiske rør i betong. For et lite barn blir det en enorm opplevelse å stå på sidelinjen å se på! Novembernytt 2016

2 Månedens pedagogiske tips: SYNG sammen med barnet ditt! Sang er viktig i samspillet mellom mennesker. Det knytter oss sammen, og kan være en døråpner til felles gleder, til samvær og gode opplevelser! Gjennom å synge sammen bygger dere opp et felles sangrepertoar som blir viktige hele livet- noe å øse av når vi trenger det! Syng med den stemmen du har-den duger! Lag dere en god november! Hilsen personalet på Titt i Hålå I lekens magiske verden kan alt skje! En madrass innbyr til spennende lek for våre toddlere. Alt fra å hoppe på, krype under for så å vente i spenning på at en voksen sier «hvor er…henne?», til å bli seng til dukker og dem selv. Madrassen blir den utløsende faktor som setter i gang en felles lek. Spenning og latter fyller rommet, og en herlig fellesopplevelse har sett dagens lys! For toddlerne våre er gjentakelse kjempe viktig. Det lekes det samme om og om igjen. Det er trygt, skaper gjenkjennelse og lærdom. Stor tomleplass kreves for at toddlerne skal få utfolde seg og få rom til sin lek. Barnehagehverdager er herlig uforutsigbare på mange måter. Ingen dag er den andre lik, og det er det som gjør at vi elsker jobben vår. Samtidig er de samme dagene også fulle av gjøremål som gjentar seg. Vi spiser, vi kler på vi samles…Det gjelder å krydre hverdagen, ta i bruk alle sansene våre. Dagene inne på avdelingen er utrolig flotte. Vi blir stadig bedre kjent med våre små medmennesker, og vi ler en hel masse. Takk for at vi får være en del av deres barns hverdag!


Laste ned ppt "Oktober måned med hovedfokus på høsten og barn i andre land har vi nå lagt bak oss. Vi har studert hva som skjer i naturen om høsten- vinden som har tatt."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google