Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Felles Blåbukk Da er den første måneden i 2015 ferdig alt. Vi har opplevd mye moro med barna deres, kong vinter kom på besøk, hvilket gjorde at vi fikk.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Felles Blåbukk Da er den første måneden i 2015 ferdig alt. Vi har opplevd mye moro med barna deres, kong vinter kom på besøk, hvilket gjorde at vi fikk."— Utskrift av presentasjonen:

1 Felles Blåbukk Da er den første måneden i 2015 ferdig alt. Vi har opplevd mye moro med barna deres, kong vinter kom på besøk, hvilket gjorde at vi fikk to fine turer i slalåmbakken med mye aking Det har vært mye fin lek i snøen Barna har godt litt på ski, noe de er veldig flinke til. Ski og akedagen ble en fin dag med mye moro og flotte vinteraktiviteter, vi tente bål og koste oss med pølser og smoothi inne. Det ble diplom og litt Kvikklunsj i premie. Dette ble sponset av Asko, tusen takk! MÅNEDSBREV JANUAR - BLÅBUKK Store Blå I januar har vi hatt fokus på spor og sportegn, vi har funnet soveplassen til rådyr, fotspor av rådyr, hund og katt. Vi har laget «snødyr» som vi har malt. Vi har hatt samlinger om samene, snakket om hva de spiser, hvordan flagget ser ut og begynt å telle til tre på samisk.de har sett på en film om en gutt som skal slakte regn og hvordan dette gjøres, vi har sett og hørt på filmen at samen bruker hele dyret som de slakter. Dette har vi snakket mye om i ettertid og om hva slags mat de lager av reinsdyret. For eksempel blodpølser, blodpannekaker, reinsdyrskavl, leverkaker, osv. Skolegr. Har jobbet i bøkene og spilt spill, og sett på forskjellige former som finnes i barnehagen. De har laget grønnsakssuppe til de andre barna, da hjalp de til å skrelle og kutte grønnsakene. Dette er noe barna setter pris på å gjøre. Vi har begynt å jobber med tall og farger men dette er noe vi skal jobbe videre med utover i februar også. Videreføres over til februar: Det sto på planen at vi skulle lage fuglemat, dette har vi ikke gjort men det vil vi gjøre i februar. I den forbindelse skal vi se på fuglene som er i Son om vinteren, høre på fuglelyder og se hvordan de ser ut. Jobbe med vann til is og vinterlandskap med musikk og maling.

2 Liten Blå En flott og innholdsrik måned. Vi har fordypet oss i temaet is, is - musikk og kreativitet. Vi startet måneden med å lytte til musikk av Terje Isungseth. Musikken er; rar, spennende og mystisk. Til den mystiske musikken diktet vi eventyr/fortellinger. Barna endte ofte opp med at det hørtes ut som om fjellet åpnet og lukket seg, at trollet kom og at det begynte og regne m.m. Det skortet ikke på fantasien. Så tok vi frem kunstneren Harald Solberg som har malt ”En vinternatt i Rondane”. Vi har snakket om hva vi ser på bildet, om fargene som er brukt, hva de forteller oss (om det er natt eller dag, varmt eller kaldt osv). Så fikk barna slippe fantasien og kreativiteten fri. De har fått mulighet til å utfolde seg i ulike malingsteknikker. Fri utfoldelse … Vi bruker fargen blå sammen med ulik mengde vann. Vi eksperimenterer med blå såpe bobler, Zalo, farge, sugerør og masse pust. Trykker arket på boblene. Vi blåser maling rundt på arket ved hjelp av sugerør. Vi har laget en kunst vegg hvor vi viser frem barnas produksjon.

3 Vi har lært om samene, reindrift, lært å telle til 5 Vi jobber med å lære oss ”Bæ bæ lille lam”. Vi har brukt fargene i det Samiske flagget til inspirasjon når vi har malt. Her males det med fargene blå, gul, rød som i det Samiske flagget. Det males med ulike redskap…. Vi ser etter sportegn når vi er på tur. Til og med bjørnespor har vi sett opptil flere ganger. Vi har ofte avspenning / avslapningsstund hos oss. Her jobber barna sammen to og to – gir hverandre massasje til rolig musikk. Etterpå sitter vi å strekker og ”tøyer”. De har virkelig blitt flinke til å gi og å motta. Her har vi tatt med oss malingen ut og latt inntrykk (snøen) komme til uttrykk…… Vi har laget hjemmelaget fuglemat som barna har fått med seg hjem.


Laste ned ppt "Felles Blåbukk Da er den første måneden i 2015 ferdig alt. Vi har opplevd mye moro med barna deres, kong vinter kom på besøk, hvilket gjorde at vi fikk."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google