Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett."— Utskrift av presentasjonen:

1 Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett vær. Regnet lager herlige pytter som innbyr til lek, og kroppen får kjenne på vinden som «river og sliter» i oss. Det er magisk å få erfaringer gjennom de ulike sansene våre når det gjelder vær! Vi lytter etter de ulike lydene regnet og vinden lager, og vi kan til og med smake på vinden og regnet! Vi kjenner vind og regn mot ansiktene våre, og hendene våre romsterer nedi pyttene slik at vi kjenner at det er kaldt og vått! Vi erfarer med hele oss. Tiden som har vært Brannvernuka er vel gjennomført. Vi laget oss brannmannhatter, brannstasjon og fargela vår egen brannbil. Hva vi skal ringe når det brenner har vi lært oss gjennom en sang. Gode samtaler sammen med våre små kompetente medmenneseker har vi hatt om det vi har sett på bildene som henger på veggen. Brannmann Sam er en helt for en god del! Brannøvelse gjennomførte vi også i løpet av uken. Det var nok ikke bare lett å forstå hvorfor vi skulle samles alle i hele barnehagen ute i slusen. Vi samtalte med barna underveis og i ettertid om hva som skjedde og hvorfor vi gjorde slik vi gjorde. Opplever at bildene av brann og brannbilen fenger barna fremdeles! Tiden som kommer Nå som vi har kommet til oktober fortsetter vi med prosjektet ”Meg og Deg”. Nå flytter vi fokus fra tilvenning, mot høsten og været, kroppen vår og følelser, og barn i andre land. Vi skal gjennom ulike strategier, som står i årsplanen vår, gi barna ulike erfaringen med hva som skjer i naturen om høsten, bli kjent med kroppen og bli kjent med fadderbarnet vårt. Verdens psykiske helsedag Mennesker er sosiale vesener, og det ligger i vår natur å søke tilhørighet og samhold med andre mennesker. Vi oppsøker mennesker og aktiviteter for å oppleve et positivt felleskap. Slike felleskap gir mening i hverdagen! Når vi har noe å glede oss til, øker endorfinnivået vårt, noe som reduserer stress. Det fine med glede er at det kan deles. Å sørge for at andre har noe å glede seg til, kan være godt for vår egen psykiske helse. Like viktig som å ha noe å glede seg til, er det å kunne glede seg over det som er og det som har vært. Det er mye glede i å hente frem gamle og gode minner. Eller bare å glede seg over de små tingene i hverdagen! Alle har en psykisk helse. Det er mulig og nødvendig å trene den opp. Livsmestring er et viktig begrep (hentet fra rammeplanen) som vi skal ha fokus på i hverdagen vår. Så det å sette fokus på psykisk helse er et ledd i det å mestre livet!

2 Hilsen personalet på Titt i hålå
Vi i Vistestølen barnehage har et fadderbarn igjennom ”India- foreningen” og vi skal frem mot FN-dagen bli bedre kjent med fadderbarnet vårt. For mer informasjon om India foreningen og Beracha barnehjem, se I tillegg til å bli kjent med fadderbarnet vårt skal vi også ha ulike aktiviteter knyttet opp mot dette. Mer informasjon om dette kommer i eget skriv. Viktige datoer: Tirsdag 10.oktober er det Verdens psykiskehelse dag. Temaet for 2017 er « Noe å glede seg over». Vi oppfordres til å finne de små og store tingene rundt oss som gir glede for deg selv og andre. Det kan gi bedre psykisk helse i hverdagen. Vi setter fokus på at vi gleder oss over å se hverandre hver dag, og at vi gleder oss sammen over de små tingene i barnehagehverdagen! Tirsdag 24.oktober arrangeres der FN-cafè i barnehagen. Mer informasjon kommer i eget skriv, men sett av ettermiddagen allerede nå! Dette er en dag hvor vi inviterer dere foreldre til å komme og være med på å lage en kjekk ettermiddag sammen med ungen deres. Vi vil også minne om at dersom noen skal ha fri i høstferien (uke41:5.-9.oktober), setter barnehagen pris på at dere gir beskjed. Personalet planlegger også sin ferie ut i fra barnas ferie. Personalet Da er Betina kommet tilbake fra permisjon og vi ønsker henne velkommen tilbake! Vi gleder oss til å ta fatt på høsten og alt som følger sammen med henne på laget! Hilsen personalet på Titt i hålå


Laste ned ppt "Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google