Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

MatMedSmak.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "MatMedSmak."— Utskrift av presentasjonen:

1 MatMedSmak

2 MatMedSmak – et pedagogisk måltid

3 Definisjon av MatMedSmak
KJERNELEVERANSER 70% MatMedSmak er navnet på måltidskonseptet vårt i Norlandia. Mattilbud skal alltid være i henhold til næringsmiddellovgivningen og myndighetenes retningslinjer for mat og måltider i barnehagen. Vi tilrettelegger for barn med spesielle behov, og tar alltid hensyn til allergier og matintoleranse. Måltidene skjer i en hyggelig atmosfære og er en arena for samhandling og fellesskap, hvor ansatte er viktige rollemodeller. Ved bordet snakker man om mat og kosthold i en naturlig sammenheng, og barna tar til seg ny kunnskap om mat og egen helse. Kjennetegn, som fremkommer i pedagogiske planer og dokumentasjon: Barna medvirker /gis kunnskap gjennom Dekke bord Rydde etter måltidene Med jevne mellomrom bidrar barna med å sette opp menyer, innkjøp og tilberedning Kjennetegn pedagogisk måltid: En arena for samhandling og fellesskap, hvor ansatte er viktige rollemodeller Tema mat og kosthold bidrar til å utvikle barnas kunnskap om mat og grunnleggende forståelse for hvordan man kan ta vare på egen helse Frukt og grønt til alle måltidene Arena for utvikling av sosial kompetanse og inkluderende fellesskap   Alle beskriver på nettsidene

4 Sjøstjerna barnehage I Sjøstjerna barnehage har vi full kost som innebærer 3 måltider om dagen. Én dag i uken serverer vi næringsrik, varm lunsj som er laget fra bunnen av med gode, ferske og sunne råvarer. Vi er en «fem om dagen» barnehage, så måltidene inneholder frukt og grønnsaker hver dag. Vi baker våre egne, grove brød hver dag og det lukter deilig hjemmebakt brød om formiddagen. Kostpenger utgjør 300 kr pr. måned. •Frokost serveres fra 7.45 – 8.30 •Tidspunktet for lunsjen er tilpasset barnas behov på de ulike avdelingene. De minste spiser litt før de som er større. Smøremat består av ferskt, hjemmebakt brød med et godt og variert utvalg av pålegg. Menyen for varmmat blir skrevet opp på informasjonstavlene i garderobene for hver uke. Melk eller vann til drikke. •Mellommåltid serveres ca. kl og består av frukt og knekkebrød. Vann til drikke. Vi vil skape matglede og ønsker at barna får en god opplevelse av måltidet. Måltidet er et større begrep som innebærer grunnleggende verdier om råvarer, matlaging, hvordan maten ser ut, hvilket miljø og med hvilke mennesker. Vi vil vekke barnets nysgjerrighet med spennende smaker.


Laste ned ppt "MatMedSmak."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google