”SKAUTRAVERN” – VANDRENDE LEIRSKOLE OG SPENNENDE DAGSTURER I MARIDALSMARKA – ARR: BARNAS LANDSKAP Her er to ulike turtilbud til skoleklasser, studentgrupper.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
En skoletime: Hjelp oss med å bringe Norge inn i det 21. århundret! 9. – 13. Desember
Advertisements

Den kulturelle skolesekken i Oslo kommune
Samiskopplæring i Nordland
Vurdering i friluftsliv
Jr. FIRST LEGO League – 2014.
Elever som ressurs i kulturarbeidet på Kolnes skole
TOPPIDRETT PÅ IDRETTSLINJA
HVA ER UTESKOLE? UTESKOLE ER:
Den kulturelle skolesekken i Oslo kommune
Lilandspeiderne Informasjon.
Turdag Mandag 26.August gikk til Askedalen/ Idrettsplasssen Vi hadde en helt topp tur til Askedalen/ Idrettsplassen Vi hadde med fotballer på banen, men.
FLYTÅRN Vi fikk ei stor eske inn på avdelinga, som Rainer foreslo
IKT ressurser for e-læring NVU-konferansen 2005 Olav Skundberg HiST, AITeL
ARRANGEMENT 3 mål •Sportslig interessant og rettferdig •Sosialt trygt og trivelig •Økonomisk noe givende.
”Bygg i tre-tre i bygg” Mål for landsby
Veiledning av elever / lærlinger
Hvordan stimulere barns lek i naturen
Foredrag på konferansen Blå bevegelser, Oslo 2004 Kulturell basiskompetanse - - og utdanningen Førsteamanuensis Aud Berggraf Sæbø.
KIRKEN – ET MØTESTED PÅ VEIEN I ET FLERKULTURELT MILJØ.
- En annerledes skoleuke
Biblioteket som læringsarena i et eBorgersamfunn
Olympiatoppens ansvarsområder
Språk, Tekst og Kommunikasjon
Prosjekt Mestring Motto: Livskvalitet gjennom deltakelse og mestring Grunntanken er; at alt skal være en opplevelse, fra å kjenne på stillheten og roen.
Samarbeid skole næringsliv Valgfag
Læring, kunnskap, formidling Prosjekt moderne kunsthistorie Fagerlia videregående skole KUNSTHISTORIE.COM Prosjekt moderne kunsthistorie Fagwiki som læringsarena.
God oppvekst – styrket satsing på barn og unge i Sande og Vestfold
Høgskolen i Oslo Litt om vurdering. Vurdering l Vurdering for utvelgelse og eventuell sertifisering, enten i videre utdanning eller for å søke jobb. Dette.
Ungdomstrinn i utvikling - Ressurslærersamling
Foto: Carl-Erik Eriksson Realfagsamlinger – i Trondheimsskolen MESTRING _ MOTIVASJON _ MULIGHETER.
Oversikt over rammeplanene Ulikheter
Tysktilbudet ved HVO Fra et tradisjonelt grunnfag innen humanoria
Den fysiske skolesekken Fysisk aktivitet i natur og nærmiljø - for skoler og SFO i Trøndelag a) Tema b) Kurs c) Foredragsbank d) Nettside
Programfag til valg Et individuelt tilpasset opplegg.
Den Norske Turistforenings satsing på skole Studieforbundet Natur og miljø, Orkanger 24. april 2004.
Bruk av studentassistenter Monica Johannesen og Leikny Øgrim
Bruk av studenter i øvingsveiledning Monica Johannesen og Leikny Øgrim
Mosjøen 4.mai 09 Kjell Amundsen 1 Kommunikasjon og Sosial kompetanse Dialogkonferanse Mosjøen Kjell Amundsen.
Språk ”En rekke barn har et annet morsmål enn norsk og lærere norsk som andrespråk i barnehagen. Det er viktig at barna blir forstått og får mulighet.
Jr. FIRST LEGO League praktisk rettet forsknings- og bygge prosjekt for barn fra 6 – 9 år - har som mål å ta vare på barns iboende nysgjerrighet.
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
Ue.no Våre familier FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Ue.no Studentbedrift Høyere utdanning FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
انتہائی کشش اور حوصلہ افزائی تعلیمی پروگرام Undervisningsopplegg for 4. klasse Årstid :Høst Hva : samfunnsfag Tid: ca 5 timer Tema: avfall og avfallsbehandling.
Fysisk aktivitet.
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Høgskolen i Oslo Entreprenørskap/ studentbedrift Ellen Sethov Avdeling for estetiske fag Høgskolen i Oslo.
Småbarnspedagogikk Fordypningsenhet vår 2007 Pedagogisk arbeid med barn fra null til tre år.
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
FRILUFTSLIV FRA Naturopplevelser for livet.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
Foreldremøte Mandag 9. November 2015 Klokken 19:00 Fjellhamar SFO.
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Norges speiderforbund Lederløft august 2012 Madla.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Skogens mysterier. Natursenteret trenger hjelp av dere Natursenteret trenger hjelp av dere.
Vennegrupper. KJENNETEGN PÅ VENNEGRUPPER:  Faste smågrupper som holder sammen over tid  Grupper sammensatt av lærer  Gutter og jenter i samme gruppe.
Den energiske læreren Vil du bli noe stort? En lærer har stor påvirkning på andres liv. Som lærer kan du gi barn og unge de beste forutsetninger for å.
Utviklingsarena for digitale talenter.
Hole ungdomsskole Visjon: TRYGG, KREATIV OG UTVIKLENDE FOR ALLE.
Klikk på bildet for film.
REalfagskommune!.
- eksempel fra KROPPSVØING
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Base 1 sine kurs på Aks Uke
Periodeplan for februar 2019
Base 1 sine kurs på Aks Uke og 46.
Utskrift av presentasjonen:

”SKAUTRAVERN” – VANDRENDE LEIRSKOLE OG SPENNENDE DAGSTURER I MARIDALSMARKA – ARR: BARNAS LANDSKAP Her er to ulike turtilbud til skoleklasser, studentgrupper og bedrifter som søker etter uvante utfordringer og opplevelsesbasert læring. Under kyndig veiledning blir gruppene loset ut på spennende traseer utenom merkede stier, - gjennom sterkt vekslende topografi, - og via ”samlingsplasser” og ”poster” som byr på utfordringer av ulik vanskelighetsgrad. Her blir kondisjon, styrke og terrengteknikk satt på prøve, - likeså evnen til samarbeid, kreativitet og praktisk neve- nyttighet. Her benyttes verkstedspedagogikkens prinsipper og ”læring i friluft”, - dvs læring med alle sanser åpne og ”lærings- motoren” i full sving. Her pirres nysgjerrigheten og den naturlige utforskertrangen. Og det legges inn overraskende kulturelle innslag. 1) Den vandrende leirskole tilfredsstiller fullt ut skolenes krav til kvalitet på et leirskoleopphold. Med 4 overnattinger på ulike plasser: i teltleir, lavvo, gapahuker og hytter får elevene smaken på hva et aktivt friluftsliv i Oslomarka kan by på. Leirskolen kan og bør legges opp som et prosjektarbeid med et sterkt motivert faglig forarbeid og etterarbeid i skolen. Det er et økende antall barn og unge i Oslo som ikke får muligheter for å lære seg å bruke Oslomarka på en aktiv måte. Vi mener det er av stor betydning både for den oppvoksende generasjon og Oslo-markas framtid at barn og unge nå får kompetent veiledning i bruken av marka, slik at de blir inspirerte og trygge på bevege seg inn i disse eventyrskogene på egen hånd seinere. Reiseutgiftene på dette helt uvanlige leirskoletilbudet er redusert til to T-bane klipp. Tilbudet starter sommeren Som ide til delprosjekt, se f.eks: ”Fra byggelek til arkitektur i under- visningen” på hjemmesiden:

”SKAUTRAVERN” – VANDRENDE LEIRSKOLE OG SPENNENDE DAGSTURER I MARIDALSMARKA – ARR: BARNAS LANDSKAP 2) Spennende dagsturer for elever, foreldre, studenter og bedrifter. ”Bli-kjent” arrangementer for foreldre, lærere og skoleklasser, - spesialtilbud til friluftslivsgrupper, - miljøskapende og sammensveisende arrangementer for studentgrupper, - team-building for store og små bedrifter. Dagsturene legges i områder som gir spesielt sterke natur- opplevelser utenfor allfarvei. Samlingsplassene byr på konsepter der oppfinnsomhet, besluttsomhet, snarrådighet og sosial kreativitet blir satt på prøve. Trening i å orientere seg med kart og kompass er et vesentlig innslag. Dagsturene går langs turtraseer som også brukes av ”den vandrende leirskole”. Materialer på små depoter i skogen brukes til gruppearbeider, som for eksempel det å bygge ei hytte med enkle red- skaper, lage en matematisk- eller kunstnerisk installasjon, eller opp- gaver knyttet til spennende matlaging på leirbålet med inspirasjon fra ulike kulturer. Alle turene og samlingsplassene vil ha veiledere med spesialkompetanser innen idrett, friluftsliv, kultur- og naturkunnskap. Samtlige turer skreddersys ut fra de behovene som gruppene har og tilpasses årstidene, vær- og føreforhold. Tilbudet starter våren Traseene og samlingsplassene er godt prøvd ut på forhånd. Mer informasjon om den vandrende leirskole og dagsturene kan fåes ved henvendelse via e-post til ”Barnas Landskap”: eller på tlf: Mer informasjon også på hjemmesiden: Bildetekster Bilde 1: Bratt opp gjennom steinura på Granberget Bilde 2: På jakt etter klippeblokkhula ved Dausjøen Bilde 3: Hyttebygging med honved, granbar og presenning Bilde 4: Min aller første aborfangst i Lillomarka