Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Jr. FIRST LEGO League – 2014.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Jr. FIRST LEGO League – 2014."— Utskrift av presentasjonen:

1 Jr. FIRST LEGO League – 2014

2 Jr.FLL i Skandinavia Hva er Jr.FLL?
praktisk rettet forsknings- og bygge prosjekt for barn fra 6 – 9 år har som mål å ta vare på barns iboende nysgjerrighet og kreativitet vektlegger samarbeid, læring, samfunnsengasjement og problemløsning - rekrutterer til deltagelse i FLL

3 Jr.FLL i Skandinavia Hva skal deltagerne gjøre?
Med bakgrunn i årets tema i FLL, forske på en god løsning på et problem. Designe og bygge en modell av LEGO klosser med minst en bevegelig del. Presentere laget og forskningsprosessen ved hjelp av en poster. Stille ut sin LEGO-modell og poster i en egen PIT på en FLL turnering. Delta på åpningsseremonien til FLL turneringen Gjøre en enkel presentasjon for PIT-dommere. Ingen konkurranse. Alle får medaljer. Varighet: timer (på turneringsdagen)

4 Jr.FLL i Skandinavia Organisering
- Lag med deltagere i alderen 6 – 9 år Skole- eller fritidslag Lærere eller foreldre som veiledere Som FLL passer det godt som et skoleprosjekt - Samme prosjektperiode som FLL Ingen robot trengs. Modellen må bygges av LEGO- klosser. Modellen må ha minst én bevegelig del. Regler for størrelse på modell. Poster skal presentere laget og prosessen frem til løsning på forskningsoppgaven Det er mye læring i å håndtere en krevende prosess!

5 Jr.FLL i Skandinavia LEGO-modellen 1- 2-
All type LEGO kan benyttes og man trenger ikke noen spesielle LEGO-sett. Modellen må være knyttet til temaet. Det er størrelsesbegrensning på modellen, 38 x 38 cm, og et krav at det skal være minst en bevegelig del, drevet av en motor. Skal man kjøpe LEGO anbefales ett av disse to alternativene: 1- • 9384 LEGO® Bricks Set (884 pieces) • 9686 Simple and Powered machines • 9286 LEGO® XL Base Plate (38 x 38 cm) 2- Ingen robot er påkrevd, men man kan benytte LEGO WeDo om ønskelig. Dette egner seg godt for de eldste barna og er en fin oppladning til FLL. Her får elevene innsikt i bygging og programmering av en enkel robot som bruker en motor og to enkle sensorer. • 9580 WeDo konstruksjonssett • WeDo – Software og aktivitetspakke Disse pakkene kan kjøpes hos InXcover.no (Norge) eller enkeltvis hos andre LEGO Education forhandlere.

6 Jr.FLL i Skandinavia Poster
Lages i sin helhet av laget. Enten på en rektangelformet kartong, eller på en tre-delt kartong (Som på bildet). Skal stå på bordet. Skal inneholde informasjon om - laget - forskningen som laget har gjort - modellen og de bevegelige delene

7 Jr.FLL i Skandinavia Påmelding
Lagene melder seg på under Påmelding på junoirfll.org Priser: NOK/550DKK/650SEK Påmeldingsavgiften inkluderer 6 t-skjorter til barn og én t-skjorte til voksen veileder, årets oppdrag og tilgang til egne lagsider på Hjernekraft.org. Om der er flere enn 6 barn på et lag kan ekstra t-skjorter bestilles utenom. 

8 Jr.FLL i Skandinavia Hva innebærer dette for deres turnering?
Har plass til et PIT-område for Jr.FLL på turneringen Ett bord på hver PIT (Eventuelt stoler) Dommer(e) til presentasjonen og utdeling av medaljer Lagene i Jr.FLL må få delta på åpningsseremonien sammen med FLL lagene Kunne tilby veiledermøte til veilederne Rekruttere lag til egen Jr.FLL-turnering Distribuere T-skjorter til egne lag Presentere lagene og tidspunktene for presentasjonene i programmet.

9 Jr.FLL i Skandinavia FIRST Scandinavia tilbyr: Påmeldingssystem
Oversetting og publisering av oppdraget Presentasjon til info møter Vervebrosjyre Nettsider med oppdrag, ressurser og veiledninger Diplom mal Opplæring og support til lokale turneringer. Primært telefon og mail. Frist for FLL-turnering å melde sin interesse for å arrangere Jr.FLL er 1. april.


Laste ned ppt "Jr. FIRST LEGO League – 2014."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google