UTDANNING FOR BÆREKRAFTIG UTVIKLING

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PRESENTASJON FOR NUMEDAL VGS OPPSTART HØST 2012 TEMA: MIGRASJON PROSJEK TITTEL: TRAVELOGUES COMENIUS MULTILATERAL SCHOOL PARTNERSHIPS Comenius prosjekt.
Advertisements

Tidlig Innsats Early Years 1. – 4. årstrinn
1 Tittel på foredraget Navn foredragsholder Tid og sted Hvordan kan vi forstå menighetsutvikling i norsk folkekirke? Harald Hegstad Bergen 2. februar 2010.
Ekstern skolevurdering Sandnes skole,
Inkludering i idrettslag Børre Rognlien 2. visepresident
Etablering av ”MATEMATIKKROM”
Utviklingsprosjekt Region nord Mål for dette året • Finne et interesseområde/tema ( 3-4 samarbeider) • Planlegge undervisningen med grunnlag.
Systematisk bruk av klasseregler Introduksjon av klasseregler for å fremme konsentrasjon og god arbeidsinnsats Gunn Kragseth & Henry Liamo. Utadrettet.
Hvordan arbeide med likestilling og likeverd i barnehagen?
Na 105 Naturfagdidaktikk Gerd Johansen,
Unge & Rus Erfaringer og knyttet til planlegging og gjennomføring av tiltaket Unge og Rus Torsdag 4. juni 2009 Andreas Kjærnet Oddvar H. Heen, Årvoll skole.
Velkommen DET ER MITT VALG Et utviklingsprogram for arbeid
Vi møter sommeren med respekt og undring… med utgangspunkt i eget ståsted er vi nysgjerrig i møte med * ulike årstider – nye erfaringer *små og store dyr.
Vårt Lokalsamfunn En oppdagelsesferd på samspill mellom mennesker,
VELKOMMEN TIL STØVER SKOLE
Sør-Afrika KFUM Tensing
Rune Sødal, NF og Odd Haddal, NKF
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
Velkommen til foreldremøte for neste års første trinn
Ungdomstrinnsstrategien Hva er nytt? Personalmøtet GFU – Vibeke
VELKOMMEN TIL VIK SKOLE
Innføring i fagdidaktikk – samfunnsfag 1
Friskere for LIVET! Hyggelig atmosfære Individuell samtale
Verktøy i arbeid med kvalitetsvurdering
Presidentsamling/PrePETS Momenter Første formelle samling for innkommende presidenter rotaryåret Formål med samlingen – –(For.
TIMSS 2011 Matematikk og naturfag 8. trinn og 4. trinn Liv Sissel Grønmo Institutt for lærerutdanning og skoleforskning Universitetet i Oslo.
Meld. St. 18 (2010–2011) En inkluderende skole – hvorfor og hvordan
Samkommunestyret – Grete Ludvigsen 1 Orientering til samkommunestyret Samkommuneplan.
Foto: Carl-Erik Eriksson Realfagsamlinger – i Trondheimsskolen MESTRING _ MOTIVASJON _ MULIGHETER.
VELKOMMEN TIL BRAGERNES SKOLE VI VIL TRIVES VI VIL LÆRE
Rakkestad ungdomsskole Entreprenørskap Hva er så bra med faget? Entreprenørskap skaper en praktisk hverdag for elevene som de kan styre og legge.
Et opplegg for å bygge livskompetanse og samhold
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Tanker om barnehagens læringsmiljø
KUNNSKAPSLØFTET UNNEBERG SKOLE
Strilatun, Seim 5.Februar 2010
ZIPPYS VENNER Du står fritt til å gjøre denne presentasjonen mest mulig til din egen. Legg gjerne til konkrete bilder og tekst du ønsker å ha med, og du.
"God bagasje på livets reise."
UTDANNING MODUL 2 A - Grunnskolen 1. – 10. klasse
Magritt Lundestad, høgskolelektor, pedagogikk, FLU,
GNU Science A Bergartenes kretsløp.
VÅRT LOKALSAMFUNN En oppdagelsesferd på samspill mellom mennesker, næringsliv og offentlige tjenester i et lokalsamfunn.
Undervisningssektoren 2015
Ue.no Våre familier FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Myra skole – foreldremøter Høsten 2011 Informasjon
LEKE,LÆRE,LE – sammen gjør vi det! Visjon Røyslimoen skole 2013.
Aktivitetstimen Gruben ungdomsskole Mo i Rana. Bakgrunn Ønske om å stimulere ungdom til mer idrettslig aktivitet i skoletida Idrettslig aktivitet der.
Fagartikkelen Arbeidskrav for å få gå opp til muntlig eksamen våren 2009.
Nasjonale utfordringer i lærerutdanningen Per Botolf Maurseth Utdanningsforbundets konferanse om lærerutdanning 29. Januar 2007.
Velkommen til Tastarustå skole
Skolen som lærende organisasjon NFFL
Program for ungdomskolen i faget ”Utdanningsvalg”
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
Rektors rolle i Den kulturelle skolesekken Mosjøen 4. juni 2008.
Du och jag, Alfred! «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en Alfred for noen barn?» «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en «Alfred» for.
Avfallshåndtering Som et eksempel på begrepet bærekraftig utvikling Ekskursjonsted og læringsarenaer.
Oppfølging av kompetansestrategi… Bruk av resultatledelse i arbeidet med Kompetanse for Mangfold Tiller 9. og 10. februar 2016.
Framtid - Samspill - Skaperglede
Utruste til et godt liv gjennom trygghet, kunnskap og humør
Tittel Undertittel som beskriver aktiviteten deres
Tittel Undertittel som beskriver aktiviteten deres
Tittel Undertittel som beskriver aktiviteten deres
Hva er et menneske? Å tro at «menneskets hensikt er å arbeide» får andre konsekvenser for livet, enn å tenke at «menneskets hensikt er å bygge gode relasjoner»
Bærekraft og global bevissthet
Klikk på bildet for film.
SIUs samfunnsoppdrag «SIU har en nasjonal rolle som pådriver for internasjonalisering i hele utdanningssektoren. Gjennom SIUs virke skal enkeltmennesker,
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
«Alle med» Skåredalen skole
Fra valg til læring.
Utskrift av presentasjonen:

UTDANNING FOR BÆREKRAFTIG UTVIKLING Forandring av bevissthet, for en bærekraftig fremtid Odense 2010

FLAKTVEIT SKOLE Utdanning for bærekraftig utvikling Elever 415 Alder 6 – 13 Personale: 55 Lærere: 34 Nasjonaliteter: 16 Skoletid 8.30 – 14.00 Skolefritids opplegg for elever på 1. – 4. trinn fra kl. 07.15 til 16.30 Odense 2010

SITUASJONEN I DAG Hvordan? Utdanning for bærekraftig utvikling SITUASJONEN I DAG Store globale klimautfordringer Alle barn er en del av den samme verden Det finnes ingen de andre, det er egentlig bare vi. Målet må være: Enough - for all - for ever! For å forandre fremtiden, må vi forandre vår bevissthet. Hvordan? Odense 2010

Utdanning for bærekraftig utvikling Hvordan klarer vi å gjøre utdanning for bærekraftig utvikling til et tema som preger all undervisningen i skolen? Bærekraftpyramiden Vi skal gjennom undervisningen lære elevene å: Forstå og ta vare på seg selv. Forstå og ta vare på hverandre. Forstå og ta vare på lokalmiljøet sitt. Forstå og ta vare på naturen. Forstå og ta vare på kloden. Ta gode, bærekraftige beslutninger for fremtiden, i et demokratisk fellesskap. Ødegård 2007 Odense 2010

Plakater i hvert klasserom Utdanning for bærekraftig utvikling Plakater i hvert klasserom Odense 2010

Utdanning for bærekraftig utvikling PRIORITERINGER Utdanning for bærekraftig utvikling skal være en naturlig del av hele vår hverdag, gjennom 4 prioriteringer: Gode praktiske fellesprosjekter. Bringe naturen nærmere Læreplan-forandringer Vekt på positiv tenking omkring fremtid Elevene må erfare at de tar del i aktiviteter som betyr noe i det virkelige liv, og at de kan påvirke fremtiden. Odense 2010

Utdanning for bærekraftig utvikling POSITIV TENKING Til tross for global oppvarming og trusler om forandringer, må vi gi våre barn HÅP for fremtiden. Vi er forpliktet til å være konstruktive og bruke positive ord når vi beskriver mulighetene i verdens fremtid. Slik kan de bli AKTIVE DELTAKERE i de nødvendige forandringene og ikke bare passive tilskuere. Odense 2010

Forandringer kommer gjennom kunnskap - Utdanning for bærekraftig utvikling Forandringer kommer gjennom kunnskap - Bærekraftige forandringer kommer gjennom BEVISSTHET. Basert på kunnskap, verdier og aktiv deltakelse. Odense 2010

Årets store fellesprosjekt. Utdanning for bærekraftig utvikling ”Ingen tid å miste!” Årets store fellesprosjekt. Teaterforestilling med fokus på utdanning for bærekraftig utvikling, der hele 7.trinn er involvert. Skrevet av vår lærer Gunnar Helås. Vist for skolens foreldre og elever, innbudte gjester og på konferanser, en nasjonal og en internasjonal. Odense 2010