Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

«Alle med» Skåredalen skole

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "«Alle med» Skåredalen skole"— Utskrift av presentasjonen:

1 «Alle med» Skåredalen skole
Bakgrunnen for prosjektet Hensikten med prosjektet Skåredalen skole / Tømmerdalen 15, 5533 Haugesund / Telefon: / E-post:

2 Inkluderende spesialundervisning
Samarbeid mellom skoler Strukturendringer?? Hva betyr dette? TPO plan Sammen med Austrheim, Hauge, PPT og SSB har vi utarbeidet et prosjekt. Vi startet med et skolebesøk på Vaulen skole, Vaulen skole har sett på endringer gjort av Nossebro skole i Sverige. Forskning og resultater viser til positive resultater med denne strukturendringen. Ja - det blir en stukturendring, men ALT blir ikke endret. Vi er allerede i gang med flere av tankene i varierende grad på forskjellige trinn. Ressursteamet vårt, Parallellegging av fag, med styrkningslærer, intensive kurs, kontaktlærere som har en del av SNO og SPU for å nevne noe av det. Vi ønsker et godt læringsmiljø for elevene og dere. Benytte ressursene best mulig slik at de rommer flere. Dette er et omfattende tema og jeg kommer til å komme inn på hva det det betyr for dere, for elevene og får vårt videre arbeid/fokus. Viktig at vi holder tankene på helhet/system enn på individnivå akkurat nå. Spørsmål og kommentarer gjennomgår vi etterpå, ønsker å formidle tankene våre først. Skåredalen skole / Tømmerdalen 15, 5533 Haugesund / Telefon: / E-post:

3 Spesialundervisning Elever som ikke får tilfredsstillende utbytte av den ordinære opplæringen, har rett på spesialundervisning Derfor skape best mulig ordinær undervisning Skåredalen skole / Tømmerdalen 15, 5533 Haugesund / Telefon: / E-post:

4 Best mulig ordinær undervisning
Sammen om TPO, bruke hverandres styrke/kompetanse Spesialmetodikk inn i klasserommet, større mulighet for praktisk og variert undervisning Delekultur Jobbe systematisk og kunnskapsbasert sammen Bedre samlet oversikt Mindre forstyrrelser med elever inn og ut Styrkning i deler av fagene norsk, matematikk og engelsk Elevene: mer motivert, sosial gevinst, går ikke glipp av noe annet Skåredalen skole har 8,1 % spesialundervisning vs nasjonalt 6%. Økonomisk: økonomi tvinger oss til å tenke, få oss til å undersøke i forskning og andres erfaringer. Dere sitter kanskje med samme tanke som vi satt med helt i starten med SSB tilstede, hva om vi lykkes? Får vi gode resultater gjennom dette, skal ikke vi kuttes pga det. Evt andre faktorer som påvirker så lenge tildelingsmodellen er slik den er. Elevfaktor som vist tidligere er styrende. Forskning/erfaring fra andre skoler: Lars Myhr, Hedmark Skåredalen skole / Tømmerdalen 15, 5533 Haugesund / Telefon: / E-post:

5 «Alle med» på Skåredalen
Forskning støtter dette, jmf Nordahl, Myhr, Haug, Hattie m.fl Politikerne vil dette Skoleeier vil dette Vårt lokale PPT vil dette Ledelsen på Skåredalen vil dette Hvordan få dere til å ville dette? Har en del utfordringer: Tid til samarbeid, kunnskap/erfaring, rolleavklaring, ansvarsfordeling, lik praksis på hele skolen?, innstilling til endring, samarbeidspartnere Skåredalen skole / Tømmerdalen 15, 5533 Haugesund / Telefon: / E-post:

6 «Alle med» på Skåredalen
For å lykkes med endring, så må vi alle se nytten og være inkludert i prosessen Har lyst å gå veien sammen med dere. Alle med Vi ønsker konstruktive tilbakemeldinger og dialog Vi vil legge til rette for samarbeid Vi er i utgangspunktet åpne og fleksible, MEN ikke unnvikende på målet. Vi tror at dette er til det beste for elever og lærere. Oppstart høsten 2016 Dette er vårt mandat, flere stortingsmeldinger som går på dette. Vil være en prosess, skolen er stadig i endring og vil alltid være i endring. Skjult agenda? Nei, samme ønske som dere. Skåredalen skole / Tømmerdalen 15, 5533 Haugesund / Telefon: / E-post:

7 TPO plan I uke 10 og 11 vil vi presentere/jobbe med TPO plan for Skåredalen skole Anita ved Skåredalen skole startet før dette prosjektet, med å lage til en TPO plan. Skåredalen skole / Tømmerdalen 15, 5533 Haugesund / Telefon: / E-post:

8 «Alle med» veien videre
TPO planen «laguttaket»(disponering av personalet) planleggingsdager høst Evaluering av «Alle med» Skåredalen skole / Tømmerdalen 15, 5533 Haugesund / Telefon: / E-post:

9 Hvordan få «alle med»? Suksesskriterier
Åpenhet Respekt for gjeldende praksis (utvikling /endring) Takhøyde Medvirkning Eierforhold – felles forståelse Tydelig ledelse - felles forpliktelse – klare forventninger Informasjon Tid – realisme – hva er mulig nå? Forskning Evaluering – justeringer ved behov Skåredalen skole / Tømmerdalen 15, 5533 Haugesund / Telefon: / E-post:


Laste ned ppt "«Alle med» Skåredalen skole"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google