Sinne Film:

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Tør å sette grenser! Diskusjonsopplegg om ungdom og alkohol -
Advertisements

Skjønnlitterær fortelling
Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
De dårige følelsene. Veiene ut..
FAKTA om barn i Norge: mottok tiltak fra barnevernet
Aggression Replacement Training
Velkommen til lederkurs kveld 2 på BMB
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
VELKOMMEN TIL URO OPPLÆRING
Hva hører du når du lytter? Hvem blir du når du svarer?
LÆR DEM Å LEDE. LÆR DEM Å LEDE MARIA Det kan virke som om Maria er en rolig innadvendt person. Hun er stille. Hun liker å lytte til Jesus. Hun.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Den store ID-quizen Hvem er du? - Ta testen nå!.
I dag snakker vi om psykiske problem:
mottok tiltak fra barnevernet vokser opp i fattigdom opplevde at foreldrene skilte seg barn vokser opp med alkoholmisbruk.
God morgen! Tanker etter i går?
Aggresjon.
Livsstilsending - uke 5 -
Problemløsning.
Felles tema i mars: Selvkontroll
HISTORISK- BIOGRAFISK METODE. Mer moderat forhold mellom litteratur og historie. Også her er man opptatt av kontekst, men i form av avsender og forfatter.
Følelser Følelsene er en sterk drivkraft i oss og styrer mange av handlingene våre Eksempler på følelser: Glede Sinne Frykt Tilfredshet Skyld Skam Lykke.
Drama som læring Noen tips til aktiviteter. Samvittighetens røster En elev personaliserer personen som har et dilemma, et problem eller etisk utfordring.
Kapittel 35 Hans forteller om jobben som sosionom Hans ønsker å hjelpe andre mennesker.
0 Psykologisk førstehjelp - å snakke vennlig til seg selv og andre Solfrid Raknes, psykologspesialist.
Aggresjon. Aggressivitet Begrepet aggressivitet beskriver en stabil tendens til å utføre negative handlinger, noe som kan karakteriseres som et personlighetstrekk.
Time 1 FØLELSER.
En faktor i utvikling av teori om sinnet og sosial kompetanse
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Nerdrumshagen Barnehage
Helsesøsterkongressen 2017
Velg selv er en film  med tilhørende  samtaleopplegg for tweens, aldersgruppen 9-13 år. Vi ønsker at samtaleopplegget skal skape refleksjon rundt rus-
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se neste.
Gang.
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
VEILEDNING Psykologisk førstehjelp, mellomtrinnet
Roller og forventninger
Psykologisk førstehjelp, mellomtrinnet
Psykologisk førstehjelp
Nysgjerrighet Hva er du nysgjerrig på akkurat nå?
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Medfølelse Til dette temaet er noen av bildene ganske tøffe. Disse er samlet mot slutten. For de yngste elevene må en vurdere om det er lurt å hoppe over.
Makt & myter Velkommen En god start kan være å få alle til å reise seg opp, og være med på en enkel lek eller bevegelsessang.
Anita forteller (FORSIDE) om søndagsskolen og de sinte mennene.
Toleransevinduet Lærer forklarer. Snakke om at læring, vennskap og deltakelse får vi bare til når vi er inne i toleransevinduet. Noen har smale, noen har.
Å være trist Spør elevene om hvorfor de tenker denne jenta er trist.
Mobbing og psykisk helse (Ungdomstrinnet)
Fest & følelser Velkommen
Konflikt Forslag til spørsmål: - Hva ser dere på bildet?
Redsel Spør elevene om hvorfor de tenker denne jenta er redd
Vennskap for 1. og 2. klasse.
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Venner & valg Velkommen.
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se lysbilde.
Hvordan støtte barn og unge når ALS rammer familien
Denne presentasjonen er ment for ungdom
Denne presentasjonen er ment for barn 9-12 år
Vold Hva tenker dere om dette bildet?
Smerteuttrykk og smertemestring
SMISO Hamar et selvhjelpssenter for:
Å bygge selvfølelse hos ungdom ved å lytte til dem
Å se andre innenfra og seg selv utenfra
Norsk Forening for Kognitiv Terapi Ferdighetstrening
Fysisk og psykisk helse
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Følelser Læring for livet 9.trinn.
Den tredelte hjernen Læring for livet 9.trinn.
Velkommen til foreldremøte om
Utskrift av presentasjonen:

Sinne Film: https://www.youtube.com/watch?v=Vcg2qkNFS8k Samtale: Hva kan være grunnen til de ulike reaksjonene? Noen av reaksjonen vi ser her kan ligne på sinne? Hvilke andre følelse kan disse ungdommene kjenne på?

Sinne Hva tenker dere denne gutten føler? Hvor sitter følelsen i kroppen? Hva kan være historien til gutten på bildet?

Sinne Hvordan snakker vi til hverandre når vi er sinte? Hvordan lytter vi til hverandre når vi er sinte? Kan dere se hvem som snakker og hvem som lytter på dette bildet? ( få ut aggresjon, få henne til å forstå, få henne til å høre på han, vinne krangelen, kanskje noen ser på..) Hva tror dere gutten på bildet gjør? Hva ønsker han å få til? Hva tror dere jente på bildet gjør? Hva ønsker hun å få til?

Sinne Hvordan tror dere gutten på bildet har det inni seg? Hvordan ser ansiktet ut? Hva kan ha skjedd?

Sinne Sinne er i utgangspunktet ingen farlig følelse. Det er sunt å ha evnen til å bli sint og til å reagere dersom grensene våre tråkkes over eller vi blir krenket.. Av og til reagerer vi med sinne, selv om følelsen som satte det hele i gang var en annen. Kanskje var vi egentlig i en situasjon som gjorde at vi ble lei oss? Eller kanskje ble vi egentlig redde? Snakk om situasjoner der det er helt greit og noen ganger helt nødvendig å bli sint. Samtidig er det ikke alle måter å bli sinte på som er gode for oss selv eller andre.

Sinne Hvordan kan sinne se ut? Snakk om bildene og kom med andre forslag til «innadvendt» sinne.

Sinne Hvordan er det vanlig å reagere når en blir sint? Hva kan man gjøre når man er skikkelig sinna? Hva er vanlig å gjøre? Hva er lurt å gjøre? Hva er lurt å øve på?

Sinne Fortelle om en person som skal over gaten, men som blir dyttet bakfra. Alarmen går og sinnet vokser, men så snur personen seg og ser dette: Vi bildet! Snakk om at man av og til blir sint uten at noen egentlig har vært urimelig mot en.    Noen ganger kan vi misforstå det noen sa eller gjorde og bli sinte «uten grunn». Har noen opplevd dette? Samtale. Noen ganger kan de «automatiske» tankene som kommer når vi blir sinte, lure oss. «En frekk person bak meg, prøver å ta livet av meg». Ved å legge merke til det vi tenker og spørre oss selv om det stemmer, kan vi noen ganger påvirke det vi føler.

Sinne Tredelte hjerne. Alarmen som går. Beskriv prosessen. Om elevene husker, kan noen av dem beskrive. Snakk om kapteinen. Hva bruker å skje med ham når du er sint? Stikker han i tilfelle langt av? (Rett utenfor døra, langt ned i veien, til månen etc.) Hvor lenge bruker han å være borte? Hva skal til for at kapteinen skal få lyst til å komme tilbake? (En luftetur? God musikk på ørene? Litt tid på rommet? Etc Hender det at alarmen går uten at det egentlig er noen som har gjort deg noe vondt?

Sinne Hva er lurt å gjøre når vi er på vei inn i sinne? Kom med mange forslag. Løpe en runde? Drikke et glass vann? Telle til ti? Ta sit-ups? Time-out? Høre på musikk?

Sinne Hvordan tror dere barn ville reagere dersom de var sammen med disse to voksne, for eksempel i en familiebursdag? Tror dere barna ville bli redde? Presisere at voksne har ansvar for å kontrollere sinnet sitt. Det er ikke barns og unges oppgave å blidgjøre den voksne, eller gå på tå for «å ikke vekke sinnet». Mennesker som har et alvorlig sinneproblem kan få hjelp, og det klokeste man kan gjøre om man opplever at vokse blir sinte på en utrygg måte, er å si fra til noen man stoler på. Eller; kanskje tenker noen om seg selv at de har problem med å styre sinnet sitt? Både barn og voksne kan lære seg å bli sinte på bedre måter. Om du har fått noen tanker i dag som er vanskelige å ha alene, kan det være lurt å snakke med noen de har tillit til, det kan for eksempel være noen hjemme, lærer, sosiallærer eller helsesøster.