Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

I dag snakker vi om psykiske problem:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "I dag snakker vi om psykiske problem:"— Utskrift av presentasjonen:

1 I dag snakker vi om psykiske problem:
Hvordan vet vi om andre barn har det bra? Hva gjør vi når vi tror at noen ikke har det bra? Hvem kan hjelpe hvis noen trenger hjelp? Hvordan er vi en god venn for en som av og til har det vondt inni seg?

2 Hva er psykisk? Psykisk betyr følelser og tanker
ALLE har både kropp og psyke!

3 Hva er psykiske problemer?
Problem med tankene og følelsene våre Av og til har vi det så vondt at vi ikke klarer å rydde opp i problemene på egen hånd.

4 Hva er psykiske problemer?
Vi kaller det et psykisk problem hvis: tankene og følelsene dine styrer deg på en måte som gjør at du ikke lenger kan gjøre de tingene du må eller har lyst til du fungerer dårlig sammen med andre problemene varer over lengre tid du kanskje også får vondt fysisk

5 Hvordan vet vi om andre barn har det bra?

6 Gjett hva det er med meg! – rollespill 
I denne øvelsen skal vi trene på å spørre om hva som plager en annen Alle får kjenne på hvordan det er å bli spurt om sitt problem Grupper på 3 Hver sin tur å ha et problem – alle må prøve De andre spør spørsmål til de gjetter riktig – den som eier problemet får bare nikke eller riste på hodet til svar Eksempel på problem: Jeg har kjærlighetssorg Det er mye baksnakking i klassen Foreldrene mine krangler Jeg blir mobbet på skolen Jeg føler meg utenfor Jeg er ikke like flink som andre Jeg liker ikke å dusje på svømming Mamma er alvorlig syk Ingen forstår meg Broren min plager meg

7 Hva gjør vi når vi tror at noen ikke har det bra?

8 Hvem kan hjelpe hvis noen trenger hjelp?
Foreldre Lærer Helsesøster PPT Ressursteam Barnevern, (VIT-team, PMTO) BUP Psykiatrisk sykepleier Lege Politi Internettsider Hjelpetelefoner ?

9 Hvordan er vi en god venn for en som av og til har det vondt inni seg?

10 Takk for i dag!


Laste ned ppt "I dag snakker vi om psykiske problem:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google