Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Denne presentasjonen er ment for barn 9-12 år

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Denne presentasjonen er ment for barn 9-12 år"— Utskrift av presentasjonen:

1 Denne presentasjonen er ment for barn 9-12 år

2 Seksuelle overgrep Det finnes gode og dårlige hemmeligheter. Er det noen av dere som har hatt noen gode hemmeligheter som bare dere og noen få andre vet om? Hvordan kjennes det ut at man vet noe fint som er hemmelig? Hva tror dere at jenta sier til gutten?

3 Seksuelle overgrep Musikk (den ligger helt sikkert også på nrk) Aksel fra MGP junior 2014 Denne handler om at han ikke har noe å tape ved å sende inn sangen sin til MGP. Vi trenger mot for å komme fram med det fine vi har inni oss, som musikk og tekst. Kanskje trenger vi noe av det samme motet for snakke med noen om det som er mest vanskelig i livet også?

4 Seksuelle overgrep https://www.youtube.com/watch?v=GPFN8JBLLG0&t=6s
Hva var det faren gjorde? Gutten i filmen sier at pappaer ikke skal gjøre sånn. Er dere enige i det? Hva var det som gjorde at klumpen i magen forsvant? (Hun fortalte til en voksen at pappaen tok henne på tissen, og at hun måtte ta ham på tissen.) Noen vil si at klumpen i magen aldri blir helt borte, hva tenker dere om det? Hvorfor tror dere det hjalp å fortelle en voksen? Hvis du har en venn som har en vond klump i magen, hva kan du gjøre?

5 Seksuelle overgrep Hva tenker dere om at det er noen voksne som vil ha sex med barn? Kan slike overgrep skje mot både jenter og gutter? Kan seksuelle overgrep begås av både menn og damer?

6 Seksuelle overgrep Disse barna har opplevd seksuelle overgrep, hvordan tror dere at de har det?

7 Seksuelle overgrep Hvis vennen din har opplevd overgrep – hvordan kan du hjelpe? Hvorfor er det viktig å snakke med noen voksne? Hvilke voksne på din skole kan hjelpe? Hvordan kan man fortelle en voksen på skolen at man ønsker å fortelle noe?

8 Seksuelle overgrep Hvorfor er det vanskelig å søke hjelp?
Gi gode grunner for å fortelle om seksuelle overgrep.

9 Seksuelle overgrep Hva tenker dere om å sende nakenbilder på nett?
Hva er det beste å gjøre hvis man har delt nakenbilder av seg selv på nett? Hva tenker dere om å treffe noen dere har blitt kjent med på nett?

10 Seksuelle overgrep Hvem kan vi spørre om hjelp hvis vi har opplevd seksuelle overgrep? Lag gjerne en liste om hvem som kan hjelpe, hjelpere man kjenner, hjelpere på skolen, andre i kommunen, barnas alarmtelefon osv.

11 Det er ikke din skyld Seksuelle overgrep
Voksne som gjør overgrep mot barn sier noen ganger til barna at det er barnas skyld. Barna kan faktisk også tro på det. De kan også føle seg veldig lite verdt. Hvorfor er det så viktig å fortelle barn at seksuelle overgrep aldri er barnet skyld?


Laste ned ppt "Denne presentasjonen er ment for barn 9-12 år"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google