Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

God morgen! Tanker etter i går?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "God morgen! Tanker etter i går?"— Utskrift av presentasjonen:

1 God morgen! Tanker etter i går?
Sum sammen med din side kvinne i 2 minutter Om ikke så tar vi opp tråden der vi slapp den i går og starter dagen med og øve på det å samtale med barn

2 Å samtale med barn Hvorfor er det så vanskelig? Er det vi voksne som gjør det vanskelig? Hvordan vil barnet at man skal snakke med dem?

3 Hvordan skal voksne snakke med barn som de bekymrer seg for?
Her er noen av rådene fra barnehagebarn: Være med på lek Spørre barnet og snakke med det direkte Snakke snilt Den voksne må snakke med fin stemme – selv når hun eller han skal si nei Den voksne må forstå forskjellene. Forskjellene på å være lei seg en dag og være lei seg hele tiden. Være blid og glad «Det er lurt om vi vet hvem vi kan gå til om vi ikke har det bra. Dette må skolen og barnehagen fortelle med en gang vi begynner der. Si det tydelig». Dette er viktige tips til hvordan voksne kan møte barn. Rådene kommer direkte fra barn selv og er hentet fra Lier kommune og et prosjekt med barn og unges samfunnslaboratorium.

4 Fra spesialisten: Det er viktig å spørre barnet om hvordan barnet har det. Om en voksen er bekymret for et barn, du som voksen må følge med selv om barnet sier nei når du spør. Om du ser at barnet føler seg presset, ikke press videre, men ta det opp noen dager senere. Snakk med barnet alene! Eller gi barnet et valg. Når et barn først forteller til en voksen at det sliter, da stoler barnet på vedkommende. Det er viktig å vite. Og da må den voksne følge opp. På det første spørsmlet: Hvordan har du det , men hva svarer du som oftest? Fint takk og du? Hvordan kan man tilnærme seg barnet med en annen formulering? «Jeg synes at at du såg …Barnet: Nei, Da tok jeg feil!

5 Gruppeoppgave «Samtale med barn»
Gå sammen i gruppen og del dere opp som dere ser på gruppeinndelingen «Samtale med barn» Roller: barnet, voksen, observatør. Bytt på rollene så alle får vært alle roller. Tid tilbake i plenum? I løpet av dagen skal dere ha hatt alle roller som er i øvelsene. Att du ikke plutselig bare har hatt en og samme rolle i gruppe oppgavene Tilbake i plenum 09.45?


Laste ned ppt "God morgen! Tanker etter i går?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google