Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Nysgjerrighet Hva er du nysgjerrig på akkurat nå?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Nysgjerrighet Hva er du nysgjerrig på akkurat nå?"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Nysgjerrighet Hva er du nysgjerrig på akkurat nå?
Hvorfor er vi nysgjerrige? Hvor i kroppen kjenner du nysgjerrighet? Hvorfor trenger vi nysgjerrighet?

3 Nysgjerrighet Kan dere huske en gang dere var veldig nysgjerrige?
Noe dere hadde veldig lyst til å få rede på, eller få lov å se, eller lukte på eller prøve? Er dere nysgjerrige på gaver som er pakket inn? Er dere nysgjerrige på hva venner holder på med noen ganger?

4 Nysgjerrighet Vet dere hvem disse var? Einstein var en kjent forsker.
Leonardo da Vinci var en forsker og oppfinner. Vet dere hva de var nysgjerrige på? Hvordan henger nysgjerrighet sammen med læring? I hvilke yrker tenker du det er viktig med nysgjerrighet?

5 Nysgjerrighet Hvorfor hopper noen i strikk?
Hvilken følelse tror dere personen ønsker å oppleve? Kan dere nevne andre ting som vi gjør fordi vi er nysgjerrige? Kan dere nevne eksempler på situasjoner hvor en må vurdere nysgjerrighet opp mot risiko?

6 Nysgjerrighet Er det noen ganger man ikke kan/bør forfølge nysgjerrigheten? (Noen ganger kan det være farlig for oss, og noen ganger kan det skade andre.) Kan sladder ha noe med nysgjerrighet å gjøre? Hvordan Hvis du får vite en hemmelighet om noen andre, hva skal du gjøre da? Skal vi alltid holde tett? Nysgjerrighet må reguleres i farlige situasjoner som utprøving av stoff, fyrstikker, fossefall..

7 Nysgjerrighet Hvorfor er jeg som jeg er?
Hvorfor er vi så forskjellige? Hvorfor er vi mer nysgjerrige på noen mennesker enn på andre? Hvorfor kan for eksempel gutter være ekstra nysgjerrige på jenter og omvendt? Hvorfor er det ikke alltid slik?

8 Nysgjerrighet Finnes det eksempler på at dyr kan være nysgjerrige?
Hvordan går det med dyr og mennesker hvis man ikke hadde vært nysgjerrig i det hele tatt og bare interessert i det som er kjent og trygt?

9 Nysgjerrighet Når noen visker sammen, blir dere nysgjerrige da?
Er det en god nysgjerrighet eller ikke? Kan den også være litt skummel, er det meg de visker om? Dersom gutter ser disse jentene som visker, tror du de tenker at det handler om forelskelse da? Kanskje litt spennende?

10 Hva skulle du gjerne vite i dag..
Nysgjerrighet Hva skulle du gjerne vite i dag.. -om hvordan livet er for deg om ti år? Om du kunne få svar på et eneste spørsmål som gjaldt deg selv om ti år, - hva skulle det være?


Laste ned ppt "Nysgjerrighet Hva er du nysgjerrig på akkurat nå?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google