Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen"— Utskrift av presentasjonen:

1 Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Det er et ord som bibelen bruker ofte. Det er ordet kom. Nå har vi lest to bibelvers der de er Jesus som sier det ordet til oss. Kom te meg når du strever. Sier Jesus. Når strever du? Strever du med leksene? Kom te meg seie Jesus. Streve du med vennene dine? I dette bibelverset står det mer. Kom te meg når du har tungt å bære. Har du noe tungt å bære? Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen

2 I bibelen står det om fire menn som bærer den syke vennen sin til Jesus. De bar den tunge vennen sin og kom til Jesus med ham. Når de kom dit Jesus var, var huset helt stappa fullt med folk, de kom seg ikke inn døren. Vet du hva de gjorde? De klatre opp på taket og lage et hull. Så heiste de vennen ned til Jesus. Vennene ville at mannen skulle bli frisk. Vennene så at mannen var syk på utsiden, men når Jesus så på mannen. Så han mye mer. Jesus så at mannen var syk på innsiden også. Så først gjorde Jesus mannen frisk på innsiden. Han sa at all synden hans var tilgitt. Jeg tenker på om de vennene som satt på taket syns at dette var litt merkelig. De kunne jo ikke se inn i vennen sin. De kunne ikke se at han trengte å bli frisk på innsiden også. Ikke sikkert at de ble så glade da, for mannen kunne jo ikke gå ennå. Denne gangen gjorde Jesus noe mer, det var bare det at Jesus gjorde det viktigste først. Ikke det som vennene syntes var viktig, men det som Jesus syntes var viktigst. Etterpå gjorde Jesus mannen frisk på utsiden også. Da kunne mannen reise seg opp av sengen og så gikk han frisk heim...både inni og utenpå. Har du en venn som du bærer på. Kanskje en av dine venner er veldig lei seg. Kanskje du også har en venn som er syk. Det kan være tungt å bære en venn, men det er lurt å bære dem til Jesus, slik at Jesus kan gjøre noe for dem. Vi kan ikke vite hva Jesus vil gjøre når vi kommer til ham med vennene våre. Det er det Jesus som bestemmer. Det eneste jeg vet er at Jesus alltid hører oss når vi kommer til ham, det står nemlig i bibelen. Men det er ikke sånn at Jesus alltid gjør det vi tror han skal gjøre, eller det vi vil han skal gjøre. Det kan være litt plagsomt, og det kan være vanskelig å forstå. Men det eneste som er sikkert er at Jesus sier at vi skal komme til ham. Det sier han fordi han elsker oss. Når vi velger å komme til ham...for vi kan velge selv om vi vil gjøre alt alene, eller om vi vil komme til Jesus med det vi strever med og bærer på. Når vi kommer til ham, da samarbeider vi med den eneste som kan forstå alt vi tenker på, til og med når vi ikke klarer å si det med ord. Så da har vi lært at Jesus hører alltid, og at han alltid gjør noe, bare at av og til gjør han usynlige ting. Kanskje han gjør oss eller vennen våre friske på innsiden.

3 En annen gang Jesus sa kom, var når disiplene var ute i båten på geneseretsjøen.
Da de var midt ute på sjøen ble det plutselig en sterk motvind og veldig store bølger og disiplene ble redde. Da så de at Jesus kom gående mot dem, Jesus gikk imellom bølgene oppå vannet. Peter ropte til Jesus. Jesus hvis det er deg, han var usikke på om det avr Jesus. Hvis det er deg Jesus, så si at jeg skal komme. Da sa Jesus : kom! Og så kom Peter. Han hoppet ut av båten og så gikk han også på vannet. Det går jo egentlig ikke an, men for Jesus er alt mulig, så da går det an allikevel. Men vet dere hva som skjedde med Peter? Han sluttet å se på Jesus og så begynte han å se på bølgene.

4 Da skjedde dette. Peter sank som en stein. Jesus var veldig rask og rakte ut hånden og grep tak i Peter. Jesus hjalp Peter opp i båten igjen. Jeg lurer litt på hva Peter tenkte? Ser dere at Peter kom til Jesus, når jesus sa kom,Jesus sa kom til Peter, og han kom. Allikevel så druknet nesten Peter. Jeg tror ikke at det var særlig kjekt for Peter. Jeg tror det er slik for oss også noen ganger når vi kommer til Jesus. Det blir ikke så gøy som vi tror. Noen ganger når vi har snakket med JESUS, blir vi allikevel veldig redde etterpå. Det kan føles som om jesus ikke hører noenting. Men Peter lærte en ting , at han kunne stole på Jesus til og med når han sank ned i bølgene. Da kjente Peter Jesus si sterke hånd som dro ham opp igjen. Jesus gikk ikke fra ham. De andre disiplene satt i båten og var trygge, de fikk ikke prøve hvordan det var å gå på vannet. De fikk heller ikke kjenne Jesus si sterke hånd, for de trengte den ikke. Jesus si hånd kjenner du når du trenger den og du roper på ham, da kommer han. Peter var en mann som hadde lyst å komme til Jesus. Peter var en mann som hadde øynene sine vendt mot Jesus. Han glemte seg bare litt når han så de store bølgene. Da ble han så redd at han glemte å se på Jesus. Men Jesus ble ikke sur for det, Jesus vet at Peter og alle andre mennesker er slik. Peter ropte til Jesus når han sank. Derfor rakte Jesus ut hånda til Peter og Derfor så Peter hånda til jesus og kunne ta imot den, og bli reddet.

5 Dette bildet er av en annen mann som Jesus fortalte om
Dette bildet er av en annen mann som Jesus fortalte om. Denne mannen hadde to sønner. Den yngste sønnen, ville ikke bo hjemme mer. Han tok med seg alle pengene sine og flyttet til byen for å drikke og feste med vennene sine. Når sønnen hadde brukt opp pengene sine var det ingen som gadd å være venner med ham mer, så det avr ikke ekte venner. Sønnen ble så fattig at han måtte jobbe som grisepasser og spise grisemat. Til slutt orket han ikke mer. Han tenkte han skulle gå hjem til faren sin og spør om å få jobbe hpå gården hans. Faren var hjemme og ventet på sønnen sin hver dag. Han tenkte på sønnen sin heke tiden. Og det eneste han ville var at sønnen skulle komme hjem til ham. Hører dere at faren ligner på Jesus? Det er det samme Jesus sier til oss. Jeg lengter etter at du skal komme til meg. Når faren så sønnen sin. Da spramg han mot ham og ga han en stor klem, så glad ble han. Så glad blir Jesus når vi kommer til ham. Jesus vil dele med oss alt han har. Han er helt vill av glede når vi kommer til ham.


Laste ned ppt "Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google