Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Vold Hva tenker dere om dette bildet?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Vold Hva tenker dere om dette bildet?"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Vold Hva tenker dere om dette bildet?
Hvilke følelser og tanker tror dere mannen har? Hva tror dere dama føler og tenker? Tror dere de tenker klart? Tror dere han vil slå eller kvele henne? Hva tror du han vil gjøre etterpå? Hva vil hun gjøre? Om det er barn i naborommet, hvordan tror dere de har det, tror dere at de merker noe? Tenk dere at disse er samboere eller gift: Tror dere, eller håper dere, at det er noen mulighet for dama på bildet å få hjelp? Tror dere, eller håper dere, at det er hjelp å få for mannen på bildet? Og barna på naborommet? Hvilke hjelp skulle dere ønske at en slik familie kunne få?

3 Vold Bilde av noen som blir slått, barn – voksen, barn-barn
Hvordan oppleves det for barn når den ene forelderen er voldelig mot den andre? Tror dere barna blir redde? Hvem pleier barna å gå til når de er redde?

4 Vold Kan både kvinner og menn være voldelige?
Kan både kvinner og menn bo på krisesenter om de trenger beskyttelse fra vold? JA, mange menn og enda flere kvinner og barn bor på krisesenter i Norge. Der kan de få beskyttelse til de finner en trygg plass å bo når de flytter ut.

5 Vold Tror dere at det kan finnes barn på denne skolen som blir utsatt for vold fra voksne? Hvordan ville det være, tror dere, å gå på denne skolen og kanskje ikke tørre å fortelle at du ble slått hjemme?

6 Vold Kan det være vold uten at noen blir fysisk skadet eller får fysisk vondt?

7 Vold Bilde av Street-fight Hva skjer her?
Er dere redd for vold når dere er ute om kvelden? Er det mye vold der dere er? Hvilken type vold? Får de voksne vite om det?

8 Vold Bilde av noen som latterliggjør – en som griner
Hva tror dere har skjedd? Når går det over til å ikke være ok? Er mobbing vold? Bør man tåle det? Hvem bestemmer hvem som skal tåle hva?

9 Vold Er det lov å sende trusler på mobil? Kan man bli straffet?
Sende nakenbilder av andre? Tenk dere at denne gutten får trusler om at andre skal spre flaue bilder av ham. Hvordan tror dere det føles?

10 Vold bilde samtale trist barn/voksen eller alene
Hvorfor kan det være vanskelig å fortelle om vold til voksne? Hvorfor kan det være viktig å fortelle om vold til voksne? Hvem ville dere snakket med?

11 Vold bilde samtale trist ungdom/voksen eller alene
Hvordan tror dere det ville være å ha en voksen å snakke med? Hvordan ville det være å ha en voksen som trodde på det du fortalte, selv om det var noe som de fleste andre ikke vet noen ting om, som det å bli slått av sine egne foreldre for eksempel?


Laste ned ppt "Vold Hva tenker dere om dette bildet?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google