Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Smerteuttrykk og smertemestring

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Smerteuttrykk og smertemestring"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Smerteuttrykk og smertemestring
Hva er egentlig et smerteuttrykk? Gi eksempler på smerteuttrykk Hva kan smerten handle om? Hva tenker dere er ”vanlige” ungdomsutfordringer i dag? Kan noe av dette være smerteuttrykk? Hva kan ligge bak?

3 Smerteuttrykk

4 Smerteuttrykk Hva har skjedd i hennes liv siden hun kutter seg. Snakk sammen to og to. Lag en mulig historie. Be noen fortelle høyt for klassen.

5 Smerteuttrykk Ungdom i dag ruser seg mindre enn tidligere, men bruk av hasj har økt. Rus kan være et smerteuttrykk. Hva har skjedd i disse ungdommenes liv siden de ruser seg så mye? Lag flere mulige historier i klassen, gjerne to og to sammen.

6 Smerteuttrykk Personen på bildet tar farlige sjanser. Kan dere komme på flere eksempler på risikoatferd. Hvorfor gjør noen dette? Hvis det handler om et smerteuttrykk, hva kan ligge bak?

7 Smerteuttrykk Kan det å ”forsvinne” inn i en spillverden være et smerteuttrykk. Hvorfor velger noen en sånn uttrykksmåte? Kan man være sammen med andre via nettet, egentlig? Hvorfor møtes på denne måten? Hva er bedre/letter med denne måten å møtes på? Hva går man eventuelt glipp av?

8 Smerteuttrykk Hvorfor trekker noen seg bort fra alt og alle?
Hva er en mulig historie til denne personen. Snakk sammen tre og tre. Presenter historiene for hverandre

9 Smerteuttrykk Kan dette være et smerteuttrykk hos de voksne?
Hvordan ser voksnes smerteuttrykk ut? Hva kan barn/unge gjøre hvis de lever med voksne som har sterke smerteuttrykk? Hvem har ansvar for de voksnes smerte? Hvem kan hjelpe deg hvis de voksne ikke er trygge for deg?

10 Smerteuttrykk Diskusjon i gruppa om hvem som kan hjelpe når noe er veldig vanskelig. Forslagene skrives opp på en plakat som henges opp i klasserommet. En plakat de har utformet selv vil kanskje ha større betydning enn en vi har laget for dem? Den enkelte kan oppfordres til å beskrive en mulig vei ut av smerte når/hvis det blir aktuelt for dem.


Laste ned ppt "Smerteuttrykk og smertemestring"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google