Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Medfølelse Til dette temaet er noen av bildene ganske tøffe. Disse er samlet mot slutten. For de yngste elevene må en vurdere om det er lurt å hoppe over.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Medfølelse Til dette temaet er noen av bildene ganske tøffe. Disse er samlet mot slutten. For de yngste elevene må en vurdere om det er lurt å hoppe over."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Medfølelse Til dette temaet er noen av bildene ganske tøffe. Disse er samlet mot slutten. For de yngste elevene må en vurdere om det er lurt å hoppe over disse. Hvordan har gutten det? Hva har skjedd, tror du. Flere forslag? Hva trenger han nå? Flere forslag? Hvem kan gi han det han trenger? Hvis du var der, hva ville du gjort? Hadde du gjort det i virkeligheten?

3 Medfølelse Hvor tror du dette er? Hvordan har elefanten det? Hvem passer på han? Hva trenger dyr? Har du dyr, fortell…Hva gjør du for dyret ditt, fortell….

4 Medfølelse Hva trenger denne mannen? Hva føler han? Hva ville du gjort om du var der? Hva skjer når fotografen har gått? Hva skjer når det blir natt?

5 Medfølelse Hvem ser du på bildet? Hva føler de for hverandre? Er det lettere å vise medfølelse når du er glad i noen, enn hvis du ikke kjenner vedkommende? Tenk hvis denne bestefaren/gamle mannen blir syk, hvordan kan barna vise medfølelse med han? Ønsker du medfølelse fra andre? Har du noen gang fått det

6 Medfølelse Hva gjør disse guttene? Hvorfor gjør de det? Hva ser det ut som de føler? Trenger de noe? Hva føler du når du ser bildet? Kan du gjøre noe for guttene?

7 Medfølelse Hvorfor har ikke dette barnet hår? Hvordan har hun det akkurat nå? Kan vi ha det godt når vi har det vondt? Hvordan vise medfølelse?

8 Medfølelse Hva har skjedd? Hvorfor gikk folk i rosetog? For hvem gikk vi i rosetog? Betydde det noe, for hvem? Andre forslag til hva du kan gjøre når noen trenger støtte? Forslag til andre kriser og vonde hendelser folk kan oppleve, som gjør at de trenger medfølelse? Har du noen slike opplevelser som du ønsker å dele med andre? Blomster sier mer enn ord” påstår noen. Hva mener de med det, tror du? Hva mener du er det aller viktigste hvis du skal uttrykke medfølelse med noen?

9 Medfølelse Hva ser du her? Hvordan vise medfølelse når noen dør? Egne opplevelser?

10 Medfølelse Hva ser du? Hva har skjedd? Hva trenger barnet? Flere forslag? Hvem kan gi de det? Hvordan tror du de har det om ei uke, et år, når (hvis)de blir voksne? .Noen kaller det empati. Det betyr det samme. 4. Funder over dette sammen? Hva slags uttrykk får medfølelsen når den skal strekke seg så langt av sted?

11 Medfølelse Hvordan er det for de som opplever krig? Vet du om land hvor det er krig? Hva trenger de? Hva ønsker du for de? Hvordan har soldatene det?

12 Medfølelse Hvor gammel tror du denne soldaten er? Kan du se hvordan hun har det ¨nå? Hvorfor deltar hun i krigen? Hvordan tror du det går med henne? Hva har du lyst å si til henne? Trenger hun medfølelse? Klarer vi å vise medfølelse når vi ikke får medfølelse. Kanskje alle trenger……

13 Medfølelse Hvordan er det å få medfølelse?
Husker dere følelsen av at noen trøster og føler med deg?

14 Medfølelse Hva skjer når vi ser barn som gråter?

15 Medfølelse Hva skjer når vi møter blikket til en som har det vondt?

16 Medfølelse


Laste ned ppt "Medfølelse Til dette temaet er noen av bildene ganske tøffe. Disse er samlet mot slutten. For de yngste elevene må en vurdere om det er lurt å hoppe over."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google