Tittel Å være redd Eliessa Rivas Oslo 21.09.18.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Skjønnlitterær fortelling
Advertisements

Kari Pape Den gode assistenten
De dårige følelsene. Veiene ut..
HVORFOR VELGER ELEVEN Å DELTA NÅ?
HVA ER DU REDD FOR? Et tv-program som ”ufarliggjør” det barn er redd for. På ulike måter. Informativ, billedlig, morsom og engasjerende. De som sender.
UT PÅ TUR I RAMMEPLANEN FOR BARNEHAGER HETER DET AT NATUREN SKAL GI ROM FOR ET MANGEFOLD AV OPPLEVELSER TIL ALLE ÅRSTIDER OG I ALL SLAGS VÆR, OG AT DET.
Nettevett – utvidet versjon
Bjørn Erik Korum Hansen.  På klubbhus:  Trenerhåndbok  Ordet åpent erfaringer til nå:  Fornøyd med  Utfordrende  Spørsmål til sportslig utvalg 
May Britt Drugli Førsteamanuensis, RBUP, NTNU
Veiledning av elever / lærlinger
Nettvett.
Evaluering av september på blå
GRUPPEARBEID, LESEOPPLÆRING 25. OG 26. OKTOBER 5. – 10. TRINN GRUPPE 9 LESEFORSTÅELSE.
NASJONAL KONFERANSE NAFO
Venn kommer av norrønt: Vinr
Velkommen til klasse- foreldrene
Tekst, bilde og komposisjon
Teknologisk påvirkning av barns oppvekst
Kim er en jente som er fem år gammel. Hun bor i et land som heter Vietnam sammen med familien sin. Kim har tre storesøstre og en lillebror. I huset til.
Oppgave 44 Preposisjoner og uttrykk.
I dag snakker vi om psykiske problem:
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
Overgang fra barnehage til skole
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
Del 3 God intern kommunikasjon – vær trygg
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
Kommunikasjon JOHARI Tilbakemeldinger Aktiv lytting og åpne spørsmål
”Hva vet barna om rusproblemene dine?” BIRUS
Sikkerhetsmøte 2015 Take off stall (power on stall)
”Vi vet at vennskap er viktig for både barn og voksne”
BARNAS BARNEVERN 2020.
God morgen! Tanker etter i går?
Myter – organisasjon og ledelse i barnehagen
RePULSE- styr dine impulser Presentasjon PPT
Barnas læringsmiljø Foreldrenes påvirkningsmuligheter Hanne Steen og Marit Brekke Lone skole 25.april 2016 Hanne Steen1.
Felles tema i mars: Selvkontroll
Oppstart oppstart. Hva er matematikk for små barn? Barn er opptatt av og nysgjerrige på det meste, også på matematikk. Størrelser, alder, former, tall.
 Velkommen som foresatt.  Velkommen som samarbeidspartner.  Stolte av skolen vår. Håper det smitter.  57 elever så langt. Et veldig levende tall…
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være.
Drama som læring Noen tips til aktiviteter. Samvittighetens røster En elev personaliserer personen som har et dilemma, et problem eller etisk utfordring.
Her kommer litt om det vi har gjort på i august, og hva vi skal gjøre i september.
♥ Hvordan bli lykkelig ♥. Hypotese- hva som gjør deg lykkelig Være sammen med venner/familie Trene Ha et kjæledyr Latter Finne på ting sammen mat Når.
Forståelse, reaksjoner, tilpasning og behov Overlege Siri Sandvik Psykologspesialist Sigrid Vanberg
Septembernytt 2017 Velkommen til nytt barnehageår!
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Uteseksjonen i Stavanger
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016
Helsesøsterkongressen 2017
Alta.
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se neste.
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Selvbilde Start med å forklare begrepet selvbilde. Les gjerne opp fra teksten i kursmateriellet om hva den amerikanske psykologen Wigfield fant ut i studie.
Sett inn video fra Vimeo:
Psykologisk førstehjelp, mellomtrinnet
Nysgjerrighet Hva er du nysgjerrig på akkurat nå?
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Makt & myter Velkommen En god start kan være å få alle til å reise seg opp, og være med på en enkel lek eller bevegelsessang.
SIN BOK Barnehageåret
Fest & følelser Velkommen
Konflikt Forslag til spørsmål: - Hva ser dere på bildet?
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
Redsel Spør elevene om hvorfor de tenker denne jenta er redd
Venner & valg Velkommen.
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se lysbilde.
Sinne Film:
Denne presentasjonen er ment for barn 9-12 år
Vold Hva tenker dere om dette bildet?
SJENANSE HOS BARN Namkang Jacobsen 05/10/18.
Fysisk og psykisk helse
Følelser Læring for livet 9.trinn.
Utskrift av presentasjonen:

Tittel Å være redd Eliessa Rivas Oslo 21.09.18

Boka av Anna Fiske handler om følelser

Innledning Å være Redd Det er naturlig å bli redd men samtidig er det vanskelig å identifisere den følelsen fordi det er forskjellige reaksjoner og noen holde det inne seg. Vi vet bare at det er ubehagelig følelse!

Spennende å være redd Noen ganger liker vi å bli redde Noen er ikke redde så ofte

Grunn for å være redd! Tannlegebesøk Å integrerer seg i barnegrupper Redd for at mamma og pappa går fra barnehage Tannlegebesøk Å integrerer seg i barnegrupper I mørket rom Å gå ned i trapper For hunder Ukjent voksne Å tørre å snakke For å være alene Å delta på noe aktiviteter For spøkelse For edderkopper

Slik hjelper du barnet som er redd Trygghet med den voksne Spør barnet om hva er redd for. Vi må forklare barnet at det som er skummelt, og det man er redd for, ikke nødvendigvis er farlig. Gir barnet litt rom til å prøve seg fram i eget tempo. Å trene med det som barnet er redd for Gi barnet tilbakemeldinger

For eksempel Barn som er redd for edderkopper , kan man kanskje prøve å se på bilder eller en film sammen med. Man kan også nærme seg en leke-edderkopp for å oppdage at <dette går bra > Slik får barnet viktig øvelse i å regulerer sin egen følelse av redsel.