Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

SJENANSE HOS BARN Namkang Jacobsen 05/10/18.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "SJENANSE HOS BARN Namkang Jacobsen 05/10/18."— Utskrift av presentasjonen:

1 SJENANSE HOS BARN Namkang Jacobsen 05/10/18

2 Hva er sjenanse? Sjenanse er det å være sjenert, blyghet eller unnselighet.

3 Et barn som føler seg sjenert kan:
hjemme seg bak en voksen eller sitter under bort Ønsker å bli med noen voksen som de skjenner god hele tide De er ikke sikkert på hva de skal gjøre. Avvente og bli stående bakert i køen, men vil ikke gå frem De sier nei til å bli med i lek Står rolig alene

4 HVORDAN HJELPER DU SJENERTE BARN I BARNEHAGEN?
La en forelder være med Nye barn i barnehagen ønsker litt hjelp fra mamma eller pappa, fordi de kommer til en ny plass og vil vente til de blir kjente med voksne og får nye venner Ikke sett merkelapper Voksne skal ikke komme med kommentarer til sjernerte barn om hva de ikke kan. For example Er du så sjenert? Hvorfor kan du ikke leke med dem ? Dette fordi kommentarer kan gjøre at barnet begynner å stresse og bli lei seg.

5 3. Bruk «manus» Sjenerte barn som kan har det litt vanskelig når de er sammen med mange andre, kan synest det er vanskelig å bli kjent med andre. Vi voksne kan hjelpe å lære barnet noen replikker de kan bruke. Ros til riktig tid Ofte føles det rett å ville si positive ting til sjenerte barn når de starter en samtale eller når de blir med på lek. men det er bedre å vente litt og si positive ting en stund etter på. 5. Små, men ikke for små grupper Riktig gruppestørrelse er også viktig for sjenerte barn, de kan da lettere snakke og leke sammen .

6 Takk for meg!


Laste ned ppt "SJENANSE HOS BARN Namkang Jacobsen 05/10/18."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google