Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

HVA ER DU REDD FOR? Et tv-program som ”ufarliggjør” det barn er redd for. På ulike måter. Informativ, billedlig, morsom og engasjerende. De som sender.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "HVA ER DU REDD FOR? Et tv-program som ”ufarliggjør” det barn er redd for. På ulike måter. Informativ, billedlig, morsom og engasjerende. De som sender."— Utskrift av presentasjonen:

1 HVA ER DU REDD FOR? Et tv-program som ”ufarliggjør” det barn er redd for. På ulike måter. Informativ, billedlig, morsom og engasjerende. De som sender inn kan sende mail med ren tekst, en video (videoblogg), tegneserie, rebus, ordspill, lydfil, etc. Si det på den måten du vil. Dersom det kun er ren tekst kan det dramatiseres (animasjonsfilm, dukketeater, skuespill i studio, spillefilm etc.)

2 FORMAT NRK SUPER 30 minutter 2 ganger pr uke
Eller 10 minutter hver dag Kan fungere både som animasjonsprogram og ”program i studio/show”

3 Eksempel #1 En liten jente skriver til redaksjonen at hun er redd for støvsugeren. En ”ufarlig” og sjarmerende person/karakter (klovn, Fantorangen, etc.) snakker litt om dette, og kommer med et konkret tips; sette øyne og munn på støvsugeren, gi støvsugeren et navn. Personen/karakteren gjør disse tingene i studio, viser frem. Vi får også se en film som forklarer hvordan støvsugeren fungerer, noen faktaopplysninger om støvsugere, litt informasjon. Kan også vise frem en person som lar tuten på støvsugeren feste seg fast på armen for å vise at dette ikke farlig, men det informeres om at det er litt ubehagelig og at det bør unngås. Det kan også forklares at støvsugeren må passe på så den ikke treffer katter, fugler eller andre små ting/objekter.

4 Er du redd for støvsugeren?

5 Men hva hvis vi setter på fjes?

6 Fortsatt redd? Filmklipp: Ulike mennesker som støvsuger, ulike støvsugerlyder, ulike former og utseender på støvsugere. Programlederen kan vise de tingene ved støvsugeren som kan gjøre litt vondt etc. At man sitter fast osv. Vise om det blir noe merke på huden av det. En liten animasjonsfilm om en snill og søt støvsuger som gjør huset pent.

7 Eksempel #2 En gutt forteller at han er så utrolig redd for edderkopper (innsendt film?), forteller hva det er med edderkopper han syns er ekkelt og skummelt. En ”ufarlig” og sjarmerende person/karakter (klovn, Fantorangen, etc.) snakker litt om dette, og kommer med et konkret tips; prøve å holde på edderkopper, gi edderkoppene navn, en skremme-teknikk, forklare at edderkoppene er mye mer redde for mennesker, snakke om størrelsesforholdet osv. Vi får også se en film som informerer om edderkopper, hvor mange som har edderkopp-fobi, hvilke edderkopper som kan være farlige, hvor disse finnes, osv.

8 Er du redd for edderkopper?

9 Hjelper det hvis edderkoppen synger, og har et navn?

10 Fortsatt redd? Vise film om Edderkopper
Programleder gir noen faktaopplysninger Eventuelt vise frem de edderkopptypene som er farlige, og de som IKKE er farlige. Fortelle hvor de ulike typene finnes. Reporter tar kontakt med en edderkopp-kjenner for å finne ut av hva edderkopper spiser osv. Konkurranse: Hvem kan finne på det kuleste edderkoppnavnet?

11 Andre eksempler En som syns kjendiser er skumle (Kan få hilse på mange kjendiser, kjendiser kan få oppgaver i studio som viser at de er ”vanlige”) Kjemperedd for loftet, hva er på loftet? (Programleder drar på besøk til haugevis av familier for å sjekke hva som finnes på loftet) Mørkeredd (oppholde seg i et mørk rom over tid, oppsøke mørke steder, vise de ulike stedene med og uten lys.) Lærere (Oppsøke de ”skumleste” lærerne, hva er skummelt med de? Hvorfor er lærere skumle (intervju) Be en lærer stå på hodet, ta salto, fortelle en vits) Kjelleren (Programlederen drar på besøkt il haugevis av familier for å sjekke hva som finnes i de ulike kjellerne) Politi (En politimann i studio som blir intervjuet, hilser på mange politimenn, politimenn som leker sisten med barn) Svære mannfolk (Drar på ulike treningssenter, oppsøker vakter osv.)

12 EVENTUELT På slutten av hver episode kan det også være et lite innslag som forteller barn hva de bør passe seg for. varmt vann piller sopp stup kniver og skarpe verktøy dypt vann uten vest biltrafikken togskinnene Hunder som står bundet


Laste ned ppt "HVA ER DU REDD FOR? Et tv-program som ”ufarliggjør” det barn er redd for. På ulike måter. Informativ, billedlig, morsom og engasjerende. De som sender."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google