Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Selvbilde Start med å forklare begrepet selvbilde. Les gjerne opp fra teksten i kursmateriellet om hva den amerikanske psykologen Wigfield fant ut i studie.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Selvbilde Start med å forklare begrepet selvbilde. Les gjerne opp fra teksten i kursmateriellet om hva den amerikanske psykologen Wigfield fant ut i studie."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Selvbilde Start med å forklare begrepet selvbilde. Les gjerne opp fra teksten i kursmateriellet om hva den amerikanske psykologen Wigfield fant ut i studie av 1. klassinger i USA. Du finner også mer bakgrunnsinformasjon om selvbilde og hva som påvirker selvbildet vårt i kursmateriellet. Bruk gjerne de filosofiske spørsmålene. ”Det kreves tjue bekreftelser for hver kritisk tilbakemelding vi får”

3 Selvbilde Noen tror de er bedre enn de kanskje er? Kan det være et problem, eller er det bare helt flott?

4 Selvbilde Noen ser seg selv som mindre, dårligere enn de er i virkeligheten. De har dårlig selvbilde. Hva kan et dårlig selvbilde føre til?

5 Selvbilde Alternativt til bildet over..
Noen ser seg selv som mindre, dårligere enn de er i virkeligheten. De har dårlig selvbilde. Hva kan et dårlig selvbilde føre til?

6 Selvbilde Noen ser seg selv omtrent som de faktisk er. Er det er mål? I tilfelle hvorfor?

7 Selvbilde Hvordan kan det vi tenker om oss selv påvirke selvbildet. Hva bør vi tenke om oss selv? Hva skjer om vi sier fine ting til oss selv ofte? Hva skjer om vi prøver å ikke tenke så mange negative ting om oss selv, og tvinger oss til å si fine ting til oss selv som vi ville gjort til en god venn? Jeg gjorde så godt jeg kunne?

8 Selvbilde Jeg gjorde så godt jeg kunne!
Jeg får det ikke så bra til enda! Neste gang skal jeg prøve litt hardere! Hva vil du si til en god venn som ikke alltid får til det de prøver på? F. eks.en som har lyst til å lære seg å slå hjul eller å ta en salto og ikke får det til? Hva om en sier det samme til seg selv.. Jeg er OK.

9 Selvbilde Vi har alle gode sider, og noen mindre sterke sider. Det er viktig å fokusere på det vi er bra på, fremfor det vi strever med. Vi trenger som dere vet 20 bekreftelser for hver kritikk vi får.

10 Selvbilde Våre hjerter må behandles med varsomhet


Laste ned ppt "Selvbilde Start med å forklare begrepet selvbilde. Les gjerne opp fra teksten i kursmateriellet om hva den amerikanske psykologen Wigfield fant ut i studie."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google