Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER."— Utskrift av presentasjonen:

1 VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER OM STJERNER, PLANETER OG ALT SOM ER I UNIVERSET. DET KOM FLERE OG FLERE BARN SOM VISSTE INTERESSE RUNDT DISSE BØKENE, OG DET BLE HELT STILLE PÅ AVDELINGEN. DET ENESTE MAN KUNNE HØRE VAR GISPING OG UNDRING OVER DE KULE BILDENE I BØKENE, HVA VAR DET DE SÅ PÅ? NOEN KJENTE IGJEN SOLA, MEN UTOVER DET VAR DET BLANKT. DA VI FIKK SPØRSMÅLET OM HVA BOKA HANDLA OM SA VI AT DET HANDLET OM VERDENSROMMET…. OG DA VAR DE SOLGT!!! OOOOOOJ , VERDENSROMMET????

2 VI STARTET HELE PROSJEKTET VED Å VISE BARNA ET STORT BILDE AV JORDKLODEN. RESPONSEN VAR EN ENSTEMMIG ”OOOOOOOOOJ” BLANT BARNA. DE VAR FASINERTE OG INTERESSERTE, OG SPØRSMÅLENE KOM STRØMMENDE. VI BEGYNTE Å PRATE OM JORDKLODEN, SOLA OG MÅNEN. DE KUNNE LITT, MEN RESTEN MÅTTE VI FORSKE PÅ, HVORFOR KAN VI IKKE BO PÅ MÅNEN? KAN VI DRA TIL SOLA? HVORFOR FALLER VI IKKE AV JORDKLODEN NÅR VI ER OPP NED? DET FØRSTE SOM MÅTTE GJØRES VAR AT EN AV DE VOKSNE MÅTTE TILBAKE TIL SKOLEBENKEN! ETTER DEN FØRSTE SAMLINGEN LA VI UT SPOR OG INSPIRASJON PÅ AVDELINGEN. FØRST MALTE EN AV DE VOKSNE SOLSYSTEMET PÅ VINDUET. SÅ SATT VI FAST ALLE PLANETENE PÅ GULVET.

3 BARNA BLE VELDIG INTERESSERT I DET SOM LÅ RUNDT PÅ AVDELINGEN, OG LURTE VELDIG PÅ HVA DE HET, OG HVORDAN DET VILLE SETT UT DER OM VI LANDET PÅ DEM. DETTE PRATET VI MYE OM, OG UTPEKTE DETALJER PÅ BILDENE, OG FORSKET PÅ HVA DE DETALJENE KUNNE VÆRE. EN DAG SATT DE SEG NED Å BEGYNTE Å TEGNE PLANETENE PÅ EGET INITIATIV. DETTE SPREDDE SEG TIL HELE AVDELINGEN, OG ALLE HAR NÅ TEGNET SIN EGEN PLANET. DE FIKK LAMINERTE PLANETER PÅ BORDET FOR Å HJELPE TIL MED Å FÅ RIKTIG FARGE OG MØNSTER.

4 INTERESSEN FOR PLANETENE OG VERDENSROMMET GA SEG IKKE, OG DE VILLE LAGE FLERE OG FLERE PLANETER. EN DAG SATT VI FRAM MASSE MATERIALE PÅ ET BORD OG LOT TO OG TO BARN FÅ PRØVE SEG FRAM. NOEN LAGET DE PLANETENE SOM VI VET EKSISTERER I VÅRT SOLSYSTEM, MENS ANDRE LAGET PLANETER FRA EN ANNEN GALAKSE DE FIKK MED SEG DETALJER SOM KOMETER, OG DEN RØDE STORMEN PÅ JUPITER. VI DEKKET DEN ENE VEGGEN PÅ AVDELINGEN MED BLÅTT STOFF, OG HENGTE ALLE PLANETENE OPP FORAN DEN. DET BLE KJEMPE KULT!!! SÅ BEGYNTE EN AV BARNA Å PRATE OM ROMRAKETTER, OG DET VAR TIL OG MED EN SOM HADDE TEGNET EN HJEMME SOM HAN HADDE LYST TIL Å HENGE PÅ VEGGEN VÅR. DA FIKK DE ANDRE BARNA OGSÅ LYST TIL Å LAGE RAKETTER, OG NÅ ER UNIVERSET VÅRT FULLT MED DE. MAN KAN OGSÅ SE KARLSVOGNA I BAKGRUNN. DEN HAR VI OGSÅ PRATET OM, OG BARNA HAR FÅTT I OPPGAVE Å SE ETTER DEN NÅR DE ER HJEMME!

5 VI VILLE GJERNE AT FORELDRENE OGSÅ SKULLE FÅ LÆRE DET VI HADDE LÆRT I BARNEHAGEN. SÅ VI LA FRAM MASSE MATREIALE PÅ ET BORD IGJEN, OG MASSE SIRKLER I FORSKJELLIGE STØRRELSER, SOM DE VOKSNE ALLEREDE HADDE GJORT I STAND. ALLE DE SOM VILL FIKK LAGE EN PLANET, OG DE SOM VILLE LAGE DE SOM ALLEREDE VAR I SOLSYSTEMET FIKK DET, MENS DE SOM VILLE BRUKE FANTASIEN, FIKK DET. VI HENGTE OPP DE FRA SOLSYSTEMET VÅRT PÅ VEGGEN I GARDEROBEN, MED EN LITEN LAPP HVOR DET STÅR HVA BARNA KAN OM DE. DET BLE VELDIG FINT, PLUSS AT DET VAR VELDIG LÆRERRIKT FOR DE SOM KOMMER INNOM

6 DET HAR BLITT MYE PRAT OM ROMVESEN OG ROBOTER SOM BOR PÅ MARS, SÅ NÅ VIL VI BRUKE DEN SISTE TIDEN FØR JUL, OG LAGE NOEN AV DE VI HAR ALLEREDE FUNNET MANGE AV DE PÅ INTERNETT SOM DE BRUKER SOM INSPIRASJOJ, OG TEGNINGENE STRØMMER INN. ALT I ALT HAR DET VÆRT EN KJEMPE SPENNENDE REISE GJENNOM VERDENSROMMET, OG BARNA OG DE VOKSNE HAR LÆRT KJEMPE MASSE  NOVEMBER 09


Laste ned ppt "VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google