Synliggjøre bibliotekenes viktige posisjon i samfunnet både lokalt, nasjonalt og internasjonalt Bevisstgjøre bibliotekansatte på hvor viktig.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kirsten Sandberg Avdeling for kvinnerett Institutt for offentlig rett
Advertisements

Innflytterkvinners fortellinger om ”De viktige kvinnfolkan”
Barnehagen som lærings- og danningsarena
Nasjonalt senter for realfagsrekruttering. Senteret skal:  Styrke realfagenes stilling i samfunnet  Bidra til god rekruttering og økt kvinneandel i.
Fagforeningens arbeid for mangfold
SLIK SIKRER VI SYSTEMATISK LIKESTILLINGSARBEID Anne Marit Skarsbø Seniorrådgiver Mangfold og likestilling i arbeidslivet 28.september.
Likestilling mellom kjønnene
Universell utforming. Hva er universell utforming? Rosa Park - Kvinnen som nektet å reise seg på bussen.
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år
Knarrlagsund oppvekstsenter,
Frivilligheten en ressurs i folkehelsearbeidet, men til hva og hvordan? • Det offentlige og frivilligheten i et mangeårig og skiftende fellesskap • Veksten.
Forutsetninger – barrierer - strategier VIRKNINGSFULLE TJENESTER - om å bygge opp og utvikle en virkningsfull tjeneste.
Kompetansekartlegging
Utdanning for utvikling Utdanning gir mange ringvirkninger Her følger noen: Send ADRA til 2468.
KARIUS OG BAKTUS PÅ PIRATEN
Kompetente barn og unge - Verdier og kompetanse -
Kjell Erik Øie Statssekretær
Bente Aronsen Kunnskapsdepartementet
Kompetanse og rekruttering. Likeverdig og høy kvalitet i alle barnehager Stortingsmelding om barnehagen i fremtiden, legges frem vår Gi tydelig.
Premisser for framtidig landbruk i Oppland Honne 8.mai 2013 Merethe Lerfald Bjørnar Sæther.
ECVET NHO’s perspektiv – kan ECVET svare til bedriftenes behov? Svein Harald Larsen Norsk Teknologi.
Hva vektlegger LO ved bidrag fra partnerskapene i relasjon til styrket utdannings- og yrkesrådgiving? Partnerskap for karriereveiledning Hamar oktober.
Målsetninger toppidrett FNLF Oktober Bakgrunn Dokumentet beskriver FNLF sine målsetninger for toppidrett Gjelder ut Tingperioden Da vil målsetning.
Kun senter for Kunnskap og Likestilling. 2 Hvorfor systematisk likestillingsarbeid? Nødvendig for å sikre at like kvalifikasjoner virkelig betyr i praksis.
Er det behov for et regionalt senter for inkludering og mangfold i Møre og Romsdal?
Regionskontorenes historie… 1 av 6 norske regionskontorer i Brussel - Stavangerregionens Europakontor Midt Norges Europakontor Nord Norges.
Manifest mot mobbing 2011 – 2014 Statsminister Stoltenberg og sentrale parter signerte i januar et nytt Manifest mot mobbing. Manifestet skal gjelde.
Foreldregruppe på Fillan barnehage
Et globalt og mobilt samfunn Filosofiske og etiske utfordringer Henrik Syse, forsker og filosof Solakonferansen, 16. september 2014.
FN-SAMBANDET Eva Gran, Internasjonal uke i Bodø 2008.
LO i Nord-Trøndelags familie- og likestillingspolitiske utvalg Sett inn topptekst side 1.
Lek og Læring i barnehagen
BIBLIOTEKSTRATEGI FOR BUSKERUD BLI KJENT MED FYLKESBIBLIOTEKET, 15. JANUAR 2015.
Likestilling på norsk – og internasjonalt Kjell Erik Øie Statssekretær i Barne og likestillingsdepartementet
Definisjoner.
Slik lager du sjablonger med Gimp!
1 Odd Godal Seniorrådgiver Norske kommuner og fylkeskommuner som internasjonale aktører – har det noen betydning.
Likestilling og likeverd i barnehagen
Barn og unge rapporterer til FN om sine rettigheter
SAMTALEN I BARNEHAGEN – det handler om mer enn rosa og blått.
Den røde regndressen Likestilling i barnehagen. Sandefjord
Retten til utdanning Med vekt på eksempler fra Afrika sør for Sahara.
Mødredødelighet.  Hvert eneste minutt dør en kvinne i forbindelse med svangerskap og fødsel  Over en halv million kvinner. Hvert eneste år.  99 prosent.
MOT v/Sandnessjøen videregående skole. Dette er MOT: MOT er en ideell organisasjon som har livet til ungdom i sentrum MOT bevisstgjør ungdom til å ta.
Alle barn har rett til utdanning!. ”Hjelp skal ikke være gaver, men hjelp til selvhjelp mellom likeverdige, der alle bidrar etter evne ut fra en følelse.
Barn på flukt Presentasjon fra Redd Barna Norge.
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år 20.november 1989: Barnekonvensjonen vedtas i FN. Barnekonvensjonen sier hvilke rettigheter alle barn har.
BRUKERUNDERSØKELSE I BARNEHAGEN INFORMASJON TIL STYRERE DATAINNSAMLING I denne presentasjonen finner du viktig informasjon om hvordan du kan bidra til.
Internasjonalisering
Undervisningsoppgaver høst 2016
”Give Gud at barnet må bli deg til velsignelse!”
Hvorfor satse på IA? Denne presentasjonen er oppdatert pr desember 2014.
Hvorfor satse på IA?.
Filter/fokusområde - Politikk
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Selvbilde Start med å forklare begrepet selvbilde. Les gjerne opp fra teksten i kursmateriellet om hva den amerikanske psykologen Wigfield fant ut i studie.
Menneskerettigheter Før man går i gang med selve presentasjonen som er forløperen til IGP (individ-gruppe-plenum) arbeidet der elevene selv skal lage rettigheter.
FNs bærekraftsmål FNs bærekraftsmål skal sikre at hele verden tar vare på miljøet samtidig som at alle mennesker kan ha muligheter for et godt liv.
Kurs for tillitsvalgte i Norges Husflidslag
NSF lønnspolitikk Påstander om NSFs lønnspolitikk – riktig eller galt?
SUS 6/18 Strategiske utviklingsmål
Barnehagepolitisk offensiv
Nasjonalt læringsnett Et nettverk for e-læring og samarbeid
Plan for økten - Hva er Dembra? - Hva er «den ideelle skole»»?
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
Vennskap for 1. og 2. klasse.
Selvtillit Hvordan kan dere se at denne gutten har selvtillit?
Norges speiderforbund
Prosess rundt spørrebatteri
Undervisningsoppgaver høst 2016
Utskrift av presentasjonen:

Synliggjøre bibliotekenes viktige posisjon i samfunnet både lokalt, nasjonalt og internasjonalt Bevisstgjøre bibliotekansatte på hvor viktig jobben de gjør er. Inspirere til å satse enda mer

Mål 4. Sikre inkluderende, rettferdig og god utdanning og fremme muligheter for livslang læring for alle

Mål 5. Oppnå likestilling og styrke jenters og kvinners stilling Tiltak som motvirker diskriminering av jenter og kvinner. Tiltak som sikrer jenter og kvinner fullstendig og reell deltagelse, like muligheter og fremmer likestilling

Vi har gjort alt vi kan for at spørreskjemaet skal være så enkelt å svare på som mulig. Samtidig har vi selvsagt ivaretatt FNs bærekraft-mål. Det vil likevel være viktig at dere, sammen med bibliotekene deres, er flinke til å være åpne i tilnærmingen til spørsmålene. Ved første øyekast kan det kanskje være lett å tenke at “nei, DETTE målet har ikke noe med mitt bibliotek å gjøre”, mens ved nærmere ettertanke er det faktisk FLERE ting du gjør som passer inn der.

Her ser dere hvordan kartet kommer til å bli seende ut Her ser dere hvordan kartet kommer til å bli seende ut. Bibliotekenes geografiske plassering blir ivaretatt i spørrekjemaet For hvert FN-mål som biblioteket bidrar til blir det knyttet rikitg ikon til på kartet. I dette eksempelet er det kun tre av de 11 målene vi har med i den norske undersøkelsen som er representert. Men når vi har fått inn svar fra alle bibliotekene vil kartet bli både mye mer fargerikt, fordi alle 11 målene vil være representert og mye mer tettpakket, fordi mange flere bibliotek har svart enn her.

Det flotte med at kartet er dynamisk er at vi kan zoome oss inn på enkeltområder eller enkeltbibliotek. Ved å trykke på biblioteket vil du få opp all informasjon som biblioteket har gitt i spørreskjemaet. I dette leke-eksempelet ser vi Hamar bibliotek og at de bidrar til mål 4 og 5 .

Vi trenger hjelp fra dere Vil dere hjelpe oss med å nå ut til folkebibliotekene i fylket deres? Kan dere formidle spørreskjemaet til hvert folkebibliotek i fylket deres? Kan dere hjelpe hjelpe dem å fylle det ut hvis de trenger hjelp? Kan dere følge opp de som ikke har svart innen fristen, og hjelpe dem i mål?