Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Barnehagepolitisk offensiv

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Barnehagepolitisk offensiv"— Utskrift av presentasjonen:

1 Barnehagepolitisk offensiv

2 Bakgrunn Utdanningsforbundets sentralstyre vil styrke vårt arbeid med barnehagepolitikk Oppnå bred politisk tilslutning til en lovfesting av en barnehagelærernorm på minst 50 % av de ansatte som jobber direkte med barna.

3 Barns utdanning starter i barnehagen !
Til diskusjon Barns utdanning starter i barnehagen !

4 Utdanningsforbundet mener det
Har alle kjennetegn og oppgaver som andre utdanningsinstitusjoner har. Sosialisering, læring og danning Ulike arbeidsmåter

5 LEK Danner grunnlaget for sosialisering, utvikling læring og danning.
Egenverdi «Bieffekter» Barnehagen danner et solid fundament for barns videre utdanning Hva mener barnehagelærere om hvordan barn lærer?

6 Hvordan lærer barn?

7 BUDSKAP Barns utdanning starter i barnehagen, derfor trengs det flere barnehagelærere

8 Delmål Synliggjøre barnehagelærerens kunnskap og kompetanse
Synliggjøre barnehagen som utdanning Hva sier vi til foreldre når vi har vært på tur? Hvordan ser vi på borddekking/påkledning?

9 Beskrivelse av hverdagen
Hva skjer her? Hva er det vi vet som ikke andre vet?

10 Hva sier forskningen? Det er god økonomi for samfunnet å investere i kvalitetsbarnehage Personalets kunnskap og kompetanse er den viktigste faktoren for barnehagens kvalitet Barnehagelærere har fått flere administrative oppgaver Barnehagelærere, fagarbeidere og assistenter har lav grad av arbeidsdeling i møtet med barna Barnehagelærere slutter i barnehagen fordi de får lite anledning til å bruke og å utvikle faget sitt

11 Hvordan skal vi jobbe for dette?
Fra mening til sannhet Prate opp faget vårt Påvirke politikere? Påvirke foreldre? Påvirke venner? Påvirke kolleger? Hva mener assistentene og fagarbeiderne? Ser man forskjell på arbeidet i barnehagen? Bruker vi fagspråket vårt?

12 Ambassadører Talspersoner Ekstra fokus Skrive innlegg, skrivekurs
Lage brosjyre

13 Konsekvenser Barna Foreldrene
Alle barnehagebarn får en god barndom. Barna får innfridd sine behov for trygghet, omsorg og lek. De får venner. De erfarer og lærer en masse. Allsidig utvikling, bredt grunnlag for videre liv, også skolegang. Foreldrene Trygghet for at alle barn blir sett og møtt ut fra den de er. Trygghet for at barnets behov blir dekket. Bedre samarbeid med barnehagen, blant annet om dens innhold. Foreldrene blir tatt på alvor som eksperter på sine egne barn.

14 Konsekvenser Barnehagelæreren Samfunnet
Større fagmiljø har en rekrutterende effekt. Større fagmiljø vil føre til en sterkere trygghet i yrkesutøvelsen, faglig utvikling og profesjonsutvikling. Samfunnet Vil tjene økonomisk gjennom en mer stabil arbeidsstokk, ved å forebygge ekskludering og mobbing og gi et større bidrag til sosial utjevning. Flere barnehagelærere vil hindre uheldig utvikling hos enkeltbarn. Flere barnehagelærere vil bedre svare på hele det brede mandatet barnehagen er gitt.

15 Spre det glade budskap 


Laste ned ppt "Barnehagepolitisk offensiv"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google