Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

FNs bærekraftsmål FNs bærekraftsmål skal sikre at hele verden tar vare på miljøet samtidig som at alle mennesker kan ha muligheter for et godt liv.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "FNs bærekraftsmål FNs bærekraftsmål skal sikre at hele verden tar vare på miljøet samtidig som at alle mennesker kan ha muligheter for et godt liv."— Utskrift av presentasjonen:

1 FNs bærekraftsmål FNs bærekraftsmål skal sikre at hele verden tar vare på miljøet samtidig som at alle mennesker kan ha muligheter for et godt liv.

2 Film om FNs bærekraftsmål

3 FNs bærekraftsmål Bærekraftig utvikling handler om å ta vare på behovene til mennesker som lever i dag, uten å ødelegge for framtidige generasjoner. Bærekraftsmålene handler om klima og miljø, økonomi og sosiale forhold. Sosiale forhold er hvordan vi har det sammen med andre mennesker, hvordan vi bor og hva vi har råd til å kjøpe for eksempel. «Vi er den første generasjonen som kan utrydde fattigdom, og den siste som har mulighet til å stoppe klimaendringene.»

4 Det handler om hvilket fotavtrykk vi setter.
Bruker vi naturressursene våre raskere enn de klarer å fornye seg? Hvis alle skulle levd som vi gjør i Norge i dag hadde vi trengt to jordkloder for å produsere alt vi trenger.

5 17 mål – én felles framtid 17 mål – 169 delmål 1 - Utrydde fattigdom
2 – Utrydde sult – gjelder spesielt i andre land 3 – God helse – her er vi heldig i Norge som har mange gode sykehus, slik er det ikke i mange andre land. I Norge handler dette målet spesielt om overvekt, mat og helse. 4- - God utdanning - Innen 2030 er utfordringen i Norge å sikre en økning blant unge som velger teknisk og yrkesfaglig opplæring 5 – Likestilling mellom kjønnene – at jenter og gutter skal ha samme muligheter 6 – Rent vann og sanitære forhold - Det handler spesielt om å redusere vannforrurensning og at vi for eksempel skal ha et ordentlig kloakksystem 7- Ren energi for alle – Målet handler om å øke andelen fornybar energi, det betyr for eksempel å gå over fra bensinbiler til el- biler. 8 – Anstendig arbeid og økonomisk vekst 9 – Innovasjon og infrastruktur handler om å bruke «ny teknolog for å gjøre samfunnet bedre» - for å få til det må vi tenke nytt! 10 – Mindre ulikhet 11 – Bærekraftige byer og samfunn handler blant annet om at alle skal ha gode og trygge boliger til en overkommelig pris og at vi skal bygge ut offentlige transportmidler som tog og buss og at vi skal bedre sikkerheten på veiene. 12 – Ansvarlig forbruk og produksjon Verden bruker for mye - hvordan kan vi alle bidra til å bruke mindre? 13 – Stoppe klimaendringene 14 – Liv under vann – Ta vare på havene og livet i havet 15 – Liv på land – Handler blant annet om å slutte å hogge ned regnskogen 16 – Fred og rettferdighet - 17 – Samarbeid for å nå målene

6 Vi må tenke nytt ! Budstikka 1965
«Hvor skal man gjøre av nedslitte og kondemnable gamle biler? er et spørsmål som blir stadig mer aktuelt i Asker og Bærum. Vi merker også dette på stadig flere meldinger til politiet om bilvrak som er hensatt eller «dumpet» utfor veier. (…) Men det er sannelig ikke så greit for folk å vite hvor de gjøre av bilene. Kommuneingeniør Andenæs kan således ikke gi noen råd for Askers vedkommende.(…) – Jeg vet ingen annen råd enn at vi får gå sammen med Bærum og forsøke å finne en plass i sjøen hvor gamle biler kan dumpes, sier Andenæs.»

7 Asker, Hurum og Røyken kommuner har bestemt at de vil slå seg sammen i en ny kommune. Den nye kommunen skal hete Asker kommune og vil få over innbyggere, 40 grunnskoler og 5 videregående skoler. Den nye kommunen skal bruke FNs bærekraftsmål som grunnlag for planer og for hvordan alle tilbudene i kommunen skal være. Vi skal tenke på disse målene når vi bor og jobber i den nye kommunen ! Det arbeidet vi gjør nå er veldig spennende, FN ser til oss ! -og for å få til dette på en skikkelig måte må vi gjøre bærekraftsmålene kjent. Det kan dere bidra med, ved å vedta at alle rektorer må sørge for at alle skoleklasser gjennomfører et undervisningsopplegg knyttet til FNs bærekraftsmål og Asker 2020.

8 Oppdrag bærekraft - en film om verdens viktigste kunde

9 Takk for meg !


Laste ned ppt "FNs bærekraftsmål FNs bærekraftsmål skal sikre at hele verden tar vare på miljøet samtidig som at alle mennesker kan ha muligheter for et godt liv."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google