Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Universell utforming. Hva er universell utforming? Rosa Park - Kvinnen som 01.12.1955 nektet å reise seg på bussen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Universell utforming. Hva er universell utforming? Rosa Park - Kvinnen som 01.12.1955 nektet å reise seg på bussen."— Utskrift av presentasjonen:

1 Universell utforming

2 Hva er universell utforming? Rosa Park - Kvinnen som 01.12.1955 nektet å reise seg på bussen

3 Saker fra regjering og Storting

4 Komiteen viser til at diskriminerings- og tilgjengelighetsloven ble gjort gjeldende fra 1. januar 2009, og at det også er lagt frem en egen handlingsplan for utforming og økt tilgjengelighet for perioden 2009–2013 som skal støtte implementeringen av loven. Handlingsplanen inneholder blant annet konkrete tidsfrister for tiltak som må gjennomføres. Komiteen støtter de tiltak som er satt opp i denne planen. Samtidig vil komiteen påpeke at det så langt ikke er fastsatt forskrifter med tidsfrister for universell utforming av eksisterende kategorier av bygg, jf. også forskriftsadgangen til dette i plan- og bygningsloven. Komiteen mener at det er viktig at universell utforming prioriteres for ytterligere å fremme et samfunn med lik adgang og muligheter for alle. Komiteen viser til at departementet har lovet å komme med en evaluering våren 2013 av sentrale tiltaksområder i handlingsplanen, som vil danne grunnlag for hvordan handlingsplanen videre skal følges opp for å nå målet om et universelt utformet Norge i 2025. Statsbudsjettet 2013

5 De grå panterne

6 Jobben gjøres lokalt


Laste ned ppt "Universell utforming. Hva er universell utforming? Rosa Park - Kvinnen som 01.12.1955 nektet å reise seg på bussen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google