Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Plan for økten - Hva er Dembra? - Hva er «den ideelle skole»»?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Plan for økten - Hva er Dembra? - Hva er «den ideelle skole»»?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Plan for økten - Hva er Dembra? - Hva er «den ideelle skole»»?
- Hvordan er det på din skole? - Hva viser spørreundersøkelsen? - Hvordan vil elevene jobbe med Dembra?

2 Hva er Dembra?

3 For å forebygge gruppefiendtlighet og udemokratiske holdninger, må vi skape et inkluderende skolemiljø Det gjør vi best dersom vi: Lytter til og samarbeider med de som er annerledes enn oss selv Tenker over hva man gjør og hva man sier til andre Er nysgjerrige og stiller spørsmål Synes dere noe av dette er viktig for en skole/dere?

4 Lytte til og samarbeide med de som er annerledes enn oss selv
Når vi jobber sammen med de som er annerledes enn oss selv, så trener vi det som kalles mangfoldskompetanse Mangfoldskompetanse kan vi øve på hele tiden, også i skolen Godt samarbeid folk i mellom skaper gode ideer og løsninger, og vi trives bedre Vi kan se det samme på to forskjellige måter uten at noen har rett og andre tar feil Vi trenger mangfoldskompetanse for at samfunnet skal kunne fungere på en god måte Ser du en ung kvinne eller en gammel dame?

5 Tenke over hva man gjør og hva man sier til andre
For at man skal ha det bra, betyr måten vi snakker på til hverandre ganske mye Det noen sier på tull, kan ofte påvirke mer enn vi er klar over Er du fri til å være den du er?

6 Den ideelle skole? Beskriv det perfekte miljøet på en skole – hvordan vil dere ha det? Skriv ned svarene på disse spørsmålene individuelt: Hva vil dere gjøre i friminuttene? Hva vil dere gjøre før første og etter siste time når dere er på skolen? Hvor bør lærerne være mellom timene? Hva burde elever få være med på å bestemme? Hvordan burde elever oppføre seg mot hverandre? Hvordan vil dere ha dere at undervisningen skal være?

7 Hvordan er det på din skole?
Skriv ned svarene på disse spørsmålene individuelt: Hva gjør dere i friminuttene? Hva gjør dere før første og etter siste time når dere er på skolen? Hvor er lærerne mellom timene? Hva får elevene være med å bestemme? Hvordan behandler dere hverandre? Hvordan er undervisningen?

8 I summegrupper - Sitt sammen i grupper på fire, gjerne med andre enn de du er vant til å jobbe med - Sammenlign deres ideelle skole med den faktiske situasjonen på skolen - Lag forslag til hvordan dere kan gå fra dagens situasjon til den ideelle skolen Jobb sammen i minutter

9 Funn fra spørreundersøkelsen
Her får dere presentert hva de andre elevene har svart i dembras spørreundersøkelse på deres skole

10 Om undersøkelsen X antall elever har svart totalt
X antall fullstendige svar Spørreundersøkelsen kan være en pekepinn for å se mønster eller tendenser på deres skole Det kan komme verdifull informasjon i kommentarene også fra enkeltelever Dembra-veilederen og Dembra-gruppen ved skolen setter inn aktuelle og relevante resultater fra spørreundersøkelsen som elevene bør få innsikt i.

11 Spørreundersøkelsens struktur
Tre bolker: Klima på skolen: blir elevene lyttet til/ elevmedvirkning Det å være forskjellig, generelt Mer konkret om gruppefiendtlighet og holdninger

12 I summegrupper Hva synes dere om resultatene fra undersøkelsen? Ble dere overrasket eller passet det med det dere tenker fra før? Hvordan kan funnene brukes videre? Hvordan kan flere av elevene trekkes inn i arbeidet mot gruppefiendtlighet og for et inkluderende skolemiljø?  Innspill til selve undersøkelsen?

13 Tenk – snakk - del Tenk på først selv, skriv ned noen forslag og del med gruppen din: Hva bør skolen gjøre videre i arbeidet mot gruppefiendtlighet og for et inkluderende skolemiljø  Hvordan ønsker elevene å jobbe videre med dette? Bli enige om forslag dere vil at vi skal samle inn og dele med lærerne. Tenk – snakk – del Hvordan kan skolen/lærerne jobbe med elevmedvirkning, inkludering og tilhørighet? Hvordan kan elevrådet og elevstøttene jobbe med elevmedvirkning, inkludering og tilhørighet? Snakk sammen i gruppa. Bli enige om forslag dere vil at vi skal samle inn og dele med lærerne.


Laste ned ppt "Plan for økten - Hva er Dembra? - Hva er «den ideelle skole»»?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google