Inspirasjonsssamling ot

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
”Fortet” på Gudeberg Et lavterskeltilbud for alle skolens elever og
Advertisements

Skoledag Finnmark KS tilbud gjennom EffektiviseringsNettverkene Jens-Edvard Grenersen Rådgiver KS Nord-Norge Alta
Læringsmiljø og pedagogisk analyse En strategi for skoleutvikling
Oppfølgingstjenesten
RÅDGIVERROLLEN Refleksjon over rådgivers roller og funksjoner.
Tilpassa opplæring Utdanningsavdelingen v/Anne Marie Strømhaug
Når bekymringen melder seg, muligheter i videregående opplæring
Spesialpedagogisk arbeid i et system og individrettet perspektiv aman
FAMILIENS HUS Hvor: Hoff Terrasse 20 (Senter for familiebarnehager)
Rådgiversamling Stiklestad 25. september 2011
Fagdager ungdom april 2011 Parallell sesjon – Oppland fylkeskommune Klaus Eriksen prosjektleder NY GIV.
Hva skal til for å gi ungdom og voksne et bedre grunnlag for yrkes- og utdanningsvalg? Rådgiving og karrièreveiledning.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE 11.SEPTEMBER 2013 Stikkord og dato.
Skoleringssamlinger Knut Alfarnæs, avdelingsdirektør prosjektleder
Ny forskrift til opplæringsloven § 9-2 Retten til nødvendig rådgiving
Samling for Oppfølgingstjenesten med ledere 6. desember 2010.
Samarbeid OT/NAV/skole
Kort om Hapro Bakgrunn for prosjektet Samarbeidsavtalen  Samarbeid på systemnivå  Samarbeid på individnivå Metode/læringsmapper.
Karriereveiledning Samhandling mellom NAV og Vest Agder Fylkeskommune.
Om å ta ut ungdomsretten som voksenrett
Velkommen til samling om rådgiving 23. – 24. oktober 2013.
ROSTHAUG VIDEREGÅENDE SKOLE
Hvordan ivareta ”særskiltelever” på Design og håndverk Vg1 2007/08?
Informasjon om Skoleprogrammet VIP Denne presentasjon kan vises på:  Foreldremøter  Skolens hjemmeside  Epost til foreldre  På ”classfronter” eller.
Gjennomføring i videregående opplæring – kort om status og utfordringer i Hamar kommune Paal Morken Andersen Avdelingssjef videregående opplæring Hedmark.
Særskilt inntak skoleåret 2011/2012 Målsettingen er å medvirke til en god prosess mellom grunnskole og videregående opplæring for elever med særskilte.
OPPFØLGINGSTJENESTEN (OT) Målgruppe: Ungdom med rett til vgs
Hva er pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)?
NAV ØSTENSJØ Todelt ledelse.
Overgangsprosjektet – NY GIV
Samling for systemansvarlige for OTTO 5. november 2014 Irene Hilleren, Udir.
Hva sier tallene oss?.
Regionsamling KS-prosjekt ”Helhetlig utdanningsløp- bedre gjennomføring i videregående opplæring” Orkanger 17. november 2008.
Fagsamling for spes.ped., PPT, OT og NAV Finsås 30/9 – 1/10
F raværs O ppfølgings T eam Odny Kjelbergnes og Mette Foseid Brattgjerd.
DELTAKELSE, TILHØRIGHET OG VENNSKAP - muligheter og utfordringer
ASSS-RÅDMANNSMØTE Drammen, 7. september 06. ADMK 2006 Mange store pågående saker Forvaltningsreformen NAV-reformen Konsultasjonsordningen m.m. Oppfølging.
Rådgiverkoordinatorforum i Bodø 27.januar 2015
Opplæringsordningen for videregående opplæring, -hovedmodell for hhv studiespesialiserende (studiekompetanse) og yrkesfag (fag-/svennebrev) Opplæringslova.
APO-tilbudet Oslo.
Ungdom «utenfor» skole og arbeid i Nord-Trøndelag
Samlinger november 2014 Før inntaket 2015/16 Søknadsfrist 1.februar Meldingsskjema 1.mars Spesialundervisning.
Overgang Oppfølging Telling Anne Gerd Strand
Senter for yrkesrettleiing i Hordaland
Samarbeid mellom NAV Nord-Trøndelag og Nord-Trøndelag fylkeskommune (NTFK) om opplæring for l ærekandidater og lærlinger med behov for tilrettelegging,
Nettverksgruppen for Oppfølgingstjenesten Østfold, Hedmark, Oppland, Akershus, Buskerud, Telemark og Vestfold.
Formidlingskoordinator Med bakgrunn i fylkestingets målsetting om at flere ungdommer skal ha faglig framgang og gjennomføre videregående opplæring.
Skolehelsetjenesten Nadderud vgs. Helsesøster Kari Andrine Bondø Skolehelsetjenesten Nadderud videregående skole.
Kampen om kompetansen – rekruttering av arbeidskraft Karrieresentrenes rolle Karriereveiledning i skolen og tilbud til voksne Nina Tande Hansen og Gry.
«Forsøk med NAV-veileder i videregående skole» er et samarbeidsprosjekt mellom Arbeids- og velferdsdirektoratet og Utdanningsdirektoratet. Forsøket finansieres.
Minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring skoleåret
Foto: Thor-Wiggo Skille Riksrevisjonens undersøkelse av oppfølging av ungdom utenfor opplæring og arbeid. Knut M. Nikolaisen 6. November 2015.
FYLKENES INFORMASJONSTJENESTE FOR SØKERE TIL VIDEREGÅENDE OPPLÆRING Videregående opplæring i Follo Ås ungdomsskole – 14. september 2016.
Inspirasjonssamling for oppfølgingstjenesten i Østlandssamarbeidet Statssekretær Lisbeth Rugtvedt.
Klubben for alle.
Dokument 3:9 ( ) Riksrevisjonens undersøkelse av oppfølging av ungdom utenfor opplæring og arbeid 28. april 2016.
Samarbeid skole og barneverntjenesten
VISJON   - hverdagsfellesskap hvor likeverd og raushet mellom mennesker gir gode mestringsopplevelser Foto: Peter Hamlin.
OT samling Bodø, 26. april 2017 Foto: Bjørn Erik Olsen.
SOSIALRÅDGIVNING I SKOLEN
Nord-Trøndelag fylkeskommune – hva har vi gjort siden sist?
Sundvolden NAV-veiledere i VGS.
Bli elevmentor i Drømmeskolen!
Oppfølgingsprosjektet
– ESSENSEN AV LIER VIDEREGÅENDE skole
Kristianslyst skole 3. september 2018
Fagnettverk NMT Kl. 12:30 Arbeid i fagnettverk for fagnettverksgruppene (på Trudvang) Presentasjon av arbeidsgruppa for fagnettverket, ny nettside 10 min.
Kjetil Digre Oslo, 7. sept 2011 Gjennomføringsbarometeret sept ’11
Kompetanseutvalget (2017- )
STAMI regions-samling 21.november 2018
Utskrift av presentasjonen:

Inspirasjonsssamling ot Østlandssamarbeidet sundvollen okt 2013 Fredrik L. Karlsen, leder PP/OT Buskerud 16. oktober Sundvolden

Oppfølging …om tema oppfølging til en oppfølgingstjeneste… …Samfunnsmandatet; at ungdom nytter retten til videregående opplæring Mere enn det, at ungdom: Får nyttig og viktig kunnskap Får en konstruktiv sosial arena Får et annet selvbilde (alle er vi unike, men få vil være annerledes……)

Oppfølging i et vidt perspektiv Løfte blikket Paragraf 13-1, …. Får tilbud om opplæring, arbeid, andre kompetansefremjande tiltak, eventuelt ein kombinasjon av disse. Tilboda skal primært ta sikte på å føre fram til studiekompetanse, yrkeskompetanse, eller grunnkompetanse innenanfor vidaregåande opplæring……. Men så mye mere, på sikt delaktighet i fellesskap og utvikling, gangs menneske, sosialisering (som andre), muligheter for varig erverv styrkes…osv osv. Det uskrevne burde kanskje vært "på trykk…."

Oppfølging…….. Mål for samlingen; … videreutvikle OT sammen Her, en forsamling svært kompetente rådgivere med både erfaring og engasjement… Men, med ulike premisser for sitt OT arbeid, eks i spm om hvordan OT fylkesvis er organisert ( eks tiltak/ikke egne tiltak). Betyr det at der er vanskelig å overføre erfaringer? Felles har vi uansett: Rettsungdom utenfor skole og arbeid. Svært heterogen målgruppe

Rolleperspektivet i arbeidet….. Oppfølging (kan) bety: Råd og veiledning til den enkelte ungdom, konf : paragraf 13-3 pkt e… etter behov følgje opp ungdom som har teke imot tilbod … gjennom ei eller flere rettleleiingsamtaler. OT rådgivers rolle i slike samtaler. Ungdommens forventning til OT rådgiver Systemets forventninger til OT rådgiver OT rådgivers kompetanse; kunnskap, erfaring, mulighet til påvirkning. Etiske spørmål.

Oppfølging…. Råd og veiledning i forhold til avklaringssamtale… Ungdommens forventninger Skolens forventninger OT rådgivers forventninger Foresattes forventninger Systemets forventninger Ot rådgivers kompetanse, kunnskap, erfaring og mulighet for påvirkning Etiske spørsmål

Oppfølging Råd og veiledning til kommunale instanser: Råd og veiledning i samarbeid med NAV: OT-rådgivers rolle i slike møter Kommunale forventninger/NAVs forventninger til OT rådgiver OT-rådgivers forventninger OT rådgivers kompetanse, kunnskap, erfaring og muligheter for påvirkning Etiske spørsmål

I Sum……. Oppfølging er uansett et vidt tema, et arbeid med mange aspekter, fra individrettet arbeid til systemrettet arbeid, kontakt med ulike instanser (Def rolle paragraf 13-4, sikre tverretatlig samarbeid, formidle og samordne ulike tilbud osv) Oppfølging i vid betydning gjør at OT rådgivers rolle er varierende og spennende…… OT rådgiver en generalist lang mer enn en spesialist…. Omfattende kontaktnett Betydningen av samarbeid på det relasjonelle plan…Sier vi "NAV Drammen" eller "per på nav" i det daglige?

Oppfølging ….. Utvikle OT og Utvikle vår kunnskap og dele erfaringer kan skje ved: Drøfte de erfaringene vi har i samarbeidet med ungdom, elev, skole, kommune, helsetjeneste , nav ut i fra et perspektiv på de ulike rollene OT – rådgiveren har i alle disse samarbeidsfora. Ha fokus på ot rådgiveren og ikke ot tjenesten, det er den enkelte som møter "de andre" med de krav og de muligheter og de konsekvenser på blant annet det relasjonelle plan det medfører. .. I møtet med de ulike arena….

ITTNO kjem ta seg sjøl…. Oppfølgingsarbeid er summen av det vi gjør….. La oss inspirere av hverandre og lære av hverandre hvordan vi utfører våre oppgaver La oss felles forarges over "alt det gæli"…(skaper samhold) La oss se arbeidet vårt utover det formalistiske, litt utover det formelle, litt ut over det byråkratiske… Det er en sannhet i at de som har det vanskeligst langt mere trenger ei hånd å holde i enn riktig kølapp til riktig skranke.. Det er også en sannhet i at de som klarer seg godt, de klarer seg stort sett godt.