Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fagnettverk NMT Kl. 12:30 Arbeid i fagnettverk for fagnettverksgruppene (på Trudvang) Presentasjon av arbeidsgruppa for fagnettverket, ny nettside 10 min.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fagnettverk NMT Kl. 12:30 Arbeid i fagnettverk for fagnettverksgruppene (på Trudvang) Presentasjon av arbeidsgruppa for fagnettverket, ny nettside 10 min."— Utskrift av presentasjonen:

1 Fagnettverk NMT Kl. 12:30 Arbeid i fagnettverk for fagnettverksgruppene (på Trudvang) Presentasjon av arbeidsgruppa for fagnettverket, ny nettside 10 min Mål for Fagnettverk Plenum Drøfting gruppevis (kafé-dialog) Målformulering gruppevis Oppsummering Mellomliggendearbeid/ lekse 8.okt.2018

2 Innhold Presentasjon av arbeidsgruppa for fagnettverket, ny nettside
Mål for Fagnettverk Plenum Drøfting gruppevis (kafé-dialog) Målformulering gruppevis Oppsummering Mellomliggendearbeid/ lekse Innhold

3 Fagnettverk-ansvarlige
Aase Wiklem Fjortun bhg Else Marie Aune Sagatun bhg Christina Roskaritz Jostein Sanderud HVL Fagnettverk-ansvarlige

4           Fagnettverk Sogn regionråd Fagnettverkisogn.no

5 IBOS Inkluderende barnehage- og skole miljø
Direktoratet har, på bakgrunn av bl.a. Meld.St.19 ( ) Tid for lek og læring-Bedre innhold i barnehagen og NOU 2015:2 Å høre til- Virkemidler for et trygt psykososialt skolemiljø, fått i oppdrag av Kunnskapsdepartementet å tilby kompetanseutvikling som skal styrke barnehagers, skolers og eieres kompetanse i å fremme trygge miljøer og forebygge, avdekke og håndtere mobbing og andre krenkelser. En del av denne kompetanseviklingen er tilbudet Inkluderende barnehage-og skolemiljø- barnehage-og skolebasert kompetanseutvikling med lærende nettverk. IBOS Inkluderende barnehage- og skole miljø

6 Ibos + NMT = sant Mål for ibos Godt og trygt barnehage miljø
Kompetanse: forebygge, avdekke, handtere mobbing, krenkelse Regelverk Utveksle erfaringer Videreutvikle praksis Utvikle gode modeller for kompetanse utv. knyttet til bhg miljø, mobbing og krenkelser. Mål som deltakerne ønsket å arbeide (fra samlingen i Fjærland) Bærekraftig utvikling Friluftsliv Ibos + NMT = sant Ibos: Utvikle kompetanse om hvordan utvikle og opprettholde et godt og trygt barnehage og/eller skole miljø Utvikle kompetanse om hvordan forebygge, avdekke og håndtere mobbing og andre krenkelser Øke sin kompetanse om hva som skal til for å oppfylle kravene i regelverket om barnehage skolemiljø, mobbing og andre krenkelser - Få veiledning og støtte i arbeidet med barnehage og skolemiljø, fra lokal ressursperson og på faglige samlinger Videreutvikle et systematisk og målrettet samarbeid om barnehage og skolemiljø Utveksle erfaringer med andre Videreutvikle egen praksis i den enkelte barnehage/ skole og på kommunalt nivå Være med å utvikle gode modeller og samarbeidsformer for kompetanseutvikling knyttet til barnehage og skolemiljø, mobbing og krenkelser

7 Områder som vi ønsker å fokusere på fram til 2021
Nr 2 Nr 1 Nr 3 Nr 4 Nr 6 Nr 5 Områder som vi ønsker å fokusere på fram til 2021 For eks: Friluftsliv som en arena for…. (felleskap, tilhørighet, trivsel, vennskap, psykisk helse, lek, osv) Fram til 2021 har vi til sammen 6 samlinger. Vi må sette oss mål for dem med fokus på ibos og NMT. Vi velger i plenum 6 områder som deltakerne ønsker å Fokusere på som (fremmer/forebygger, avdekker, håndterer) mobbing og inkluderende felleskap. Dette skal være knyttet til vårt fagområde. For eks: Friluftsliv som en arena for…. (felleskap, tilhørighet, trivsel, vennskap, psykisk helse osv)

8 Brainbreak-pause!

9 Kafédialog Hva ønsker vi å gjøre? Hva vil vi lære?
Hvilke ressurser/kompetanse har vi tilgjengelig? Andre ting vi må legge vekt Kafédialog Meningen med kafé-dialog er at alle blir hørt! Det er viktig at deltakerne kan komme fram med sine egne meninger, synspunker og ønsker. Ved å gjøre dette sammen får vi et eierskap til arbeidet vi driver med og dette kan føre til mer engasjement, lyst og deltaking. Kafé dialog fungerer slik: det er seks stasjoner, på hver stasjoner er det et flipover ark med tittel til området nettverket skal fokusere på. (se forrige lysark) F.esk «friluftliv som arena for å fremme felleskap» Deltakerne blir delt opp i 6 grupper og går på en stasjon. Hver gruppe velger seg en sekretær som skriver ned i arket. Deltakerne skal gruppevis drøfte og svare på spm. Etter ei stund bytter gruppene flipoverark med neste gruppe.

10 Vi leser gjennom det som deltakerne har kommet fram til
Plenum

11 Nr 2 Nr 3 Nr 6 Nr 1 Gruppevis Nr 4 Nr 5
Gruppe arbeid fortsetter, samme grupper som førrige

12 Mål eks: trivsel Overordnet mål med utgangspunkt i rammeplanen
(for eks. « Barnehagen skal aktivt legge til rette for omsorgsfulle relasjoner mellom barna og personalet og mellom barna, som grunnlag for trivsel, glede og mestring» Delmål (For eks. Deltakerne skal lære om hvordan legge til rette for mangfoldige naturopplevelser/friluftsopplevelser som fremmer vennskap) …………….. ………………………. Mål eks: trivsel Vi skal nå sette mål for hver område. Det er viktig å sette opp et overordne mål først med utgangspunkt i Rammeplanen, dette vil føre til å øke bevisstheten rundt hva dette betyr i det praktisk pedagogisk arbeidet/virksomhet. Deltakerne skal ta utgangspunkt i det som ble skrevet på flippoverarket for hver området for å formulere mål og delmål. Etter erfaring og råd fra Jostein, er det lurt å ikke ha altfor mange delmål, slik at det blir gjennomførbar. Derfor skal deltakerne drøfte og bestemme hva som er mest relevant/aktuell for tema og begrense det til 3 punkt.

13 Vi leser gjennom de nye mål for fagnettverket
Plenum

14 Lekse. Mellomliggende arbeid
Droppboks Facebook

15 Takk for i dag!


Laste ned ppt "Fagnettverk NMT Kl. 12:30 Arbeid i fagnettverk for fagnettverksgruppene (på Trudvang) Presentasjon av arbeidsgruppa for fagnettverket, ny nettside 10 min."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google