Kommunereformen – status

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny partnerskapsavtale - Vedtak 1 Fylkestinget Partnerskapsavtale Østfoldhelsa mellom fylkeskommunen og kommunene godkjennes som samarbeidsavtale.
Advertisements

LOs representantskap i Aust -Agder, 4
8 Det politiske systemet i Norge
Dialog om kommunal og regional planstrategi Marit Moe, KS Midt-Norge/Nord-Trøndelag, rådgiver
1 Dag Henrik Sandbakken statssekretær, 12 K strategiseminar, Langesund 2006 Nye regioner, kommunenes muligheter?
Frosta, Levanger og Verdal - felles formannskapsmøte 19. september Geir Vinsand Samkommuneløsning i FLV- regionen Frosta, Levanger og Verdal - felles.
Fylkesmannens rolle i reformen
Fylkesmannen i Møre og Romsdal Fylkesmannens inviterer til «Tenketank» vedr kommunereformen Fredag 3. januar 2014 kl –
Møte i Møre og Romsdal Kommunereformen i Vestfold Vestfold er det fylket i landet som antakelig får med flest kommuner i LØP1, dvs. sammenslåing.
Kommunereformen Fellesmøte Styringsgruppen og Referansegruppen v/ordfører Ove Silseth og rådmann Ole Bjørn Moen 1 Eide kommune.
Rømskog og kommunereformen. Stortingets oppdrag til alle kommunene (Kommuneprp 2015): Kommunene skal gjennomføre en vurdering av om de oppfyller forventingene.
Kommunereformen og Averøy kommune Hva betyr kommunereform for meg her i Averøy kommune? Skal Averøy kommune slå seg sammen med annen kommune? Hvem skal.
1 Rammen for arbeidet i KOSTRA Mandatene for –Samordningsrådet –arbeidsgruppene Mandatet for Samordningsrådet –Sammensetning  KRD (ledelse), berørte dept.,
Kommunereform Telemark: KS’ rolle Jan Erik Innvær, KS BTV.
PROSJEKTOPPGAVE gruppe 2 FASE 3 – Høsten Presentasjon av gruppe 2: Herbjørn Henningsen – Finnmark Linda Ellingsen – Nordland Arvid Storegjerde –
Folkeavstemning i Stavanger 30. mai Jarl Harry Gjedrem.
Utredning av innføring av et Opplevelseskort i Asker Hvordan samskape med innbyggerne om deltagelse og aktivitet på tvers av funksjonsevne, kulturelle.
KOMMUNEREFORMEN OG PLAN- OG BYGNINGSLOVEN (PLANDELEN) - HVORDAN GJØRE BEGGE OPPGAVENE I KOMMUNENE? Planforum Østfold februar 2015 Prosjektleder Torleif.
Vedtekter kommunenivået Lokallag i Finnmark. Vedtektene  § 55 LOKALLAG  55.1 Utdanningsforbundet er inndelt i lokallag – ett i hver kommune.  55.2.
Kommunereform Kommunereform: 1.Utredningene 2.Våler kommunes vedtak 3.Nabopratene 4.Status 5.Økonomi ved å stå alene 6.Utfordringer og fordeler ved å stå.
Bør flytebrygger erstatte pælebryggene i fremtiden ?? Medlemsmøte 7.april 2016.
KS si rolle som medlems- og interesse- organisasjon Arbeider for styrking av lokaldemokratiet og best mulige rammevilkår for kommunene Formidling av fakta-
Valg i Parat 2009 På valgmøtene skal det velges representanter til Parats representantskap, og til Regionpolitiske utvalg, RPU. - en arbeidstakerorganisasjon.
SFS 2201 – kjennelsen Slutningen – partsforholdene I.SFS 2201 prolongeres med følgende endringer: Pkt. 1 gis slik ordlyd: Denne særavtale er.
Fylkesutdanningssjefene og fagskolen Rydding i roller Presentasjon ved nasjonal fagskolekoordinator Bård Inge Thun RFFs årskonferanse i Trondheim 2. mai.
Foto: Bjørn Erik Olsen Dialogmøte planlegging Greta Johansen 21.April 2014.
KS Folkevalgtprogram Holmestrand. KS – kommunesektorens organisasjon.
Veileder for gevinstrapportering
Det kommunale og fylkeskommunale risikobildet
Nord-Odal kommune - Kommunesammenslåing.
Bærekraftig samfunnsutvikling
Fylkestinget, Hammerfest, juni-17 Øystein Ruud, fylkesrådmann
Hvordan sikrer kommunen langsiktig økonomisk styring?
Regionrådet for Hamarregionen
Struktur i høyere utdanning – SamarbeidArbeidsdelingKonsentrasjonSammenslåing Allmøte SVT 5 desember.
BUDSJETT 2017.
Status fra fellesnemnda
Om utredning av sammenslåing VAOK og AAOK Per 10. desember 2016
Kommunereforma i Telemark
Innføring i lovverket som gjelder barn og unge i planlegging
Regionalisering i NAV Erfaringer
«Et FAU blir det som vi foreldre gjør det til»
Sammen for en bedre kommune
Å bygge en ny kommune! v/ Henning Sunde, prosjektleder Asplan Analyse
Den lovgivende makten i Norge
Prosjektveileder Forklaringer og enkle hjelpemidler
Landsmøtesak 5/15 Lærerprofesjonens etiske råd
Skoleeier i utvikling av skolen. Ordfører Nina Sandberg
Innledning stats- og kommunalrett 6. januar 2017
Evaluering k18-k /2018. Evaluering k18-k /2018.
Planprosess - litt om roller og oppgaver
Organisasjons-utvikling FO 2019
Dosent Ingun Sletnes Styringsformer. Formannskapssystemet – folkevalgte organer. Konstituering Presentasjonens tittel
Prosjekt NAV Værnes Etablering av NAV Værnes KS-samling Gardermoen 25. april 2016 Kjell Fosse (Rådmann, Stjørdal kommune) Roar Vikvang (Leder, NAV.
Regionalplan for Setesdal Vesthei Ryfylkeheiene og Setesdal Austhei = Heiplanen Hva, hvorfor, litt hvordan. Muligheter 1.
Evaluering av USITs organisering, USIT 3.1
Ny IA-avtale for Avtalen ble signert 18. desember 2018
Velkommen Konseptvalgutredning (KVU) E10 Fiskebøl - Å
Nå er vi spente!.
Organisasjonsutvalget i Det frivillige Skyttervesen
Gjennomføring
Evaluering Regionrådet
Rapport: Personalforvaltning i videregående skole
Fusjonering av sekretariat før, under og etter
Desentralisert ordning for kompetanseutvikling i skolen
Strategisk kompetansestyring i kommunene
Seniorråd og ny Kommunelov
Utskrift av presentasjonen:

Kommunereformen – status Tema på Fagforbundet, Nord-Trøndelag fylkeskommunale fagforening sin studietur 5.-7. september 2014

Regjeringens forslag og framdrift Solberg-regjeringen har varslet en omfattende kommunereform i løpet av denne stortingsperioden. Gjennom politiske og økonomiske virkemidler, og eventuelt tvang, legges det føringer for at kommuner skal slå seg sammen til færre, større og mer robust kommuner. I Sundvolden-erklæringen står det: «– Regjeringen vil gjennomføre en kommunereform, hvor det sørges for at nødvendige vedtak blir fattet i perioden, jf. samarbeidsavtalen (med Venstre og KrF). (…) Regjeringen vil foreta en gjennomgang av oppgavene til fylkeskommunene, fylkesmennene og staten med sikte på å gi mer makt og myndighet til mer robuste kommuner.»

Regjeringen skriver om prosessen Det legges opp til to ulike løp i reformperioden. Kommuner som vedtar sammenslåing senest høsten 2015 følges opp med kongelige resolusjoner. For de andre kommunene legges det opp til at kommunene fatter vedtak innen sommeren 2016. Regjeringen planlegger å fremme en samlet proposisjon til Stortinget om ny kommunestruktur våren 2017.

Flertall for reform Stortingets kommunal- og forvaltningskomite har behandlet kommuneproposisjonen 2015, som også omhandler kommunereform. De avga sin innstilling 12. juni. Her framstår H, Frp, KrF og V som et flertall, men det er viktige huller i det. Særlig når det gjelder fylkeskommunenes framtid og rolle. Det ble i løpet av juni avklart at vi fortsatt skal ha et mellomnivå, men det vil nødvendigvis ikke være som dagens fylkeskommuner.

Fagforbundets premisser Kommunereformen kan bli det mest omfattende reformforslaget i lokalforvaltningen siden formannskapslovene ble vedtatt. Det er svært betenkelig at grunnlaget for dette reformframstøtet er en utredning fra et lite og smalt sammensatt utvalg som har arbeidet i litt over to måneder. Viktige fagmiljø som har arbeidet med og forsket på kommunal forvaltning i lang tid er ikke inkludert i utredningsarbeidet.

Fagforbundets premisser forts. Fagforbundet mener det må være slik at kommunesammenslutninger ikke skal skje mot befolkningenes ønsker. Dette må klargjøres ved folkeavstemninger og ikke ved spørreundersøkelser slik regjeringen åpner for, fordi det kan innebære uklarhet og usikkerhet om hva innbyggerne egentlig mener. Fagforbundet fastholder sitt standpunkt som støtter opp om fornuftige og frivillige tilpasninger av strukturer i offentlig forvaltning.

Fagforbundets premisser forts. Oppsummert mener Fagforbundet at norske kommuner i dag er velfungerende og effektive. Fagforbundet mener dessuten at kommunestrukturen må baseres på en modell med tre nivåer i offentlig forvaltning. Samfunnsoppdrag, ytelser og tjenester som er finansiert av fellesskapet og som har politiske formål, skal organiseres, styres og utføres i egenregi i forvaltningen enten i kommunen, fylket eller i staten. Dette er Fagforbundets standpunkt.

Demokrati Hvor mye selvbestemmelse og makt kommunene har, er også avhengig av fylkeskommunen. Fylkeskommunen representerer alle kommuner i fylket, og vil derfor bidra til å utjevne maktforhold mellom kommuner innad i fylket. Kommuner og fylkeskommuner har vært sentrale styringsverktøy, ikke bare for velferdsordninger, men også for sysselsetting og regional fordeling.

Fagforbundets strategi Våre erfaringer med trepartssamarbeid og medarbeiderinitiert omstilling må legges til grunn dersom regjeringens planer om kommunesammenslåing blir realitet. Fagforbundet har nedsatt en arbeidsgruppe sentralt som har ansvar for å koordinere arbeidet med kommunereformutviklingen. Dette policydokumentet er utarbeidet av arbeidsgruppa og vedtatt i AU 18.juni 2014.

Hva skjer i Nord-Trøndelag? Fylkesmannen har ansvaret for prosessen i kommunene Fylkeskommunen og Kommunenes Sentralforbund (KS) er med i tilretteleggingen av prosessen. Oppstartmøte 5. september på Stiklestad. Ole Tronstad er fylkeskommunens representant i dette arbeidet. Tillitsvalgte er også med fra starten av prosessen, og det er svært viktig. Det legges opp til ukentlige møter (!) 2 varianter av tidsplaner: Våren 2016 («enkle» prosesser) Stortingsproposisjon vår 2017

Nord-Trøndelag forts. Samkommunebegrepet skal bort (Verdal og Levanger + midtre Namdal) Mellomnivå, også de statlige Beholde oppgaver, og få nye Fylkestinget i Nord-Trøndelag skal behandle sak i oktober 2014 (mandat)

Fagforbundet Nord-Trøndelag Fagforbundet Nord-Trøndelag arrangerer samling i Steinkjer den 9.september 2014, med temaet «Utfordringer kommune- regionstruktur». Forelesere: Unni Hagen, leder strategisk stab Fagforbundet og Bjarne Jensen, professor. Ulf Hagen og Alise S. Sørensen deltar på denne samlingen.